Werking van een DIM Supplement

dim supplement werking

Delen op:


Werking van een DIM Supplement

bloemkool dim

Een DIM supplement wordt grotendeels genomen om onze hormonen terug in balans te brengen. De werking van een DIM supplement gebeurt door de werkzame stof Diindolylmethaan. Deze stof zal er voor zorgen dat zowel bij mannen als bij vrouwen de hormonen terug hersteld worden.

Wanneer we heel veel kruisbloemige groenten eten zoals broccoli, bloemkool, radijzen en spruiten kunnen we deze stof aanmaken. Omdat we daarvan dagelijks relatief hoge hoeveelheden zouden moeten eten (450 gram gemiddeld). Wordt er vaak gekozen om een DIM supplement te gebruiken.

Dit heeft grote voordelen op het testosteron bij mannen. En biedt ook talloze voordelen voor vrouwen. Zo kunnen problemen met een te hoog oestrogeen, een te laag oestrogeen of een te hoog testosteron bij vrouwen allemaal aangepakt worden met één enkel voedingssupplement.

Het DIM supplement heeft verschillende toepassingen. De belangrijkste reden waarom oudere vrouwen het nemen is om het risico op borstkanker omlaag te brengen. Wetenschappelijke onderzoeken hebben reeds aangetoond dat we een lager risico hebben op de ontwikkeling van borstkanker, wanneer voldoende diindolylmethaan in het lichaam aanwezig is.

Daarnaast kunnen oudere mannen hier ook van profiteren. Omdat het zoals we bij vrouwen bescherming krijgen tegen borstkanker. Dan zullen we met het DIM supplement bij mannen bescherming krijgen tegen prostaatkanker. Ook een vergrote prostaat zou daardoor kunnen vermeden worden.Ouder worden

menopauze dim supplement

Zijn grootste functie is de hormonen balanceren. Dit is nog meer van belang wanneer mannen en vrouwen ouder worden. Het verlagen van het testosteron bij mannen kan ervoor zorgen dat er teveel oestrogeen in het lichaam aanwezig blijft. Omgekeerd kan ook, bij vrouwen kan er te weinig oestrogeen worden aangemaakt. En dan ook voor problemen zorgen tijdens de menopauze.

Bij mannen kan dat een vergrote prostaat veroorzaken en verhoogt ook de kans op het ontwikkelen van prostaatkanker.

Ook belangrijk bij jongere mannen en vrouwen

jonge vrouw

Ook voor jonge vrouwen en mannen is het belangrijk omdat een verkeerde balans tussen de hormonen ook tal van problemen kan veroorzaken. De balans kan verstoord raken door overgewicht of bij vrouwen door bijvoorbeeld een anticonceptiemiddel. Onregelmatige menstruatiecyclus en een late eisprong kan dan plaatsvinden.

Bij mannen kan het libido gaan dalen en buikvet zich gaan opstapelen. Het is dus belangrijk dat we dit allemaal vermijden. Dat kan door een DIM supplement.

Wat is DIM?

Diindolylmethaan komt van Indole-3-carbinol, dat is een natuurlijke stof die wordt gevonden in kruisbloemige groenten zoals broccoli en bloemkool. Andere voorbeelden zijn radijzen en andere koolsoorten. Deze stof wordt dan in de maag door middel van maagzuur omgezet in DIM of diindolylmethaan.diindolylmethaan

Diindolylmethaan of DIM supplement wordt vaak gebruikt in capsules omdat het vooral gunstige effecten heeft op mensen met een hoger risico op borstkanker en prostaatkanker.

Verwante Topic:  Testosteron Verlagen Bij Vrouwen

Er is voldoende bewijs aanwezig dat oestrogeen metabolisering met kanker in verband kan worden gebracht. Opstapelen van oestrogeen dat zich gaat hechten aan borstweefsel of prostaatweefsel kan op die manier de groei van tumoren gaan stimuleren.

Het DIM supplement zal deze metabolisering van overtollig oestrogeen helpen bevorderen via onder andere de lever. Het is echter te vroeg om te stellen dat DIM supplement de kankers kan helpen behandelen. Wel zien we gunstige effecten in combinatie met de behandeling die oorspronkelijk wordt gegeven. Maar het zou zeker preventief kunnen werken.

Het is ook algemeen bekend dat de voedingsmiddelen die deze stof I3C  bevatten, gunstig zijn voor de mannelijke potentie. En ook het libido een duwtje in de rug geven.

Dit komt door hun balancerende werking op de hormonen. Hoewel de stof maar in kleine hoeveelheden voorkomt in de groenten. Kan via een DIM supplement de werking enorm versterkt worden.

Wanneer DIM Supplement gebruiken?

Mensen ouder dan 50 krijgen te maken met een zogenaamde mid-life crisis. Dit zorgt ervoor dat de hormonen gaan veranderen en op die manier vaak voor problematische situaties kunnen zorgen.

Wanneer deze hormonale veranderingen niet worden behandeld kan dit leiden tot ernstige problemen zoals borstkanker, baarmoederkanker, prostaatkanker en andere hormoongerelateerde kankers.

Slecht oestrogeen onschadelijk maken

oestrogeen in balans brengen

Het hormoon die hier vooral voor verantwoordelijk is heet oestrogeen. Slechte oestrogenen kunnen in het lichaam gaan overheersen. Die zullen op die manier schade aan het DNA helpen veroorzaken. Wat dan uiteindelijk tot deze kankers kan leiden.

Wanneer het dieet bestaat uit vele groenten die een bepaalde stof DIM kunnen helpen aanmaken. Dan verlaagt de kans op deze hormonale problemen drastisch. We vinden dit terug in kruisbloemige groenten.

Uitstekende voorbeelden daarvan zijn :

  • Spruiten
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Witte kool
  • Boerenkool
  • Radijzen
  • Rode kool

Zij zorgen ervoor dat een bepaalde stof, DIM kan worden aangemaakt in het lichaam. Dit is een zeer belangrijke voedingsstof om de veroudering tegen te gaan. En ook als bescherming tegen kanker. Het zal ervoor zorgen dat slecht oestrogeen uit het lichaam wordt gehaald.

Daardoor wordt een balans teruggebracht tussen de verschillende hormonen in het lichaam.

Wanneer onvoldoende voedingsmiddelen worden ingenomen die deze stof kunnen helpen aanmaken in het lichaam is het zeer raadzaam om een DIM supplement te gebruiken via capsules.

Sterk verlaagde kans op oestrogeen gerelateerde kankers

bescherming tegen borstkanker

Wanneer onvoldoende Diindolylmethaan in het lichaam aanwezig is, kan dit proces onvoldoende worden uitgevoerd. Dat zorgt ervoor dat het risico op borstkanker, baarmoederkanker, prostaatkanker en andere kankers verhoogd wordt.

Teveel slecht oestrogeen in het lichaam kan er ook voor zorgen dat de bloedvaten harder worden en op die manier minder goed bloed gaan doorlaten. Het kan ook leiden tot problemen door de verhoging van het risico op de vorming van bloedklonters.

Onderzoek heeft aangetoond dat een DIM supplement zal helpen om overtollig oestrogeen uit het lichaam te halen. Door onder andere de lever te stimuleren om meer enzymen aan te maken die het oestrogeen kunnen verwerken en onschadelijk maken.

Prostaat gezond houden

Bij mannen zal het vooral zorgen voor het stopzetten van de vergroting van de prostaat. Daarmee zal het ook het risico op prostaatkanker doen afnemen. Een vergrote prostaat kan heel veel problemen met zich meebrengen. Onder andere pijn tijdens het plassen, maar ook voortdurend moeten plassen. Vooral ‘s nachts.

Verwante Topic:  Zink Tabletten Gebruiken: De Voordelen en Nadelen

DIM Supplement Werking voor Vrouwen

Wanneer je last hebt van problemen zoals premenstrueel syndroom of cellulitis, of andere problemen die specifiek bij vrouwen voorkomen. Dan kan dit allemaal te wijten zijn aan een verkeerde balans tussen de hormonen.

Het gebruik van deze voedingssupplementen zal ervoor zorgen dat het lichaam de nodige ondersteuning krijgt om van die problemen af te komen.

De lever stimuleren

radijzen dim supplement

DIM supplement zal de lever helpen om het oestrogeen te verwerken. Dit zal ervoor zorgen dat overtollige vrouwelijke hormonen kunnen worden afgevoerd uit het lichaam.

Wanneer de lever dit onvoldoende kan afbreken kunnen problemen ontstaan die ook wel oestrogeendominantie genoemd worden.

Dat verhoogt natuurlijk de kans op bepaalde kankers zoals borstkanker. Maar zal ook de kans op overgewicht doen toenemen.

Xeno oestrogenen bestrijden

Xeno oestrogenen zijn de chemische oestrogenen die we overal terugvinden in onze voeding en onze omgeving.

Deze zullen in het lichaam hetzelfde werk verrichten als oestrogeen en kunnen dus voor een dominantie gaan zorgen.

Ze kunnen zich ofwel vasthechten aan de oestrogeen receptoren en daardoor de cellen laten groeien. Of ze kunnen het natuurlijk oestrogeen gaan blokkeren. Daardoor krijgen we dan meer oestrogeen in het lichaam.

Dat zal er dan weer voor zorgen dat alle problemen die gepaard gaan met oestrogeen dominantie gaan opduiken.

DIM zal deze stoffen gaan bestrijden en de effecten ervan verminderen, tot zelfs volledig wegwerken.

Afvallen

Zoals we reeds hebben gezegd kan teveel oestrogeen leiden tot overgewicht. Het spreekt voor zich, dat door het balanceren van dit hormoon, we uiteindelijk gewicht kunnen verliezen. Teveel oestrogeen zal de opslag van vet doen toenemen en daardoor ook cellulitis doen ontstaan.

De stof zal er voor zorgen dat we makkelijker ons gewicht kunnen behouden en zal ook de vetverbranding gaan stimuleren.

Libido

libido verhogen DIM

Een negatieve balans tussen de hormonen zal zorgen voor een verlaagd libido. De DIM Supplement werking op het libido is zeer gunstig, want het overtollig oestrogeen die ervoor zorgt dat we minder zin hebben in seks, wordt geneutraliseerd.

Borstkanker

Er zijn een aantal onderzoeken die aantonen dat DIM supplement de kans op borstkanker kan doen afnemen. Ook zou het er helpen voor zorgen dat borstkankercellen kunnen worden geblokkeerd, en op die manier niet verder groeien.

Een onderzoek toonde een duidelijke verbetering uit van de werking van herceptine bij het combineren met een DIM supplement. Men zag onder andere dat de borstkankercellen voor 90% geblokkeerd werden. (bron)

DIM Supplement werking voor Mannen

Libido

Om te beginnen bij het laatste puntje van de DIM Supplement werking voor vrouwen.

Het libido zal uiteindelijk bij mannen ook hoger worden. De reden waarom het voedingssupplement gebruikt wordt door mannen is hoofdzakelijk om overtollig oestrogeen te blokkeren.

Dat zal meteen invloed hebben op het libido bij mannen. Waardoor ze dus duidelijk meer zin in seks zullen ervaren.

Dit is misschien nog het meest van toepassing bij oudere mannen. Die hebben automatisch reeds een lager mannelijk hormoon. Maar ook mannen met overtollig buikvet kunnen hier last van hebben. Het in balans brengen van die hormonen door het overtollig vrouwelijk hormoon af te scheiden zorgt voor deze gunstige effecten.

Verwante Topic:  Damiana Werking en Voordelen

Testosteron

We zullen dus op een natuurlijke manier het testosteron verhogen door de stof te gebruiken. Dit komt doordat er overtollig oestrogeen wordt geblokkeerd. Waardoor ook minder testosteron zal worden omgezet in oestrogeen.

Het wordt heel vaak toegevoegd aan testosteronboosters en supplementen die het oestrogeen blokkeren.

Naast het testosteron heeft de stof ook nog vele andere voordelen. Zoals bij het afvallen. Hier geldt net hetzelfde als bij vrouwen. Het DIM supplement zal de vetverbranding stimuleren.

Daarnaast biedt het ook bescherming tegen cardiovasculaire aandoeningen en zou het risico op bepaalde kankers verlaagd worden.

Prostaat

DIM supplement heeft de mogelijkheid om prostaatkanker te bestrijden en om de symptomen van een vergrote prostaat te verzachten. Het gaat hier dan vooral om de problemen van het nacht plassen tegen te gaan.

Het gevolg van een dalend testosteron met een stijgend oestrogeen kan zorgen voor problemen met de prostaat. Door het metaboliseren van oestrogeen, dankzij het DIM supplement kunnen we dus minder problemen krijgen die te wijten zijn aan deze verkeerde balans tussen testosteron en oestrogeen.

DIM supplement zal de groei van de prostaatkankercellen tegenwerken en zal ook helpen voorkomen dat er nieuwe kankercellen ontwikkelen. (*)

Hoe DIM Supplement Gebruiken

Meestal zal een dosis tussen de 100 en 200 mg aangeraden worden. Het kan echter niet meteen kwaad wanneer er een hogere dosis wordt genomen via het supplement.

Alles hangt af van de aard van de problemen natuurlijk. En van wat er op de verpakking vermeld staat. Algemeen wordt aangenomen dat de meeste neveneffecten zoals hoofdpijn en misselijkheid optreden bij dosissen hoger dan 150 mg.

Besluit

hormonen in balans brengen

Een DIM supplement kan dus heel wat voor ons betekenen. Niet alleen zijn de voordelen van het DIM supplement enorm wanneer we ouder worden. Door onder meer bescherming te bieden tegen borstkanker bij vrouwen en prostaatproblemen bij mannen. Het zal dus ook helpen het libido op te krikken. Dit is zowel bij oudere mensen als bij jonge mensen het geval. Omdat we uiteindelijk op elke leeftijd kunnen te maken krijgen met overtollig oestrogeen.

Stress is hier heel vaak de oorzaak van. Maar ook zeker de oestrogenen die we in ons lichaam krijgen door voeding die we eten. De verpakking van bepaalde voedingsproducten. En door het gebruik van cosmetische producten.

We staan daar niet altijd bij stil. Beter nog, weinig mensen staan daar bij stil. Toch kunnen deze invloeden ervoor zorgen dat onze hormonenbalans verstoord raakt. Dankzij het DIM supplement zullen we dus dat overtollig slecht oestrogeen via onze lever wegwerken. En op die manier gaan genieten van een betere balans tussen de verschillende hormonen in het lichaam.

Via de voeding is het quasi onmogelijk om voldoende diindolylmethaan aan te maken. Ook kunnen we niet elke dag deze hoge hoeveelheden eten. Om die reden is een DIM supplement gebruiken het beste alternatief om ervoor te zorgen dat het oestrogeen geen schade kan aanbrengen aan ons lichaam.

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3048776/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25048790
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12665522
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2738995/

Delen op: