Tijgerbalsem | Werking En Gebruik Van Tijgerbalsem

Delen op:


Tijgerbalsem helpt vooral bij pijnlijke gewrichten en spierpijn. Miljoenen mensen hebben dagelijks te maken met deze problemen. De krachtige werking van tijgerbalsem kan daarbij helpen om deze ongemakken te verhelpen. Al zijn deze toepassingen zeker niet de enigen. We kunnen tijgerbalsem ook gebruiken bijvoorbeeld bij hoofdpijn en verkoudheden. Het kan uiteindelijk voor meer dan 20 verschillende problemen gebruikt worden. En is daarom ook wereldwijd te krijgen.

Geschiedenis van Tijgerbalsem

Tijgerbalsem vond zijn ontstaan in het oude China. Daar was een genezer werkzaam aan het koninklijk paleis. Zijn naam was Aw Chu Kin. Hij verliet China en startte een klein winkeltje waar hij zijn producten aanbood aan de mensen die problemen hadden met hun gezondheid.

Hij ontwikkelde een bepaald product die vooral krachtig was tegen alle vormen van pijn.

Toen Aw Chu Kin stierf in 1908 namen zijn twee zonen het bedrijfje over. Zij verhuisden uiteindelijk naar Singapore en gaven het product de naam Tijgerbalsem. Het werd toen reeds in alle omliggende buurlanden verkocht onder deze naam. Na enkele tientallen jaren was het in meer dan 100 landen te krijgen als Tijgerbalsem.

Tijgerbalsem rood

tijgerbalsem roodDe rode variant van de tijgerbalsem heeft praktisch dezelfde werking als de witte. Al is de rode een stuk krachtiger en kan gebruikt worden bij ernstige pijnen.

We moeten er echter wel rekening mee houden dat de rode tijgerbalsem vlekken kan veroorzaken op kleding en op andere stoffen waarmee we in contact komen. Het is daarom beter om de balsem goed in te masseren en even te laten inwerken.

Tijgerbalsem wit

tijgerbalsem wit

De witte variant van de tijgerbalsem is ook te gebruiken voor spierpijn en gewrichtspijn. Maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld ademhalingsproblemen en verkoudheden.

Het wordt regelmatig gebruikt om insectenbeten te behandelen. En kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn.De voordelen van tijgerbalsem

Spierpijn en gewrichtspijn

Dat is meteen ook één van de meeste bekende voordelen van tijgerbalsem. Omdat het ontstekingen heel snel kan stopzetten is het een zeer vaak gebruikt middel bij mensen met artrose of reuma. Ook sportmensen of amateursporters die last hebben van spierpijn kunnen hier gebruik van maken.

Verwante Topic:  Oestrogeen Verlagen Bij Mannen

Hoofdpijn

Tijgerbalsem kan heel krachtig helpen bij spanningen. Wanneer hoofdpijn ontstaat door spanning of stress kan het ontspannend effect op het zenuwstelsel door tijgerbalsem ervoor zorgen dat de hoofdpijn verdwijnt.

Het kan aangebracht worden op de twee slapen. Maar kan ook aangebracht worden in de nek wanneer de hoofdpijn ontstaat door spanningen in de nek.

Het stimulerend effect op de bloedsomloop zal zorgen voor een betere bloedcirculatie naar het hoofd. Waardoor meer zuurstof kan naar de hersenen vloeien. Dit kan zeer krachtig zijn bij mensen die last hebben van migraine als gevolg van stress of spanningen.

Ook mensen die als gevolg van spierpijn in de nek, of geblokkeerde nekspieren, last krijgen van hoofdpijn kunnen hiermee geholpen worden.

Ontstoken billen bij kleine kinderen

Wanneer kleine kinderen last hebben van ontstoken billen door bijvoorbeeld een pamper. Dan kan tijgerbalsem aangebracht worden om de ontsteking snel te verhelpen. We moeten hier echter wel rekening houden met de leeftijd.

Een zeer kleine hoeveelheid mag slechts gebruikt worden. En we dienen eerst met een minimale dosis te testen, om na te gaan hoe het kind gaat reageren.

Verkoudheden en problemen met de luchtwegen

Wanneer we last hebben van een verkoudheid of slijm hebben in de longen kunnen we tijgerbalsem aanbrengen op onze longen en in de nek aan de kant van de keel. Dit zal de vrijgave van slijm helpen bevorderen en het ademhalen verbeteren.

Bij een verstopte of geblokkeerde neusbaan kunnen we onder onze neus, een kleine hoeveelheid aanbrengen. Door de tijgerbalsem in te ademen kunnen we de neus terug vrijmaken.

Zweetvoeten

zweetvoeten tijgerbalsem

Wanneer we last hebben van zweetvoeten kunnen we de voeten insmeren met tijgerbalsem. Dit zal de geur dempen en de bacteriën die zich bevinden op onze voeten helpen bestrijden.

We kunnen voor het slapengaan ook tijgerbalsem aanbrengen in onze schoenen. Dat zal de geur van de schoenen tegengaan.

Spijsvertering verbeteren

Wanneer we last hebben van een luie maag of indigestie. Dan kunnen we tijgerbalsem aanbrengen op de plaats waar de maag zich bevindt. Het stimulerend effect van de tijger balsem zal ervoor zorgen dat de maag spieren geactiveerd worden. En zal het probleem met de spijsvertering op die manier heel snel helpen oplossen.

Verwante Topic:  Heb ik een Serotonine Tekort?

Insectenbeten

Ook voor insectenbeten kunnen we gebruikmaken van tijger balsem. Het kan de jeuk verwijderen binnen enkele minuten. We kunnen een kleine hoeveelheid aanbrengen op de plaats waar we zijn gebeten. We moeten er echter rekening mee houden, indien het gaat om een spinnenbeet bijvoorbeeld. Dat er een prikkelend gevoel kan ontstaan wanneer de tijgerbalsem in contact komt met open huid. Om die reden gebruiken we een zeer kleine hoeveelheid.

Insecten weren uit de huiskamer en slaapkamer

Niet alleen dus om insectenbeten te behandelen. Ook om insecten te verjagen uit onze slaapkamer of woonkamer kunnen we tijger balsem gaan gebruiken.

De geur die wordt vrijgegeven is absoluut niet aantrekkelijk voor muggen en vliegen. Ook spinnen kunnen deze geur niet ruiken. Ze zullen dus snel andere oorden gaan opzoeken.

Koude handen of voeten

Wanneer we last hebben van koude handen of voeten tijdens de winter kan een beetje tijger balsem helpen. Het is handiger om aan te brengen bij koude voeten. Omdat we de handen voortdurend nodig hebben.

Toch kan de stimulerende werking op de bloedsomloop ervoor zorgen dat de koude voeten heel snel opwarmen. Dit werkt dus ook bij de handen maar is praktisch minder handig dan bij de voeten.

Toilet verfrisser

We kunnen tijger balsem gebruiken in het toilet als luchtverfrisser. We kunnen dan bijvoorbeeld het doosje open laten staan. Het zal onfrisse geurtjes die uit het toilet komen helpen verwijderen.

Diarree

Wanneer we last hebben van diarree kunnen we bijvoorbeeld tijger balsem aanbrengen op onze navel. We kunnen het enkele minuten in masseren. De warme en ontstekingsremmende werking zal inwerken in de darmen en de diarree helpen bestrijden. Het kan ook achteraan op het staartbeen worden aangebracht voor een maximaal effect.

Misselijkheid

Wanneer we snel misselijk worden in de trein, bus, wagen of op de boot, dan kunnen we een kleine hoeveelheid tijgerbalsem aanbrengen op onze lippen. Dit zal misselijkheid helpen tegengaan.

Gebruik van Tijgerbalsem

Het is belangrijk dat we bij het gebruiken van tijgerbalsem de voorgeschreven methode volgen. We hoeven hierbij geen grotere of kleinere hoeveelheden gebruiken dan wordt aanbevolen. Het is ook niet aangewezen om tijgerbalsem te blijven gebruiken indien dit niet meer echt nodig is.

Verwante Topic:  Effectieve Kruiden tegen Vermoeidheid

We wassen eerst en vooral beter onze handen voor we het product aanbrengen. Daarna beginnen we beter met een zeer kleine hoeveelheid. Om te bekijken hoe onze huid gaat reageren met de werkzame stoffen in de tijgerbalsem. Dat komt omdat bepaalde mensen irritatie kunnen krijgen op de huid wanneer meteen een hoge hoeveelheid wordt gebruikt.

We kunnen een koud of warme sensatie krijgen. Meestal afwisselend met elkaar, koud en warm. Er kan ook een branderig gevoel ontstaan op de plaats waar we de tijgerbalsem aanbrengen. Dat zal de eerste keer krachtiger zijn dan de volgende keren dat we de tijgerbalsem gebruiken.

Wanneer de sensatie irriteert of te branderig aanvoelt kunnen we met water en zeep de hoeveelheid afwassen.

We mogen de tijgerbalsem niet gebruiken op geïrriteerde huid of huid die is aangetast door zonnebrand. Ook droge huid of ontstoken huid zoals bij psoriasis bijvoorbeeld.

Het is niet aangeraden om meteen na het aanbrengen van de tijgerbalsem een heet bad te nemen of een saunabezoek te doen bijvoorbeeld. We  wachten beter minstens 45 minuten na het aanbrengen om een bad of douche te nemen.

Bijwerkingen van Tijgerbalsem

De belangrijkste bijwerkingen hebben we al besproken. Dat gaat dan vooral om huidirritatie. De huid is niet gewoon van deze stoffen te verkrijgen en kan daardoor een allergische reactie veroorzaken. Dit komt gelukkig maar weinig voor.

Er kan een zwelling ontstaan. De huid kan gaan schilferen. Allemaal een gevolg van de allergische reactie. Daarom dat we aanraden om eerst een kleine hoeveelheid te gebruiken. Om op die manier de huid gewoon te laten worden aan de stoffen aanwezig in de tijgerbalsem.

wit en rood tijgerbalsem kopen

Welke tijger balsem kopen?

Beide soorten hebben een gelijkaardig effect. Met als grote verschil dat de rode een iets krachtigere werking heeft. En niet meteen kan ingezet worden bij verkoudheden en hoofdpijn. Het is niet aangeraden om rode tijger balsem te gebruiken bij insectenbeten. Omdat de kans op irritatie van de huid een stuk hoger wordt bij het gebruik van rode tijger balsem.

Tijger balsem rood 30 mg kan je krijgen voor € 8.75. Voor 19 mg is dat € 6.82

Tijger balsem wit 30 mg kan je krijgen voor € 8.95. Voor 19 mg is dat € 6.82

Delen op: