Wat zijn de voordelen van Appelazijn?

voordelen van appelazijn

Delen op:


Wat zijn de voordelen van Appelazijn?

appelazijn voordelen De voordelen van appelazijn zijn zeer omvangrijk. Hoewel ze niet veel gebruikt wordt heeft deze azijn wel heel wat te bieden. In dit artikel bespreken we de vele voordelen van appelazijn. Op die manier krijgen we een beter inzicht in wat het kan betekenen voor onze gezondheid.

Appelazijn heeft een goedkoop en effectief gebruik als een multi-reiniger. Dat wil zeggen dat we het kunnen toevoegen aan water, salades, thee om een verfrissende smaak en op die manier van de reinigende effecten genieten.

Het woord azijn komt eigenlijk van het Franse vin aigre, dat betekent zure wijn. Het medicinale gebruik van azijn dateert van 5.000 voor christus in Babylonië.

Artsen tijdens de 18e eeuw gebruikten het om een reeks van aandoeningen te behandelen. Zoals problemen met de maag, en zelfs voor het behandelen van diabetes. (1)

Columbus had appelazijn bij zich op zijn schepen om scheurbuik te voorkomen onder de vele bemanningsleden. Appelazijn werd gebruikt tijdens de oorlog om de wonden te ontsmetten. Ook de Japanners gebruikten het om kracht en moed te krijgen.Daarnaast gebruikte Hippocrates de azijn om een groot aantal aandoeningen te behandelen. Dit ging dan van maagzweren tot breuken. (2)

Reinigingsmiddel

Het kan enorm goed gebruikt worden als reinigingsmiddel in huis. Wanneer dit wordt gecombineerd met water krijgen we een effectieve natuurlijke desinfectie agent voor alle oppervlakken.

Het is goedkoop wanneer we dit vergelijken met de bestaande reinigingsmiddelen en de geur ervan is ook zeer aangenaam. Je kan eventueel enkele druppels rozemarijnolie of lavendelolie toevoegen voor een extra toets.

Met appelazijn hebben we een sterk anti-bacterieel middel voor in het toilet, badkamer en keuken. (3)

Haarspoeling

Er is een methode waar we met baksoda of bakpoeder en appelazijn een soort shampoo gaan maken.appelazijn haaruitval In plaats van shampoo te gebruiken kunnen we dus deze natuurlijke shampoo gebruiken. Het voordeel ervan is dat de haren enorm zacht worden.

Onder andere het PH balancerende effect van de azijn zou de glans van de haren bewerkstelligen. Ook worden de haren er sterker van.

Haaruitval en dunner worden van het haar

De hoge zuurtegraad en de krachtige enzymen in de azijn zullen alle bacteriën doden die verantwoordelijk zijn voor haaruitval, ze stimuleren ook de natuurlijke olie in de haren om meer olie te produceren en daardoor de hoofdhuid gehydrateerd te houden.

Breng voldoende azijn aan op de hoofdhuid en laat het enkele uren intrekken voor optimaal resultaat. (4)

Dieren

De voordelen van appelazijn gaan verder dan alleen bij mensen. Bij dieren kunnen we bijvoorbeeld om honden hun huid vrij te maken van vlooien.

Deze methode is volledig veilig en we hoeven ons geen zorgen te maken wanneer de hond daarna de huid gaat likken.

Dit werkt ook bij mensen op dezelfde manier. Het zal de ideale ph waarde herstellen en op die manier microbes en bacteriën geen kans geven.

Je kan ook de azijn toevoegen aan de voeding van dieren om hun ph waarde in de darmen terug te herstellen en ze op die manier te beschermen tegen ziektes.

Voor optimaal resultaat kunnen 2 soeplepels per maaltijd gegeven worden. Je kan het ook mengen met water.

Bodylotion

appelazijn huid De meeste producten om de huid mooi en glad te maken zullen een alkaline als ingrediënt hebben. Sommige mensen proberen echter alles om de problemen met hun huid te herstellen en niets lijkt dan te werken. Het probleem is dat de meeste producten onze zuurtemantel gaan beschadigen, een beschermende laag op de huid.

Verwante Topic:  Sterk Ruikende Afscheiding Verhelpen

De voordelen van appelazijn om de huid te herstellen zijn daarom beter doordat de zuurtegraad nauwer aanleunt bij die van de huid. Om die reden zal de zuurtemantel niet worden beschadigd en kan die blijven zijn werk doen.

Wanneer je een gevoelige huid hebt kan je meer water toevoegen als je de azijn wilt gebruiken als bodylotion.

Ontgiftend

In een wereld die gevuld is met giftige stoffen, moeten we de nodige maatregelen nemen om ons lichaam te verlossen van deze overvloed aan gifstoffen.

De unieke zuren in de azijn zullen de gifstoffen opnemen en ervoor zorgen dat we ze makkelijk kunnen uitscheiden.

Je kan dit ook gebruiken door een warm bad te nemen met een beetje azijn in combinatie met magnesiumsulfaat of magnesiumzout. (5)

Allergieën en opstopping

Niet alleen behoort tot de voordelen van appelazijn het oplossen van slijm, het heeft ook nog een histamine blokkerend effect.

Histamine is de aanzet tot bijna alle allergische reacties die in ons lichaam voorkomen.

Wanneer je last hebt van bepaalde allergieën die gepaard gaan met dieren, het seizoen of met de vervuiling, dan kan de azijn vaak voor een oplossing zorgen.

Candida

Wanneer je nog niet weet wat candida betekent, dan kan je zeggen dat je geluk hebt.

Candida is een bacterie die zich heel snel gaat vermenigvuldigen en de nodige bijwerkingen met zich meebrengt. Voorbeelden zijn vermoeidheid, infecties, constipatie en andere oncomfortabele symptomen.

Tot de risicogroepen voor candida behoren vooral mensen met een slecht dieet. Mensen die veel suiker en koolhydraten eten. Candida kan ook voorkomen bij mensen die anticonceptiemiddelen gebruiken of andere geneesmiddelen die de natuurlijke anti-biotica in ons lichaam gaan aantasten.

Tot de voordelen van appelazijn behoort dus ontstekingsremmend en anti-viraal. Dit zal dus ook helpen bij candida.

De manier waarop dit zal helpen is door de vertering in de darmen beter te laten functioneren. Zal de balans tussen de zuren herstellen en op die manier gezonde bacteriën in de darmen stimuleren.

Azijn wordt reeds duizenden jaren gebruikt om schimmels op de voeten te behandelen.

Verminderd brandend maagzuur

Eén van de meest voorkomende klachten bij mensen is brandend maagzuur. Het is een symptoom van ons Westers dieet. Brandend maagzuur is heel vaak de oorzaak van een tekort aan zoutzuur.

De aanmaak van zoutzuur is laag bij mensen die een verminderde darmflora hebben. Dat betekent dat ze niet voldoende belangrijke voedingsstoffen innemen en dus onvoldoende natuurlijke bacteriën aanmaken.

Maagzuur is de eerste linie in de verdediging tegen microbes. Maar wanneer de PH waarde in de maag niet laag genoeg is, zullen pathogenen groeien rond de maagwand en uiteindelijk de spieren in de maag gaan tegenwerken. Dit zorgt voor het terugvloeien van de voeding.

Effectief in het behandelen van cholesterol

Er moet wel nog een studie gedaan worden op mensen om effectief aan te tonen dat de voordelen van appelazijn bij het cholesterol kunnen worden aangetoond.

Wel hebben we een studie uit 2006 die is uitgevoerd op ratten. De ratten kregen gedurende 19 dagen appelazijn toegediend en hadden een drastische verlaging in de cholesterol en in de triglycerides.

Er is een antioxidant aanwezig in de azijn die de LDL cholesterol onschadelijk kan maken. (6)

Glycemische index verlagen van onze voeding

preventie tegen diabetes Heel veel onderzoeken zijn reeds gedaan naar de voordelen van appelazijn wanneer het aankomt over het effect op insuline gevoeligheid en de bloedsuikerwaarden na de maaltijd. (7)

Het is belangrijk dat iedereen weet wat insuline is en wat het doet in ons licham. Insuline speelt een cruciale rol in de manier waarop ons lichaam voeding gaat gebruiken.

Verwante Topic:  Sterk Ruikende Afscheiding Verhelpen

De primaire functie van insuline is de concentratie glucose in het bloed verminderen.

Elke keer we eten zal het lichaam onze voeding beginnen afbreken in glucose. Dit komt dan terecht in onze bloedstroom. De pancreas reageert op dit gebeuren en zal insuline vrijgeven die uiteindelijk de suiker uit het bloed gaat halen.

Een deel van de glucose gaat terug naar de lever waat het wordt omgezet in glycogeen om te gebruiken voor de spieren.

Daaarna zal insuline de rest van de glucose omzetten in vetzuren en ze gaan opslaan in de vetcellen als een energie opslagplaats.

Ons lichaam heeft suiker nodig, en heel veel voedingsmiddelen die we kopen in de supermarkt bevat toegevoegde suikers.

Veel mensen komen insulineresistent, wat betekent dat het lichaam zodanig veel insuline moet vrijgegeven dat het lichaam het begint te negeren. Zodoende dat de suiker in de bloedstroom blijft. En dat is zeker geen goeie zaak. Daardoor kunnen we diabetes ontwikkelen en permanente gezondheidsproblemen krijgen.

Een van de andere voordelen van appelazijn is dat het de honger voor een deel zal onderdrukken en de gevoelens zal stimuleren dat we denken voldoende te hebben gegeten. (8)

De azijn zal ook de glycemische reactie op zetmeelbevattende koolhydraten verlagen.

Preventief

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken ter wereld. Bijna ieder van ons heeft wel iemand gekend die deze ziekte heeft gehad. Er zijn zoveel onderzoeken gedaan naar de preventie van kanker. En een gezond dieet en een gezonde levensstijl zijn zeer belangrijk.

Het zuur in de azijn kan bescherming bieden tegen tumoren. (9)

Het is natuurlijk nog te vroeg om te kunnen stellen dat de voordelen van appelazijn zover reiken dat ze kanker kunnen genezen, maar toch is dit een goed middel om de preventie tegen kanker nog een stukje op te drijven.

Verbetert de vertering

verbetert de vertering Wanneer we de troebele originele variant gebruiken van appelazijn kunnen we de spijsvertering verbeteren. Ze zijn rijk aan enzymes die de voeding helpen afbreken.  Dat maakt het voor de organen makkelijker om hun job te doen.

Het is een belangrijke bron van zuur voor het lichaam en zal ons helpen de eerste stap te zetten naar een effectieve vertering. De verschillende spijsverteringssappen gaan stimuleren en hun werk te verlichten.

Daarnaast zal de azijn ook helpen bij het opnemen van mineralen. Dat zal ervoor zorgen dat we de maximale voedingswaarde uit ons dieet kunnen halen met behulp van de voordelen van appelazijn.

Voorkomt vermoeidheid van de spieren

Vermoeidheid van de spieren kan vaak een symptoom zijn van een tekort aan een bepaald mineraal. Om het lichaam te verzekeren van voldoende opname van de verschillende mineralen kunnen we daarvoor enkele theelepels appelazijn toevoegen aan ons drinkwater.

De natuurlijke ph waarde in ons lichaam, wanneer die in balans is, zal een omgeving creëren waar eliminatie van overtollig melkzuur in de spieren heel snel voorkomt. Dit speelt ook een belangrijke rol in het voorzien van voldoende zuurstof voor ons lichaam wanneer we een inspanning doen.

Slechte adem

slechte adem Halitose, het is iets waar iedereen zich om schaamt, toch bijna iedereen wel ooit eens mee te maken krijgt. Het zijn vaak bacteriën die zich bevinden op het uiteinde van de tong in de keelholte.

Waar we dus heel moeilijk aankunnen om die te reinigen. Dat kan worden opgelost door appelazijn toe te voegen aan het drinkwater.

De zuren in de azijn zullen de bacteriën helpen onschadelijk maken en zal ook helpen om de tanden witter te maken en gaatjes helpen voorkomen.

Drink appelazijn wel niet zuiver, anders kunnen we net de tanden schade toebrengen door het hoge zuurgehalte.

Verwante Topic:  Sterk Ruikende Afscheiding Verhelpen

Lichaamsgeur

Weer met de ph waarde van het lichaam. De azijn zal de lichaamsgeur gaan helpen controleren door de ph waarde van de huid in balans te brengen. Dat is iets wat bijna alle deo’s en parfums niet kunnen doen.

Dit kan zowel gebruikt worden bij zweetvoeten. Dan dienen we de voeten 10 minuten te weken in water met de azijn om de slechte geur te doen verdwijnen.

Voeding bewaren

Azijn wordt reeds meer dan 7000 jaar gebruikt om voeding langer te bewaren. Voordat iedereen een koelkast had moesten er wel andere manieren gevonden worden om de voeding iets langer te kunnen bewaren. Het gebruik van appelazijn kan daarbij dus helpen.

Dezelfde regels gelden nog steeds vandaag de dag.

Afvallen

appelazijn afvallen Een groot probleem bij mensen die willen afvallen is dat de bloedsuikerwaarden heel snel gaan stijgen en ook heel snel gaan dalen. Deze bloedsuiker rollercoaster zorgt ervoor dat we momenten veel energie hebben en andere momenten een ernstige drang hebben naar suiker.

Appelazijn kan de bloedsuikerwaarden helpen regelen en zal op die manier de trek naar suiker voor een groot deel tegenhouden.

Appelazijn is een ware sensatie geworden in de wereld van dieet.

De beste manier om van de voordelen van appelazijn te genieten bij het dieet is door na de maaltijd een glas water te drinken met 2 a 3 soeplepels appelazijn. Dit zal de bloedsuikerwaarden minder snel doen stijgen.

Nierstenen

nierstenen appelazijn Wanneer je reeds last hebt gehad van nierenstenen of je kent iemand die dit heeft gehad, dan weet je dat die enorm pijnlijk zijn.

Ze zijn vaak moeilijk te voorkomen toch kunnen sommige vormen van nierstenen enorm veel zuur bevatten en kristallen gevormd uit het urinezuur.

Door appelazijn te gebruiken kunnen we urine nog meer gaan zuiveren en kunnen we voorkomen dat deze kristallen gaan vormen.

Of kunnen we tenminste toch de grootte van de kristallen gaan verminderen zodat we ze zonder al teveel moeite kunnen uit plassen, vaak zonder dat we het zelf merken.

Ph waarde in balans brengen

We hebben het reeds voldoende had over de belangrijkste voordelen van appelazijn, met name de ph waarde in balans brengen.

Voedingsproducten zoals geraffineerde suiker, koolhydraten en vlees zullen een zure omgeving in het lichaam gaan creëren.

Het is zeer interessant om te weten dat de PH waarde van een voedingsmiddel in een niet verteerde staat volledig anders is dan de PH waarde wanneer het in ons lichaam wordt bewerkt.

Om die reden hebben voedingsmiddelen zoals appelazijn maar ook citroensap een gunstige werking op de PH waarde in het lichaam.

Kaliumtekort oplossen

appel appelazijn Het wordt vaak beweerd dat kalium het mineraal van de jeugd is. Kalium is een essentieel mineraal om ervoor te zorgen dat de weefsels in ons lichaam zacht blijven. Ervoor helpen zorgen dat ze flexibel blijven. (10, 11)

Dr Alexis Carrel kon de cellen van een kippenhart maar liefst 35 jaar in leven houden door dagelijks de complete voeding te gaan voorzien en de ontgifting en eliminatie van overtollige stoffen uit te voeren. Een kip leeft in normale omstandigheden 7 jaar.

Appelazijn werd gegeven aan het kippenhart om voldoende kalium te kunnen innemen. Deze studie komt uit 1912 en bewees meteen dat uitstekende voeding en reiniging de levenskwaliteit drastisch kan verhogen.

Besluit

We zien dus dat de voordelen van appelazijn pakweg voor bijna alle uiteenlopende omstandigheden kunnen worden gebruikt.

Voor een goedkope prijs heb je een uitstekend reinigingsmiddel, balancerend PH middel, bloedsuiker balancerend middel en dus preventief middel tegen diabetes en heel wat andere gezondheidsproblemen.

Om van de meest gunstige effecten te genieten kies je beter voor een troebele appelazijn, die bevatten alle vitamines en voedingsstoffen en zijn er niet uit gezeefd.

Delen op: