Tribulus Terrestris Bijwerkingen: Zijn ze Gevaarlijk?

Tribulus Terrestris Bijwerkingen

Delen op:


Zijn de Tribulus Terrestris Bijwerkingen Gevaarlijk?

De tribulus terrestris bijwerkingen zijn over het algemeen niet gevaarlijk.Toch kunnen soms neveneffecten optreden zoals kortademigheid of moeizaam ademen. Dit is dan meestal doordat het lichaam nog niet aan het gebruik van deze plant gewend geraakt is. Om die reden gebruiken we de eerste dagen beter een lage dosis.

Tribulus terrestris is een kruidensupplement die vooral wordt gebruikt door mannen. Het wordt onder andere gebruikt om het libido op te krikken, de potentie verhogen of om spiermassa op te bouwen.

Hoewel tribulus terrestris wordt gepromoot als het geven van indrukwekkende resultaten bij het opbouwen van spiermassa. Toch worden deze resultaten soms overdreven.

Tribulus is een zeer goed middel om de potentie te verbeteren, om het libido op te krikken en dus beter te presteren in bed.

De werking van het kruid op vlak van testosteron en spiermassa is eerder gematigd. Zo bestaat er geen concreet bewijs dat het testosteron gaat verhogen bij mensen. Het testosteron wordt wel verhoogd bij mannen met een laag testosteron of met weinig sperma. Maar bij gezonde mannen is er geen concreet bewijs. Er zijn ook nog geen echte onderzoeken daaromtrent uitgevoerd.

Verwante Topic:  Natuurlijke Oestrogeen Remmers


Een onderzoek toonde aan dat het testosteron van ratten tot 50% gaat stijgen met het kruid. Bij mensen had datzelfde onderzoek weinig resultaat op het testosteron bij gezonde mannen. Slechts 9 tot 11% hoger testosteron werd vastgesteld.

Er was echter wel met een te lage dosis getest bij de mannen. Dus kunnen we niet met zekerheid zeggen dat het testosteron gaat stijgen bij gezonde mannen die dit supplement gebruiken.

Uit onderzoek kunnen we echter wel vaststellen dat de werking op vlak van de potentie zeer sterk is. Zo was een supplement net niet sterk genoeg als het bekende medicijn. Maar kwam toch heel dicht in de buurt.

Voor een natuurlijk middel is dat wel zeker uniek om in de buurt te komen van de werking van viagra. Toch wel het krachtigste medicijn tegen impotentie.

Metabolische en cardiovasculaire effecten

Tribulus terrestris bijwerkingen die kunnen optreden zijn bijvoorbeeld een gevoel van warmte, ook kan de hartslag versnellen door het kruid te gebruiken, een verhoogde energie die kan leiden tot rusteloosheid bij mensen die daar gevoelig aan zijn.De tribulus terrestris bijwerkingen komen vaker voor bij mensen die hoger dosissen nemen. Daarmee bedoelen we boven de 500 mg.

Een te lage bloeddruk kan ook voorkomen. Doordat het kruid de bloeddruk gaat verlagen. Dat is ook één van de hoofdredenen waarom het kruid zo sterk is bij erectieproblemen. Dit kan zorgen voor een licht gevoel in het hoofd. Vooral bij het opstaan of bij het liggen.

Verwante Topic:  Tribulus Terrestris : Tribulus Gebruik en Werking

Daarnaast kunnen we bij de tribulus terrestris bijwerkingen ook toevoegen dat we door het kruid gevoeliger worden voor de zon. Deze aandoening heet foto-sensibiliteit of licht-overgevoeligheid. Maar komt ook meestal voor bij hoge dosissen.

Hormonale factoren

De plant kan vooral bij mannen met een tekort, het testosteron verhogen. Bij gezonde mannen is dat niet hoog (ongeveer 9%) Maar bij mannen met een tekort aan testosteron is dat wel iets hoger.

Dat zou dan voor mensen met prostaatproblemen, de problemen kunnen erger maken. Mede daardoor het risico op prostaatkanker verhogen.

Problemen met de prostaat zullen echter weinig voorkomen bij gezonde mannen, en zal ook niet voorkomen bij het gebruik van gemiddelde dosissen van een supplement.

Daarnaast is het voor vrouwen die zwanger zijn, of in het kort zwanger willen worden zeker niet aan te raden om dit product te gebruiken. Doordat het de mannelijke hormonen zal stimuleren en op die manier de kans om zwanger te worden zal verkleinen. Voor vrouwen die reeds zwanger zijn kan het problemen met de baby veroorzaken.

Allergische reactie

Zoals met elk product, zij het van natuurlijke oorsprong of farmaceutisch. Elk product heeft een effect op de mensen en kan een allergische reactie uitlokken.

De problemen die dan voorkomen kunnen onder andere problemen met de ademhaling, drukkend gevoel op de borst of pijn in de borst zijn. Wanneer deze effecten voorkomen kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen.

Verwante Topic:  Beste Kruiden bij Erectieproblemen

De reden hiervoor is de plotse daling van de bloeddruk. Het lichaam krijgt daarop een allergische reactie waardoor het ademen moeilijker kan worden.

Deze situatie wordt gezien als een spoedgeval. We kunnen dit echter vermijden door ons lichaam gewend te maken aan het nieuwe product. En te beginnen met een zeer lage dosis. 1 Capsule van een supplement zou moeten volstaan tijdens de eerste week.

Dosering

Om zeker te zijn dat er geen tribulus terrestris bijwerkingen optreden kunnen we beginnen met een lage dosering. Na 1 week kunnen we de dosis verhogen.

Bij dieren, maar ook bij mensen worden vaak hoge dosissen gebruikt. Vooral om het testosteron te verhogen zijn vaak relatief hoge dosissen nodig.

Om de potentie te verbeteren kan een lagere dosering van 500 – 800 mg reeds voldoende zijn.

Dosissen boven de 1.500 mg verhogen natuurlijk de kans op neveneffecten. Bij het kiezen van een supplement is de Bulgaarse tribulus van betere kwaliteit dan de Aziatische soorten.

Delen op: