Vrouwelijke hormonen in balans brengen

vrouwelijke hormonen in balans brengen

Delen op:


Vrouwelijke hormonen in balans brengen

vrouwelijke hormonen in balans brengen

De voornaamste symptomen van de vrouwelijke hormonen die niet meer in balans zijn zullen hoofdzakelijk verlies van libido, overgewicht en depressieve buien zijn. Hoewel er natuurlijk nog veel andere problemen kunnen optreden die daaraan gerelateerd zijn. De vrouwelijke hormonen in balans brengen is van groot belang voor het vrouwelijk welzijn.

Het is zeker niet alleen tijdens de menopauze dat we met hormonale problemen te maken kunnen krijgen. Stress kan er makkelijk voor zorgen dat de natuurlijke flow uit het lichaam gehaald wordt.

Het is daarom belangrijk dat we weten wat te doen en terug de vrouwelijke hormonen in balans brengen.

Hoe kunnen we terug de vrouwelijke hormonen in balans brengen?

anticonceptiemiddelen

Heel waarschijnlijk heeft de oorzaak te maken met stress. Het probleem kan natuurlijk ook ontstaan wanneer we net zijn begonnen met anticonceptiemiddelen, net zijn gestopt of een ander merk gebruiken. In dat geval vragen we beter eerst raad bij onze huisarts. Die kan dan nagaan of een ander anticonceptiemiddel het probleem kan oplossen.

Er zijn een groot aantal natuurlijke middelen die zullen helpen in de ondersteuning van de hormonale balans. Het blijft wel belangrijk te stellen (tenzij we de menopauze naderen of ons daarin bevinden). Dat we verder moeten zoeken naar de oorzaak. Hoewel kruiden natuurlijk zullen helpen dienen ze gezien te worden als een tijdelijke oplossing en dienen we in de toekomst te proberen het probleem te verhelpen door de oorzaak te vinden en aan te pakken.

Verwante Topic:  Gynaecomastie Mannenborsten: Wat Kunnen We Ertegen Doen?


Wanneer dit stress is, dan dienen we ontspannende activiteiten zoals relaxerende muziek, meditatie, yoga, Tai Chi of sport te zoeken. Die de stress gaat wegnemen.

Ashwagandha

vrouwelijke hormonen in balans brengen

Ashwagandha is zowel voor mannen als voor vrouwen een ideaal middel om de balans te herstellen. De vrouwelijke hormonen in balans brengen met ashwagandha gebeurt doordat de overtollige cortisol zal worden geneutraliseerd.

Dit zal op zijn beurt zorgen voor een verbeterd libido, beter welzijn, minder angst en minder zorgen. Dit kruid is ook zeer goed te gebruiken bij vrouwen die zich in of rond de menopauze bevinden.

Daarnaast zal het supplement ook onze zorgen en angst wegnemen. Het werkt net zo krachtig als het geneesmiddel lorazepam. (1) (2)

Tribulus Terrestris

tribulus terrestris

Tribulus Terrestris werkt op een soortgelijke manier als Ashwagandha. Het zal ook zijn invloed hebben op stress en zal vooral gunstige effecten op seksueel vlak als resultaat geven.Vrouwen die dit kruid gebruiken merken een hogere opwinding, meer voldoening na de seks en vooral een hoger libido. Dit zorgt op zijn beurt voor een beter welzijn.

Daarnaast werkt Tribulus Terrestris supplement ook in op de vrouwelijke voortplantingsorganen.  (1) (2)

Epimedium

Dit kruid is vooral gunstig bij vrouwen tijdens en na de menopauze. Omdat Epimedium ofwel horny goat weed fyto oestrogenen bevat zal het in het lichaam werken als een oestrogeen. Vrouwen tijdens en na de menopauze hebben een sterk verlaagd oestrogeen in het lichaam.

Verwante Topic:  Nadelen van teveel oestrogeen

Daarnaast staat het kruid, zoals de naam al doet vermoeden als een libido verhogend middel en afrodisiac. (1)(2)

Er zijn ook aanwijzingen dat het kruid zou helpen bij het remmen van borstkankercellen  (3)

DIM Supplement

broccoli dim

Een DIM supplement bevat een belangrijke stof, diindolylmethaan. We maken deze stof zelf aan in het lichaam wanneer we bepaalde voedingsmiddelen eten. Zij het in kleinere hoeveelheden natuurlijk. Diindolylmethaan wordt aangemaakt wanneer we kruisbloemige groenten gaan eten.

Voorbeelden van kruisbloemige groenten zijn broccoli, bloemkool, rode kool, witte kool, spruiten, radijzen… Zij zullen wanneer ze de spijsvertering bereiken, het aanmaken van diindolylmethaan of DIM gaan bevorderen.

Een DIM supplement is dus een concentraat van deze stof. Wanneer we elke dag ongeveer 500 gram kruisbloemige groenten eten, hebben we dezelfde hoeveelheid ingenomen als het supplement.

Wat het DIM supplement zal doen is de slechte oestrogenen helpen verwijderen via de lever. De lever zal gestimuleerd worden om hogere hoeveelheden gebruikt oestrogeen terug uit het lichaam te verwijderen, waardoor dit niet meer in het lichaam terecht kan komen, en schade kan aanbrengen aan bepaalde weefsels zoals het borstweefsel bijvoorbeeld. DIM supplement wordt daarom ook sterk in verband gebracht met oestrogeen gerelateerde kankers.

Zo hebben we bij het gebruiken van een DIM supplement extra bescherming tegen deze soorten kanker. DIM supplementen zullen ervoor zorgen dat het slecht oestrogeen verwijderd wordt, en zal er op zijn beurt ook voor gaan zorgen dat we goed oestrogeen gaan stimuleren. Daardoor kunnen we makkelijk de vrouwelijke hormonen in balans brengen.

Verwante Topic:  6 Voordelen van Tongkat Ali voor Vrouwen

Andere belangrijke voordelen die een DIM supplement met zich meebrengt zijn een verhoogde zin in seks, een beter algemeen welzijn met een verlaagde kans op depressie, een verlaagde kans op osteoporose doordat de vrouwelijke hormonen in balans gebracht worden.

Aanbevolen dosis DIM supplement

De aanbevolen dosis van een dim supplement ligt meestal tussen de 100 en de 200 mg via capsules. Hoewel bij een dosis hoger dan 150 mg het risico op eventuele bijwerkingen zal toenemen. Die houden in dat we last kunnen krijgen van hoofdpijn en misselijk kunnen worden. Al zijn dat meestal verschijnselen die voorkomen bij het begin van het gebruik en die na enkele dagen terug vanzelf verdwijnen.

Delen op: