Zuiveringszout En Zijn Eigenschappen En Bijwerkingen

Delen op:


De meesten onder ons hebben wel al reeds gehoord over zuiveringszout of baking soda. Sommigen onder ons hebben het zelfs in huis. En gebruiken het daarom op dagelijkse ofwel wekelijkse basis. Baking soda of zuiveringszout hebben een reinigend effect op het lichaam.

Zuiveringszout kan onder meer helpen tegen maagzuur, het is gunstig voor onze darmen. Het kan helpen om onze tanden gezonder te maken.

zuiveringszout voordelen

Wat is zuiveringszout?

Zuiveringszout of baking soda heeft als wetenschappelijke naam natriumbicarbonaat. Het wordt onder meer gebruikt om te bakken omdat wanneer het de interactie aangaat met zuren, er een bepaald gas wordt aangemaakt waardoor het bakproduct gaat rijzen.

Het werd reeds vele jaren geleden gebruikt door de Egyptenaren, bijvoorbeeld als middel om het lichaam te ontgiften. Men was er van toen reeds van overtuigd dat baking soda een gunstig effect had voor onze gezondheid.Waar is zuiveringszout goed voor?

Baking soda of zuiveringszout kan gebruikt worden voor talloze zaken die met onze gezondheid te maken hebben. Zo kunnen we stellen dat natriumbicarbonaat zowel voor onze voeten als voor onze haren kan gebruikt worden. En alles wat zich daartussenin bevindt.

Spieren herstellen

melkzuur blokkeren baking soda

Wanneer we intensief sporten dan zullen onze spieren een bepaald zuur helpen ontstaan. Melkzuur wordt aangemaakt door de spieren. Het gebruik van zuiveringszout zal ervoor zorgen dat de opbouw van melkzuur gaat afnemen. Waardoor de spieren sneller kunnen herstellen. Ook zou het op dezelfde manier de prestaties helpen verbeteren. Door de verzuring van de spieren uit te stellen zou een intensievere en hardere training mogelijk worden.

Gezonde tanden

gezonde tanden

Ook voor de gezondheid van onze tanden te verbeteren kunnen we baking soda gebruiken. Het wordt daarom vaak toegevoegd aan bekende soorten tandpasta. Het zuiveringszout heeft de mogelijkheid om tandplak te verminderen.De antibacteriële werking van de stof zal er ook helpen voor zorgen dat het tandvlees gezonder wordt. De kans op ontstekingen wordt een stuk kleiner en bestaande ontstekingen kunnen worden verholpen op deze manier.

Verwante Topic:  Amandelontsteking: Kruiden Tegen Ontstoken Amandelen

We kunnen naast het poetsen van onze tanden met zuiveringszout, ook onze mond spoelen met baking soda. Dit kan na het poetsen ervoor zorgen dat bijna alle resterende bacteriën alsnog worden verwijderd.

Er zijn onderzoeken die aantonen dat we daarmee ook de tanden witter kunnen maken. Al moeten we er we rekening mee houden dat we het natriumbicarbonaat niet al te intensief mogen gebruiken. Hoewel het gebruik ervan op regelmatige basis, gunstig is voor gezond tandvlees te behouden. Toch kan bij overmatig gebruik, net schade aan het tandvlees veroorzaakt worden.

Zweterige geur tegengaan

Wanneer we last hebben van een zweterige lichaamsgeur dan kan ook baking soda of zuiveringszout gebruikt worden. We kunnen op die manier zelfs een soort deodorant maken. Door het natriumbicarbonaat met water te mengen kunnen we dit aanbrengen onder onze oksels, of op andere plaatsen waar ongunstige geurtjes kunnen ontstaan.

Daarnaast bevat zuiveringszout geen parabenen en geen aluminium. Wat ervoor zorgt dat het ook nog eens een stuk gezonder is als alternatief voor een deodorant die deze stoffen wel bevat.

Maagzuur en maagzweren

Wanneer we op zoek gaan naar natuurlijke middelen tegen maagzuur, dan zullen die producten bijna altijd een vorm van zuiveringszout bevatten. Zelfs bepaalde medicijnen bevatten een hoeveelheid baking soda.

Omdat zuiveringszout een enorm krachtig effect heeft op het overtollig maagzuur, kunnen brandend maagzuur en zelfs maagzweren als gevolg van teveel maagzuur daarmee behandeld worden.

Waar we echter wel moeten rekening mee houden, is dat we niet teveel natriumbicarbonaat mogen gebruiken. Dit zou er namelijk kunnen voor zorgen dat er een tekort aan maagzuur gaat ontstaan.

Zweetvoeten

Indien u last hebt van zweetvoeten kan zuiveringszout gebruikt worden om bacteriën van de voeten te verwijderen. Verder zal het ook makkelijker worden om dode huidcellen te verwijderen van de voeten. Die één van de belangrijkste voedingsbronnen van bacteriën zijn. Indien we meer en meer dode huidcellen op de zolen van onze voeten hebben, zullen we sneller te maken krijgen met zweetvoeten.

Gezonde nieren behouden

De alkaliserende werking van zuiveringszout zal de gezondheid van onze verbeteren. Onze nieren zijn een zeer belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Ze filteren elke 20 minuten de volledige hoeveelheid in het lichaam. Waarbij ze zodanig efficiënt te werk gaan, dat er gifstoffen of onbruikbare afvalstoffen uit het lichaam worden gehaald.

Verwante Topic:  Welke Noten Bevatten Omega 3?

Dit kan er heel snel voor zorgen dat de omgeving rond de nieren nogal zuur wordt. Wat de vorming van nierstenen zal bevorderen. Maar niet alleen nierstenen kunnen hierdoor ontstaan. Er kunnen ook chronische nierziekten gaan ontstaan. Waarbij als gevolg daarvan diabetes en hoge bloeddruk kan ontstaan.

Zuiveringszout zal helpen om de PH waarde te verlagen en op die manier de nieren stimuleren om meer gifstoffen af te voeren.

Bloedsomloop verbeteren

Een te hoge hoeveelheid zuur in het lichaam zal ervoor zorgen dat de bloedvaten nauwer worden en dat er uiteindelijk minder bloed naar de hersenen kan gevoerd worden. Het gebruik van zuiveringszout kan hierbij helpen om de hoeveelheid zuur te verminderen in het lichaam. Wat automatisch zal leiden tot een verbeterde bloedsomloop. Dit wordt verkregen door een verwijding van de bloedvaten, als gevolg van een verhoogde hoeveelheid stikstof.

Paniek en stress

Stress en als gevolg van stress, paniek zullen ontstaan door een verhoogde hoeveelheid melkzuur in de hersenen. We hebben gezien dat de hoeveelheid melkzuur in de spieren kan worden tegengegaan. Ditzelfde effect kunnen we bekomen in de hersenen. Wat er onder meer zal voor zorgen dat we minder last krijgen van paniek en stress aanvallen.

Cholesterol verlagen

Zuiveringszout of bakingsoda is in staat om het LDL cholesterol te verlagen. Een te hoog LDL cholesterol zal het risico op hartziekten doen toenemen. Dit komt onder meer door een verhoogde kans op aderverkalking. Dit vernauwt de bloedvaten waardoor er minder bloed kan worden gepompt doorheen deze bloedvaten.

Het verlagend effect op de LDL cholesterol komt er door het verlagen van de zuurtegraad in het lichaam.

Insuline resistentie tegengaan

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat wanneer regelmatig water gedronken wordt waarin zuiveringszout wordt toegevoegd, er een verbeterde insuline gevoeligheid plaatsvindt in het lichaam. De verhoogde aanmaak en vrijgave van insuline zal onder meer helpen in de strijd tegen diabetes.

Overgewicht tegengaan

gewicht verliezen zuiveringszout

Mensen met overgewicht hebben over het algemeen een zuurdere samenstelling in het lichaam, dan de mensen die geen overgewicht hebben. Het is dan ook een makkelijke conclusie om aan te nemen dat het gebruiken van zuiveringszout een gunstig effect kan hebben op het totale lichaamsgewicht.

Verwante Topic:  Voeding met veel zink | 24 Voedingsmiddelen die zink bevatten

Een verhoogde PH waarde zal er namelijk voor zorgen dat de opslag van vet verminderd wordt. Waardoor dus makkelijker kan worden afgevallen.

Genezen van wonden

Wanneer we een open wonde hebben die moeilijk te genezen lijkt, kunnen we deze onderdompelen in water waarin zuiveringszout wordt toegevoegd. Dit geldt niet alleen voor wonden maar kan ook gebruikt worden voor houtsplinters of metaalsplinters die we in het lichaam hebben. Het is dan zelfs niet nodig om ze er uit te halen. Ze komen automatisch uit het lichaam na enkele minuten.

Antibacteriële werking

De antibacteriële werking van baking soda of zuiveringszout kan gebruikt worden om het lichaam te reinigen. Dit kan zowel bij onze handen als bij onze voeten van toepassing zijn.

Blaasontsteking

Een blaasontsteking ontstaat door bacteriën. Wanneer we de ph waarde van het urinezuur kunnen verhogen, dan zal ook de kans op een blaasontsteking sterk gaan afnemen. Verder zal de antibacteriële werking hier ook helpen om de bacteriën snel onschadelijk te maken.

Jeuk

jeuk zuiveringszout

Wanneer we te maken hebben met jeuk zullen we ook te maken hebben met een allergische reactie in het lichaam. Dit gaat dan meestal om een overactief immuunsysteem, die onbekende stoffen in het lichaam wil afvoeren via onze huid. En daardoor jeuk gaat veroorzaken. Het gebruiken van zuiveringszout op de plaats waar de jeuk plaatsvindt zal ervoor zorgen dat de ontsteking wordt tegengaan.

Natriumbicarbonaat bijwerkingen

Hoewel zuiveringszout kan helpen tegen jeuk en andere infecties die plaatsvinden op de huid. Toch kan net ook irritatie gaan ontstaan van deze huid wanneer die in contact komt met baking soda. Om die reden dienen we een kleine hoeveelheid te gebruiken en voldoende mengen met water.

We moeten contact met de ogen op gelijk welke manier vermijden. Contact met de ogen kan zorgen voor ernstige schade van de ogen. Indien er toch zuiveringszout in de ogen terecht komt, dient dit te worden uitgewassen met water. We wassen de ogen dan beter toch minstens 10 tot 20 minuten uit met water.

Zuiveringszout kopen

Zuiveringszout kan gebruikt worden talloze zaken die verband houden met de gezondheid te verbeteren. Het kan verkregen worden in capsules of in poeder.

Referentie:

https://examine.com/

Delen op: