De voordelen van Amerikaanse Ginseng

Amerikaanse ginseng

Delen op:


De voordelen van Amerikaanse Ginseng

Veel mensen spreken over Ginseng, maar weten eigenlijk niet dat deze naam gegeven wordt aan heel wat verschillende soorten. We treffen zeker 4 verschillende soorten aan. Waarvan slechts 1 de echte Ginseng is, en die is van Azië. De naam luidt Panax Ginseng.

Maar daar gaan we het in dit artikel niet over hebben. Hier gaan we spreken over de voordelen van Amerikaanse Ginseng. Amerikaanse ginseng behoort tot de familie van ginseng, bevat dezelfde werkzame stof. En is eigenlijk de enige naast de Panax GS versie die ook ginsenosides bevat.

De voordelen van Amerikaanse Ginseng zijn te vergelijken met die van de Panax versie. Echter zijn er enkele lichte verschillen. Zo wordt dit kruid echter meer gebruikt om stress te verlagen en om energie te leveren.

depressieZe behoort tot de familie van de adaptogenen, dat zijn kruiden die ervoor gaan zorgen dat we dus beter kunnen omgaan met stress en het lichaam sterker maken tegen stressvolle situaties. Dit zal op zijn beurt er ook voor zorgen dat de ongunstige effecten van stress, zoals een laag libido, erectieproblemen, depressie, slapeloosheid niet gaan voorkomen.

Verwante Topic:  Effectieve Kruiden tegen Vermoeidheid

Veel mensen zullen dit kruid in verband brengen met regio’s als Azië. Maar er zijn heel wat verschillende types van dit kruid. Die krijgen dan wel vaak de naam Ginseng, maar behoren eigenlijk niet tot dezelfde soort.Hoe werkt Amerikaanse Ginseng

De bestandsdelen in de plant zijn verantwoordelijk voor zijn gunstige effecten. Ginsenosides zijn de meest belangrijke in de plant. Ze zijn belangrijke voedingsstoffen die de energie doen toenemen door de stress aan te pakken.

De grootste voordelen van Amerikaanse ginseng

amerikaanse ginsengDe beste voordelen van Amerikaanse ginseng zijn duidelijk zijn werking om de energie te laten toenemen.

Wanneer we voelen dat de spieren vermoeid raken of dat we lange uren moeten werken, dan kan dit kruid ons heel wat bieden. Dit kan evengoed gebruikt worden bij sportmensen.

Zij het nu krachtinspanningen of langeafstandinspanningen. De voordelen van Amerikaanse Ginseng kunnen helpen om de vermoeidheid tegen te gaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we van dit kruid een topsporter gaan worden. Het zal de prestaties gewoon enkele procenten gaan verbeteren.

Daarnaast heeft het kruid ook een kalmerend effect. Veel mensen hebben het gevoel beschreven als, meer energetisch en meer kalmte om te concentreren. (1) (2) (3)Andere voordelen van Amerikaanse Ginseng

Daarnaast zal het ook nog heel wat andere gunstige dingen voor ons lichaam betekenen. Hier geven we even de resterende functies van dit kruid aan.

Verwante Topic:  Voordelen Van Siberische Ginseng Op Ons Lichaam

gemoedstoestand verbeterenDe basisvoordelen voor alle verschillende soorten zijn de energie verhogen. Dit komen we in alle soorten van dit kruid tegen. Maar toch heeft ieder kruid zijn specifieke voordelen. Wanneer we de erectie willen verbeteren hebben we de Aziatische soort nodig. En wanneer we stress willen verlagen hebben we de Russische of Siberische variant nodig. Dit zijn de voordelen van de Amerikaanse variant.

 • Zal een normale bloedsuiker gaan stimuleren
 • Zal het immuunsysteem versterken
 • Helpt irritatie van het spijsverteringsstelsel verbeteren
 • Ondersteunt de normale werking van het geheugen, het denken en van de hersenen in het algemeen.
 • Het kan helpen bij depressie (subtiel)
 • Het stimuleert de eetlust
 • Cholesterol verlagen
 • Oestrogeen verhogen bij vrouwen in de menopauze
 • Goed tegen slapeloosheid
 • Alzheimer (mogelijk)
 • Diabetes type 2 (subtiel)

Hoe Amerikaanse Ginseng gebruiken?

Het kruid is zeer populair en kan om het effect te versterken gecombineerd worden met andere kruiden uit deze familie, al is dat niet per se nodig. Combinaties met ashwagandha en tongkat ali worden vaak gebruikt voor sportmensen of mensen die krachttraining doen en de spiermassa willen verhogen. Of mensen die het libido en het testosteron willen verhogen.

Het supplement is meestal een stuk goedkoper dan de Aziatische variant. Dit is grotendeels te verklaren doordat veel meer onderzoek verricht is naar de Aziatische soort en ook stukken meer reclame voor gemaakt wordt. Dat alles maakt de prijs iets hoger uitslaan dan de Panax Quinquefolius.

Verwante Topic:  Potentieverhogende kruiden voor erectie en libido

 

Delen op: