Vitamine D voor de Baby?

vitamine d baby

Delen op:


Vitamine D voor de Baby?

vitamine d borstvoedingVitamine D voor de baby is belangrijk. Wanneer we borstvoeding geven dan kunnen we eenvoudigweg zelf zorgen voor voldoende vitamine D in ons lichaam. Dat zal automatisch worden doorgegeven tijdens het geven van borstvoeding.

De moedermelk zal voldoende hoeveelheden bevatten die voor de baby de nodige ondersteuning zullen bieden. Wanneer we geen borstvoeding geven en de baby nog geen liter vloeibare voeding kan drinken, dan kunnen we zorgen voor 400 IU vitamine D per dag.

We kunnen dit doen reeds meteen na de geboorte van het kind. Dit kunnen we daarna blijven doen tot de baby in staat is om 1 liter te drinken met vitamine D versterkte melk.

Borstvoeding de beste manier

baby vitamine dBorstvoeding is de beste manier om de baby voeding te geven. Hoewel, wanneer de moeder geen supplement gebruikt zal dit waarschijnlijk onvoldoende van de stof doorgeven via de moedermelk.

Een gebrek zal zorgen voor zachtere en zwakkere botten. We weten dat in de zon verblijven de beste manier is om in de zomer de stof aan te maken. En voor baby’s is dat niet meteen aangewezen om ze in de zon te laten verblijven. Om die reden zijn supplementen voor kinderen ook goed te gebruiken. Zeker wanneer geen borstvoeding gegeven wordt.

Verwante Topic:  Calciumtekort door te weinig vitamine D


Naarmate de baby groter wordt en dan normale voeding kan eten. Dan kunnen we makkelijk enkele bronnen toevoegen. Dit zijn dan melk, zalm, eieren en paddenstoelen. Hoewel de baby deze voedingsmiddelen niet zal eten de eerste jaren van hun leven. Is een supplement vaak de beste oplossing.

Vitamine D is ook een antioxidant en zal helpen bij het versterken van het immuunsysteem. We zien vaak bij jonge kinderen dat ze heel vaak te maken hebben met verkoudheden en griep. Hoewel dit natuurlijk niet altijd het geval is, toch hebben deze kinderen vaak al een langere periode te weinig met weinig vitamine D.

Ook bij de groei van het hart is het belangrijk dat we ondersteunende vitamines innemen om ervoor te zorgen dat het hart sterk wordt en geen afwijkingen zal verkrijgen.

Calcium opnemen in het lichaam

calcium opnemen vitamine dDe opname van calcium is voor de baby nog misschien het meest van belang. Omdat een baby in zijn eerste levensmaanden heel sterk gaat groeien. Is het zeker belangrijk dat het voldoende calcium kan innemen.

Calciumtekort via de voeding zal wellicht niet snel voorkomen. Omdat nu eenmaal alle babyvoeding, alsook moedermelk wanneer borstvoeding wordt gegeven, zij bevatten allen een hoge hoeveelheid calcium. Maar we hebben namelijk ook vitamine D nodig om calcium in het lichaam te kunnen opnemen.

Verwante Topic:  Vitamine D Tekort Oorzaken en Verhelpen


Zonder de vitamines kan slechts 10% van de hoeveelheid calcium uit onze voeding daadwerkelijk opgenomen worden door het lichaam. Terwijl met voldoende vitamine D, dat toch meer dan de helft bedraagt.

Overgewicht

De stof is ook van groot belang bij het verhinderen van overgewicht. We zien onder meer dan bij mensen en kinderen met overgewicht, steeds een lage waarde aan vitamine D wordt vastgesteld. Hoewel het niet meteen altijd duidelijk is of de stof nu daadwerkelijk overgewicht gaat verhelpen, of als het overgewicht er net voor gaat zorgen dat we met een gebrek te maken krijgen. Toch blijft het belangrijk om voldoende vitamine D in te nemen als baby, kind en als volwassene. Het zal het metabolisme versnellen en verbeteren, waardoor we een lager risico hebben op overgewicht.

Depressie na de zwangerschap

vitamine d depressie na zwangerschapVitamine D voor de baby is belangrijk voor de gezondheid van het pasgeboren kind. Dat zal onder andere helpen bij de groei, de beenderen sterk maken, de tanden stimuleren als ze kleuter worden en het hart gezond houden. Het immuunsysteem zal een boost krijgen waardoor de baby en het latere kind, een lager risico heeft om snel ziek te worden.

Maar ook voor de moeder in kwestie is er iets zeer bijzonders. Heel veel vrouwen hebben na de zwangerschap te maken met een depressie. We weten niet enorm veel over deze aandoening. Maar wat we wel weten is wanneer serotonine wordt toegediend, in de vorm van medicijnen tegen depressie. Dat de symptomen dan in meer dan 90% van de gevallen verdwijnen of sterk verbeteren.

Verwante Topic:  Wat Is Het Verschil Tussen Vitamine D2 En Vitamine D3?

Vitamine D werkt net op dezelfde manier. Het zal de hoeveelheid serotonine die wordt aangemaakt in onze hersenen stimuleren. En het gebruik van serotonine zal worden gestimuleerd door de hormonale werking van deze vitamines. Waardoor we een lager risico hebben op depressie.

Vitamine D baby druppels

vitamine d supplementEr bestaan zowel supplementen voor moeders die borstvoeding geven. Alsook supplementen voor kinderen.

Deze supplementen voor kinderen bevatten geen smaakstoffen en kunnen gegeven worden tot ze de leeftijd van 4 jaar bereiken.

Men gaat ook heel vaak druppels gebruiken die men dan in de voeding gaat toevoegen. Dat is makkelijker omdat men dan niet eerst de tabletten moet verpulveren.

Vitamine D baby druppels zijn de makkelijkste manier om te voorzien van voldoende hoeveelheden in de voeding van het jonge kind.

Delen op: