Alles over Fenegriek! Werking Fenegriek en Neveneffecten!

werking fenegriek

Delen op:


Wat doet Fenegriek? Werking Fenegriek en Neveneffecten

fenegriek werkingFenegriek is een kruid die wordt gebruikt in Indiase recepten. Het komt oorspronkelijk uit de ayurveda en wordt vooral gebruikt om problemen met de spijsvertering op te lossen. Dit komt doordat de zaden enorm veel vezels bevatten en daardoor constipatie en andere spijsverteringsproblemen kunnen helpen oplossen.

De plant heeft ook heel wat voordelige effecten voor vrouwen. Zo is de werking fenegriek vooral gericht op het ondersteunen van de vrouwelijke hormonen. De plant bevat fyto oestrogenen. Die zullen in het lichaam werken als oestrogenen en processen die afhankelijk zijn van oestrogeen gaan stimuleren.

Bij mannen wordt het regelmatig gebruikt om kaalheid te helpen voorkomen. En zo zijn er nog een aantal gunstige effecten voor mannen. Toch zijn de meeste voordelen gericht op vrouwen.

Werking Fenegriek voor mannen

Kaalheid

kaalheid fenegriekDe grootste reden waarom men de werking fenegriek kan gebruiken bij kaalheid is omdat het kruid de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron gaat blokkeren. Het is dihydrotestosteron of DHT die verantwoordelijk is voor de kaalheid bij mannen en bij sommige vrouwen. Door deze omzetting te blokkeren zal er dus minder haaruitval optreden. Het is wellicht niet zo dat het de haargroei bij kale mannen zal gaan herstellen. Het kan alleen helpen als middel om minder haaruitval te hebben.

Verwante Topic:  Kruiden Voor Borstvergroting Gebruiken?

Vergrote prostaat

Datzelfde effect geldt voor het vergroten van de prostaat. Naarmate mannen ouder worden kunnen ze problemen ondervinden met het vergroten van de prostaat. Ook deze problemen zijn afhankelijk van de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron. Die door de werking van fenegriek dus wordt tegengehouden. Dat kan dus gunstig zijn om het verder vergroten van de prostaat tegen te gaan.Werking Fenegriek voor vrouwen

Grotere borsten krijgen

De werking van fenegriek kan gebruikt worden om grotere borsten te krijgen. Dit komt doordat de fyto oestrogenen in de plant de oestrogeenreceptoren zullen stimuleren door zich te gaan hechten eraan. Daardoor wordt het borstweefsel gevoeliger voor oestrogeen en worden de borsten groter op een natuurlijke manier.

Daarnaast zal fenegriek er ook voor zorgen dat de aanmaak van prolactine wordt verhoogd. Prolactine is vooral belangrijk bij vrouwen die borstvoeding geven. Toch kan dit ook in je voordeel spelen wanneer je groter borsten wilt krijgen. Omdat de verhoogde hoeveelheid prolactine ervoor zal zorgen dat de melkklieren gaan uitzetten. Het zal dus lijken alsof we grotere borsten hebben door de grotere melkklieren.

Melkproductie verhogen

borstvoedingHet kruid kan zeer gunstig zijn voor vrouwen die na de bevalling beslissen om borstvoeding te geven. Dezelfde werking zoals bij de groter wordende borsten kan hier ook van toepassing zijn. Zo zullen de fyto oestrogenen zich gaan hechten aan de oestrogeenreceptoren en op die manier de melkklieren in het borstweefsel stimuleren om melk aan te maken.

Verwante Topic:  De Belangrijkste Bijwerkingen van Fenegriek

Een ander voordeel is de verhoging van prolactine die ontstaat door dit kruid te gebruiken. Prolactine is een belangrijk hormoon om de melkproductie te stimuleren. Meer prolactine betekent een hogere melkproductie.

Werking Fenegriek Algemeen

Algemene voordelen die zowel voor mannen als voor vrouwen van toepassing zijn.Bloedsuiker verlagen

bloedsuiker verlagenDoor de hoge hoeveelheid vezels die we in de zaden terugvinden zal de bloedsuikerspiegel onder controle gehouden worden. Dit kan zeer gunstig zijn voor mensen die een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van diabetes type 2. Door het hoge aantal vezels zal de spijsvertering vertraagd worden. Daardoor komen minder snel de suikers vrij en kunnen die minder snel door het bloed worden opgenomen in glucose.

Dat zal de bloedsuikerspiegel helpen verlagen. Men moet hier wel rekening houden dat wanneer medicatie wordt genomen voor deze problemen, de effecten kunnen versterkt worden.

Het is dus niet aangeraden voor mensen met diabetes om fenegriek te gaan gebruiken om de bloedsuikerwaarden verder te verlagen. Er wordt beter eerst overlegd met een arts om zodoende de dosis van de medicatie te verlagen. Zodat we geen problemen krijgen met een te lage bloedsuikerspiegel.

Constipatie

Een ander groot voordeel van de werking van fenegriek is dat het kan helpen tegen constipatie. Weer zijn de vezels hiervoor verantwoordelijk. Zij zullen de spijsvertering aanzienlijk vertragen en op die manier ook optimaliseren, waardoor effici├źntere stoelgang plaatsvindt.

Verwante Topic:  Bloedsuiker verlagen zonder medicijnen

Hier moeten we rekening houden met de mogelijke bijwerkingen. Een te hoge dosis kan bij mensen vlug leiden tot diarree.

Interactie met medicatie en zwangerschap

De werking van fenegriek kan de werking van medicatie om de bloedsuiker te verlagen versterken. Ook medicatie om het bloed te verdunnen en om de cholesterol te verlagen kan problemen bezorgen. Daarvoor wordt er eerst beter overlegd met een arts over het gebruik van deze kruiden.

Tijdens de zwangerschap mag fenegriek niet gebruikt worden. Weer omdat het risico op bloedingen wordt verhoogd en op die manier een miskraam kan ontstaan. Verder kunnen er ook ernstige misvormingen ontstaan bij de ongeboren baby. Zo kan onder ander een waterhoofd optreden.

Bij mannen kunnen de fytooestrogenen ervoor zorgen dat we borsten krijgen. Fenegriek kan dus gebruikt worden tegen haaruitval, maar daardoor wordt DHT of dyhydrotestosteron geblokkeerd. Wat uiteindelijk kan zorgen voor een iets lagere testosteronwaarde. We hebben verder dan de fytooestrogene werking en de prolactineverhogende werking. Dit alles kan zorgen voor borstvorming bij mannen met overgewicht.

Voor andere mensen is dit supplement veilig. Al kan het leiden tot diarree en winderigheid bij mensen die er gevoelig voor zijn.

Delen op: