De Voordelen van Tongkat Ali

Voordelen van Tongkat Ali

Delen op:


De Voordelen van Tongkat Ali

tongkat ali plantDe voordelen van Tongkat Ali zijn voor gericht om de mannelijke seksualiteit te verbeteren. Maar ook vrouwen kunnen hiervan profiteren om bijvoorbeeld het libido te verbeteren. In dit artikel gaan we de meest bekende voordelen van tongkat ali bespreken. We gaan daarbij uitgaan van wetenschappelijk bewezen voordelen van Tongkat Ali.

Vele mannen zullen bij het ouder worden verminderingen opmerken in het testosteron. Deze conditie heet andropauze ofwel penopauze. Symptomen van de andropauze of penopauze zijn een verminderde drang in seks, verminderde energie, buikvet en zich minder goed in hun vel voelen.

De penopauze of andropauze kan een strijd zijn voor vele mannen. Het is frustrerend wanneer het lichaam niet doet wat je wilt dat het doet. Hoewel we natuurlijk kunnen het testosteron verhogen met natuurlijke middelen zoals krachttraining of testosteron gel gebruiken zoals androgel of testim.

Deze natuurlijke middelen zullen echter niet zo een effectief resultaat opleveren en de testosteron gel therapie is nogal duur. Om die reden zullen mensen vaak geneigd zijn te kijken naar kruiden.

Tongkat Ali ofwel Eurycoma Longifolia Jack of Maleisische Ginseng is een therapeutisch kruid die gevonden wordt in het regenwoud van Maleisië. Net zoals bij vele andere exotische planten is Tongkat Ali een populair medicijn. Zijn voornamelijk gebruik is het libido verbeteren bij zowel mannen als vrouwen en de balans tussen de hormonen in evenwicht houden.Voordelen van Tongkat Ali Testosteron

testosteron verhogenTongkat Ali wordt al jaren gebruikt als een afrodisiac, het is een uitstekende natuurlijke remedie tegen seksuele problemen en symptomen van de penopauze.

Verwante Topic:  Wat is de oorzaak van te hoog cortisol?

De wortel bevat bestandsdelen die hebben aangetoond om niet alleen het libido te verbeteren, maar ook de kwaliteit van het sperma en zelfs spiergroei stimuleren. Deze effecten worden gedacht te ontstaan door een verhoogd testosteron.

Een onderzoek uit 2012 in Maleisië bestond uit 76 mannen. Slechts 35% van hen had normale testosteron waarden. Na één maand een supplement met Tongkat Ali te gebruiken, had reeds 90% van de mannen een normaal testosteron.

Een ander onderzoek kwam tot de conclusie dat mannen die tongkat ali gebruikten op een dagelijkse basis. Een verbeterde erectie hadden, een verhoogd libido en meer sperma. Er waren zelfs enkele gevallen waar lichaamsvet werd verminderd.

Voordelen van Tongkat Ali en Mannelijke vruchtbaarheid

vruchtbaarheid verbeterenHoewel niet iedereen die supplementen neemt met tongkat ali een verbeterde vruchtbaarheid zal ervaren. Dat hangt natuurlijk af van de ernst van de conditie. Maar toch is het nodig om te vermelden dat tongkat ali naast het ondersteunen van de hormonen ook de kwaliteit van sperma zal ondersteunen.Daarbij hoort dat het volume zal toenemen, de concentratie zaadcellen en de vruchtbaarheid van de zaadcellen. Dit alles zal een impact hebben op de vruchtbaarheid bij mannen.

In een bepaalde studie konden 75 mannen met tongkat ali verbeteringen aantreffen in de kwaliteit van het sperma. Deze verbetering bleef maanden na het gebruik zelfs nog aanhouden. Bijna 15% van de deelnemers had recent daarna haar vrouw zwanger kunnen maken. Dat is een soortgelijke stijging die we opmerken bij mannen met een zinktekort, bij het gebruik van zinktabletten.

Spiermassa verhogen

spiermassa stimuleren tongkat aliTongkat ali wordt ook vaak toegevoegd aan supplementen die de spiermassa verhogen. Dit komt doordat de plant op verschillende manieren een lichte toename van spiermassa kan helpen stimuleren op een natuurlijke manier.

Verwante Topic:  6 Voordelen van Tongkat Ali voor Vrouwen

Eerst hebben we de verhoogde hoeveelheid beschikbare energie. Daardoor kunnen we dus harder en langer trainen. Iets wat op zich reeds zal leiden tot een verhoogde spiermassa.

Verder zien we het testosteronverhogend effect. Dat hebben we ook nodig om onze spieren op te bouwen. We zien ook een daling van het vetpercentage bij mensen die reeds langere tijd tongkat ali gebruiken. Men trof hierbij weinig verschil aan bij de totale lichaamsmassa. Dit zou er dus op wijzen dat de spiermassa toeneemt.

Ook hebben we een cortisolverlagend effect. Cortisol wordt aangemaakt wanneer we onder stress staan. Fysieke training is ook een vorm van stress. Niet in de vorm dat we dit meestal kennen. Maar fysieke training plaatst stress op de spieren.

Daardoor wordt meer cortisol aangemaakt. Cortisol zal het spierherstel langer maken. Door de daling van het cortisol zien we dus een sneller spierherstel wanneer tongkat ali gebruikt wordt. Dit zou ook weer leiden tot een toename aan spiermassa.

Erectie verbeteren

erectie verbeteren tongkat aliTongkat Ali plant zal dus ook de erectie verbeteren. Dit gebeurt door heel wat verschillende mechanismen. We hebben het hierboven reeds gehad over cortisol. Wanneer we te maken hebben met een hoog cortisol als gevolg van mentale stress. Dan zullen we een hogere aromatase hebben. Dat betekent dat er meer testosteron zal worden omgezet in oestrogeen. Dit lijdt bij mannen zeer snel tot een daling van het libido en een verminderde erectie.

Verder zien we een verbeterde stroming van bloed naar de penis. Het weefsel, de spier waaruit de penis is opgebouwd wordt ook gestimuleerd door de plant en zal dus ook sterker worden.

Verwante Topic:  Tribulus Terrestris : Tribulus Gebruik en Werking

Daarnaast zullen de testosteronverhogende effecten van de plant ook van invloed zijn op de kracht van de potentie en zal het de erectie verbeteren.

Supplement Tongkat Ali

Vooraleer je een supplement neemt met tongkat ali dien je enkele dingen te weten. Eerst dien je zeker te zijn dat je daadwerkelijk eurycoma longifolia bestelt. Dat kan je zien aan de ingrediënten die op het supplement vermeld staan. De naam voor Tongkat Ali die gebruikt wordt, zal bijna altijd Eurycoma Longifolia Jack zijn.

Bijwerkingen

tongkat ali bijwerkingenHoewel de bijwerkingen van tongkat ali meestal in de beginperiode voorkomen. Toch zijn er ernstige bijwerkingen mogelijk wanneer hoge dosissen worden gebruikt. Het wordt daarom niet aangeraden, en al zeker niet in het begin dat we de plant gaan gebruiken.

Een verhoogde hartslag is een vaak voorkomende bijwerking. Verder kunnen we problemen bij het slapen ondervinden en kan agressie voorkomen. Al is die kans wel een stuk kleiner wanneer we ons houden aan de aanbevolen dosis.

Voordelen van Tongkat Ali – Besluit

Wanneer je problemen hebt met je testosteron of vruchtbaarheid dan kunnen de voordelen van Tongkat Ali je zeker helpen om een verbeterde vruchtbaarheid te hebben, met een verhoogd testosteron en een hoger libido. Deze effecten zijn echter bij iedereen zichtbaar.

Wanneer we tongkat ali kopen moeten we echter wel weten. Dat mannen met een reeds hoog testosteron, geen significante stijging zullen merken door de voordelen van tongkat ali supplementen.

Ze zullen echter wel een verhoogd libido hebben en een verbeterde vruchtbaarheid met meer sperma. Maar op vlak van testosteron zal een bescheiden stijging zichtbaar zijn.

Referentie:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20348942

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19911566

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23243445

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21671978

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19703544

Delen op: