Welke Natuurlijke Laxeermiddelen zijn er allemaal?

natuurlijke laxeermiddelen

Delen op:


Welke Natuurlijke Laxeermiddelen zijn er allemaal?

groenten natuurlijke laxeermiddelenWanneer we te maken krijgen met constipatie is dat nergens goed voor. Een harde stoelgang, moeilijke stoelgang of pijnlijke stoelgang doet ons geen goed. Heel vaak denken we dat medicatie de beste oplossing tegen dit probleem vormt. Zeker wanneer we ouder worden. Natuurlijke laxeermiddelen zijn een veel beter alternatief voor medicijnen.

Zo zijn er heel wat simpele veranderingen die er kunnen toe leiden dat we uiteindelijk een heel stuk makkelijker kunnen gebruikmaken van het toilet. Door gebruik te maken van natuurlijke laxeermiddelen bijvoorbeeld.

Daarbij is zeker voeding één van de belangrijkste factoren. Het veranderen van enkele zaken in ons dieet kan ervoor helpen zorgen dat we van een wekelijkse stoelgang een dagelijkse stoelgang zullen maken.

Op termijn kunnen het probleem makkelijk oplossen door gezonder te gaan eten. Dat betekent dat we zorgen voor meer groenten en andere bronnen van gezonde voeding. Ook dienen we ervoor te zorgen dat we voldoende water drinken. Op die manier kunnen we ervoor dat de stoelgang makkelijk zijn doorgang kan vinden doorheen het spijsverteringsstelsel.

Functie van vezels

Hoewel het eten van teveel vezels net kan leiden tot diarree zijn ze van uiterst belang wanneer we te maken hebben met constipatie. Ze zullen de spijsvertering vertragen en bevatten ook nog eens geen calorieën.

Verwante Topic:  Kunnen we Diabetes voorkomen met Omega 3?


We kunnen ze echter niet verteren maar ze kunnen wel opzwellen in het spijsverteringsstelsel en zullen met zich allerlei gifstoffen en andere resten meenemen die we niet nodig hebben. Zoals rondzwervend cholesterol bijvoorbeeld.

peulvruchten vezels tegen constipatie

Vezels vinden we vooral terug in plantaardige producten. Uitstekende voorbeelden hiervan zijn noten en zaden. Maar ook volkoren producten bevatten hoge hoeveelheden vezels.

Zij zullen er niet alleen voor zorgen dat onze stoelgang wordt verbeterd. Ze zullen ook pieken in de bloedsuikerwaarden opvangen.

Daardoor heeft ons lichaam minder insuline nodig en zullen we ook nog eens makkelijk ons gewicht behouden. Het spreekt voor zich dat ook mensen met overgewicht hier baat bij hebben.Vergeet echter niet van voldoende water te drinken wanneer we vezels eten. De vezels zwellen op en zullen met zich mee ook vocht optrekken. We hebben dus voldoende vocht nodig om dit te compenseren. Ook voor de mobiliteit van de vezels in het spijsverteringsstelsel is het van belang dat we voldoende water drinken.

Kruiden gebruiken als natuurlijke laxeermiddelen

Fenegriek

fenegriek laxeermiddelFenegriek wordt gezien als een vrouwenhormoon door zijn fyto oestrogenen die het bevat. Het heeft ook een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel, hoofdzakelijk door zijn hoge hoeveelheid aan vezels. En zal ook helpen om de vrouwelijke hormonen in balans te houden. Het zou zelfs ook gunstig zijn bij mannen met een te laag testosteron.

Verwante Topic:  Grotere Boezem Krijgen Op Natuurlijke Manier

Fenegriek supplement zal werken als natuurlijke laxeermiddelen en zullen op die manier constipatie voorkomen. Daarnaast is de plant ook rijk aan vezels en mineralen.

Senna

sennaSenna behoren ook tot natuurlijke laxeermiddelen die ook in verband worden gebracht met de hormonen.

Maar ze zijn een zeer sterk middel om constipatie te voorkomen. Ze worden in verschillende culturen over de ganse wereld gebruikt net om de stoelgang te promoten.

Hou je daarbij wel zeker aan de aanbevolen dosis. Iedereen reageert anders op natuurlijke laxeermiddelen en wanneer je gevoelig bent voor senna supplement kan een kleine dosis reeds meer dan voldoende zijn om de stoelgang te bevorderen.

Water water water

Water speelt een zeer belangrijke rol voor het lichaam. Niet alleen om voldoende gifstoffen via de nieren te laten afvloeien maar zeker ook voor onze spijsvertering. Wanneer onvoldoende water aanwezig is kan de spijsvertering makkelijker blokkeren en zal het dus moeilijker worden om een normale stoelgang te behouden.

Besluit

Zorg voor voldoende vezels via de voeding. Dit kan zo’n 25 tot 35 gram per dag bedragen. Vezels vinden we vooral terug in noten, zaden, groenten en in volkoren producten. Daarnaast kunnen we enkele kruiden zoals senna en fenegriek gebruiken om de stoelgang te verbeteren. Zij behoren tot de meest krachtige natuurlijke laxeermiddelen.

Verwante Topic:  Alles over Fenegriek! Werking Fenegriek en Neveneffecten!

Water drinken en bewegen is ook belangrijk om het metabolisme op gang te houden en ervoor te zorgen dat de voedingsstoffen mobiel genoeg zijn om verder geduwd te worden naar de laatste halte in het spijsverteringsstelsel.

Ook om de verhoogde hoeveelheid vezels op te vangen is zeker voldoende water nodig, daar ze toch een groot deel water kunnen opnemen.

Delen op: