Volledige Lijst met Vochtafdrijvende Middelen

vochtafdrijvende middelen

Delen op:


Volledige Lijst met Vochtafdrijvende Middelen

water ijs citroen vochtafdrijvendVochtafdrijvende middelen gebruiken kunnen handig zijn om overtollig opgeslagen vocht af te laten. Het kan gebruikt worden voor heel wat verschillende problemen. Deze producten zullen een reinigend effect op de nieren en het hele urinewegenstelsel hebben. En zullen vaak ook de lever gaan stimuleren.

Het wordt vaak aangeraden bij mensen met een hoge bloeddruk, opgezwollen handen of voeten, diabetes patiënten, problemen met de blaas of nieren, nierstenen en leverziekten.

Medicijnen kunnen ook gebruikt worden. Echter zijn er een groot aantal zeer effectieve vochtafdrijvende middelen. Die zijn dan van natuurlijke oorsprong en hebben heel wat minder bijwerkingen dan de medicatie die daarvoor kan worden voorgeschreven.

Vochtafdrijvende middelen gebruiken om af te vallen

Het wordt algemeen afgeraden om vochtafdrijvende middelen te gebruiken om af te vallen. Wanneer het gaat om enkele kilo’s afvallen, of wanneer we van ons ronde gezicht af willen. Als gevolg van overtollig vocht. Of een opgeblazen buik hebben als gevolg van vochtopstapeling.

Dan kunnen we deze echter wel gebruiken. Maar het is zeker geen methode om gewicht te verliezen. Omdat overgewicht grotendeels inhoudt, dat we overtollig vet hebben. Overtollig vocht is maar een klein deel van dat overgewicht.Het kan echter wel helpen om net iets slanker te lijken door middel van het aflaten van overtollig vocht.

Verwante Topic:  Diabetes Dieet: Wat eten en Wat niet?

Voeding

Citroen

citroen vochtafdrijvendWanneer we last hebben van opgestapeld vocht in ons lichaam is het belangrijk dat we veel water drinken. Het beste wat we kunnen doen om het probleem op te lossen is citroen toevoegen aan ons water.

Citroen behoort tot de vochtafdrijvende middelen en zal de gezondheid niks dan goed doen. Eerst en vooral werkt het als een reinigingsmiddel voor de lever en de nieren. Het zal daarnaast ook de PH waarde van ons lichaam naar boven brengen. Bijna iedereen heeft een te lage PH en dat zorgt op termijn voor ontstekingen in het lichaam.

Citroen wordt heel vaak gebruikt om problemen met de urinewegen te voorkomen. Het zal waarschijnlijk niet krachtig genoeg zijn om nierstenen te behandelen of andere problemen te genezen. Maar kan heel goed werken als preventief middel tegen mogelijke aandoeningen in de toekomst.

Selder

selderSelder heeft gunstige effecten op de seksualiteit. Men ervaart een hoger libido en een toename aan energie wanneer deze groente regelmatig wordt gegeten.Maar weet men ook dat selder tot de vochtafdrijvende middelen behoort?

Selder zal door zijn enorm hoge hoeveelheid water, plus de krachtige antioxidanten, werken als een reinigingsmiddel. Het zal je een enorme boost geven aan voedingsstoffen. En zal ervoor zorgen dat we meer moeten plassen.

Verwante Topic:  Tribulus Terrestris Potentie Verhogend of Niet?

Peterselie

peterselieHoewel we dit ook bij de kruiden konden geplaatst hebben, peterselie is een ander zeer krachtig antioxidant. Het bevat voor zijn kleine hoeveelheid aan calorieën, enorm veel belangrijke voedingsstoffen.

Ze beschermen tegen hartziekten, het reinigt het lichaam door gifstoffen te neutraliseren, is goed voor de ogen en de nieren.

Dit is waarschijnlijk één van de gezondste kruiden die we kunnen consumeren. Ze zijn dan ook nog eens enorm makkelijk te gebruiken in al onze bereidingen. We kunnen ze toevoegen aan ons drinkwater, aan een salade, een smoothie, of toevoegen aan onze soep.

Tomaten

tomaten kalium vochtafdrijvendWeten dat veel vochtafdrijvende middelen de hoeveelheid kalium in ons lichaam doen dalen. Dan hebben we met tomaten meteen twee vliegen in één klap. Tomaten zullen vochtafzettend werken. En bevatten ook nog eens ruime hoeveelheden kalium. Daarnaast hebben we ook nog vitamine C, Caroteen, foliumzuur, vitamine E en heel wat antioxidanten.

Andere voorbeelden zijn:

  • Meloen
  • Wortelen
  • Waterkers
  • Pompoen

Kruiden

Paardenbloem

De paardenbloem heeft een vochtaflatende werking en behoort daarom zeker tot de meest krachtige vochtafdrijvers. Meteen na het gebruiken van een supplement of na het drinken van paardenbloemthee zullen we dat effect merken.

Zorg wel voor voldoende water inname.

Meidoorn

meidoornMeidoorn wordt heel vaak gebruikt als natuurlijk middel om een hoge bloeddruk te behandelen. Deze werking heeft de plant te danken aan zijn vochtafzettende werking.

De meidoorn is ook een uitstekend middel tegen hartproblemen en zal stress helpen bestrijden. Deze vochtafdrijvende middelen zullen ook de nieren extra goed reinigen.

Verwante Topic:  Magnesiumvoeding: Beste 20 Voorbeelden van Magnesium Voeding

Het supplement zal ook een gunstige invloed hebben op de bloedsuiker en zal de bloedvaten ontspannen en wijder maken.

Paardenstaart

paardenstaartPaardenstaart zou effectief kunnen zijn in het bestrijden van nierstenen. Daarnaast wordt de plant gebruikt om infecties aan de urinewegen te behandelen, zwakke beenderen of osteoporose, hevige bloedingen tijdens de menstruatie te behandelen en zelfs haaruitval.

De werking is vochtafdrijvend en de plant bevat daarnaast ook sterke ontstekingsremmende stoffen die bescherming bieden aan de urinewegen waaronder de blaas en de nieren.

Paardenstaart behoort tot de krachtige vochtafdrijvende middelen. Echter zijn om nierstenen te behandelen relatief hoge dosissen nodig. Die zullen ervoor zorgen dat het kaliumgehalte gaat dalen.

Mensen die paardenstaart extract gaan gebruiken om nierstenen te behandelen dienen zeker een supplement met kalium te gebruiken.

Wanneer het louter gaat om vocht ophouden, dan wordt beter de paardenbloem extracten gebruikt. Die scheiden geen kalium af.

Jeneverbes

De jeneverbes behoort tot de vochtafdrijvende middelen. Dat wist men reeds in de middelleeuwen. Toen werd het gebruikt om het urineren te bevorderen bij dieren.

Ook hier gaat jeneverbes de kaliumwaarden niet doen dalen. Op de lange termijn zijn de jeneverbes wel schadelijk voor de nieren. Dit supplement mag niet langer dan 8 weken gebruikt worden.

Delen op: