Wat zijn de Voordelen van Ginkgo Biloba?

voordelen van ginkgo biloba

Delen op:


Wat zijn de Voordelen van Ginkgo Biloba?

ginkgo boomGinkgo Biloba is een kruid uit de Chinese geneeskunde. Ze heeft een zeer lange geschiedenis. Sommige bronnen beweren zelfs dat de plant meer dan 300 miljoen jaar oud is. De bekendste voordelen van ginkgo biloba zijn dat ze een gunstige werking heeft op de hersenen en daarmee het geheugen en de concentratie sterk verbeteren.

De plant zal de bloedvaten doen uitzetten. Dat wordt grotendeels tewerkgesteld door de toename aan stikstof in het bloed. Dat heeft dan weer een positief effect op de bloedsomloop en op de bloeddruk.

Men beweert vaak dat het kruid kan helpen bij mensen met alzheimer. Hoewel dit nog niet concreet kon worden bewezen. Wat we wel weten is dat oudere mensen die nog steeds gezonde hersenen hebben, wel voordeel kunnen doen door extracten van deze plant te gebruiken.

Bloedsuiker verlagen

Men heeft kunnen aantonen dat één van de voordelen van ginkgo biloba betreft dat het de bloedsuiker kan verlagen. Dit effect is echter subtiel en er wordt daarom niet meteen een extract van de plant aangeraden om de bloedsuiker te verlagen.

Wat wel interessant is, is het volgende effect. Dit kwam uit hetzelfde onderzoek.Stress verlagen

stress verlagenIn hetzelfde onderzoek waarbij mensen met diabetes type 2 aan deelnamen zag men dat het kruid ging helpen om de stress te verlagen.

Verwante Topic:  Tribulus Terrestris : Tribulus Gebruik en Werking

56 Mensen namen deel aan het onderzoek. De deelnemers kregen een extract van Ginkgo toegediend, een andere groep kreeg een groene thee extract toegediend. Terwijl nog een andere groep een placebo toegediend kreeg.

Men zag geen enkele verandering bij mensen die het groene thee extract gebruikten, noch de mensen die een placebo gebruikten.

Men zag wel een duidelijke verlaging van de stress bij de mensen die het ginkgo biloba extract gingen gebruiken. Daarnaast zag men gunstige effecten op de bloedsuiker, zoals hierboven reeds werd vermeld.

Erectieproblemen

ontevreden vrouwDe voordelen van ginkgo biloba zijn zeker niet alleen gericht op de hersenen. Ook de penis kan er wel bij varen.In een onderzoek naar mannen en vrouwen met seksuele problemen als gevolg van een depressie kwam men tot de ontdekking dat in meer dan 4 op de 5 gevallen, de plant de erectie bij mannen kan verbeteren.

Het onderzoek werd gedaan bij mannen die medicijnen namen tegen depressie. Die mannen hadden problemen met het orgasme, met de erectie, werden minder opgewonden en hadden ook duidelijk veel minder zin in seks.

Het resultaat van het onderzoek wees uit dat bij een dosering van 60 tot 120 mg was een verbeterd seksueel vermogen voor de mannen,  met een betere erectie. De plant werkte positief om de opwinding, het orgasme, de erectie en het libido te verbeteren bij mannen.

Verwante Topic:  Teveel Oestrogeen Effectief Aanpakken!

Net als bij bijna alle planten die de bloedvaten helpen uitzetten (één van de effecten van Viagra die ervoor zorgen dat de erectie ontstaat). Zal de toename aan bloed naar de penis of de vagina bij vrouwen, ervoor zorgen dat de geslachtsorganen gevoeliger worden.

Daardoor kan een intenser orgasme bereikt worden, ontstaat een fijner gevoel tijdens de seks en kunnen bij mannen erecties makkelijker ontstaan.

Libido

Hetzelfde onderzoek toonde aan dat bij 9 op de 10 vrouwen het libido ging verhogen. Ook al hadden ze last van een depressie. Ook de vagina werd beter bevochtigd op een natuurlijke manier.

Bij mannen was ook een verhoging van het libido merkbaar. Bij mannen was dat echter bij 8 op de 10. Bij vrouwen dus 9 op de 10.

De reden waarom vrouwen iets beter reageren op de extracten van de plant is niet duidelijk. Het kan ook louter om toeval gaan.

Daarnaast zal het effect op de bloedvaten ook helpen om het libido te verhogen. Dit komt doordat er makkelijker bloed naar de geslachtsorganen kan stromen. Die worden dan meteen gevoeliger voor opwinding.

Hersenen

ginkgo geheugen hersenenWie de plant al heeft tegengekomen of gebruikt, zal dat hoogstwaarschijnlijk gedaan hebben om zijn gunstige effecten op het geheugen. Op bijna elk supplement dat je kan gebruiken om de concentratie te verbeteren zal je kunnen lezen dat er extracten van de plant in aanwezig zijn.

Verwante Topic:  Groene Thee Pillen Werking en Voordelen

De grootste voordelen van ginkgo biloba zouden dan de functie van de hersenen verbeteren zijn. Maar klopt dit? Is er wetenschappelijk onderzoek die aantoont dat de plant echt kan helpen om de hersenen beter te laten functioneren?

Wij vonden één duidelijke studie waarbij oudere mensen een verbetering zagen van de concentratie en het geheugen. Deze mensen hadden geen Alzheimer of geen beginnende alzheimer en waren compleet gezond.

In een ander onderzoek met oudere mensen die wel alzheimer hadden werd hetzelfde effect niet bereikt.

Men kan dus stellen dat de voordelen van ginkgo biloba voor de hersenen enkel en alleen toepasselijk zijn voor mensen die geen alzheimer of dementie hebben.

Bijwerkingen

ginkgo bijwerkingenWat zijn de bijwerkingen van ginkgo biloba? Naast de vele voordelen van ginkgo biloba zijn er natuurlijk ook zaken waar we rekening mee moeten hadden.

Dit houdt dan vooral in dat we diarree, hoofdpijn en misselijk kunnen worden. Dit is echter bij een selecte groep die dan hoofdzakelijk gevoelig zal zijn aan de effecten van de plant. Mensen die hoofdpijn ervaren door een supplement te gebruiken kunnen een lagere dosis gebruiken. Of kiezen voor een alternatief.

Delen op: