Testosteron Verlagen Bij Vrouwen

testosteron verlagen bij vrouwen

Delen op:


Testosteron Verlagen Bij Vrouwen

Vrouwen hebben in de meeste gevallen slechts een fractie van het testosteron die mannen hebben. Dit hormoon is net als bij de mannen van belang voor de natuurlijke seksdrive en voor het behoud van sterke botten en spieropbouw. Op zich zijn er niet meteen nadelen aan een hoger mannelijk hormoon bij vrouwen. Toch kan er één bepaald neveneffect optreden, waardoor we dienen het testosteron verlagen bij vrouwen. Dit neveneffect heet lichaamsbeharing.

Wanneer vrouwen ouder worden wordt er minder oestrogeen aangemaakt. Daardoor kan het mannelijk hormoon vervijfvoudigen in het lichaam. Allemaal goed en wel wanneer we kunnen profiteren van het constante libido in de overgang. Of wanneer we weinig last hebben van overgewicht en depressie.

testosteron verlagen vrouwenMaar wanneer lichaamsbeharing begint op te treden is het tijd dat we het testosteron verlagen bij vrouwen.

Het is ook niet alleen bij oudere vrouwen dat dit probleem voorkomt. Bepaalde medicijnen kunnen de aanmaak van het hormoon stimuleren, of kunnen de aanmaak van oestrogeen onderdrukken. Denk maar aan sommige anticonceptiemiddelen.

Het testosteron verlagen bij vrouwen kan op verschillende manieren. Het gaat dan meestal om middelen die de hormonen terug in balans helpen brengen. Om op die manier het teveel aan mannelijke hormonen te blokkeren. En op die manier lichaamsbeharing te verminderen.Het is ook niet alleen lichaamsbeharing die bij sommige vrouwen voor problemen kan zorgen. Een zwaardere stem krijgen of een te hoog libido behoort ook tot de bijwerkingen van teveel mannelijke hormonen.

Er zijn zelfs gevallen bekend waar de clitoris gaat groeien en bijna een penis wordt. Maar dat gebeurde dan wel door de invloed van anabole steroïden en zal bij de doorsnee vrouw nooit gebeuren.

Verwante Topic:  Wetenschappelijke Werking Van Ashwagandha Plus Bijwerkingen

DIM

dim diindolylmethaan broccoliDIM of diindolylmethaan zal werken als een neutraliser. Die stof zal de overtollige hoeveelheid hormonen neutraliseren en de lever stimuleren om deze af te voeren via het lichaam. Omgekeerd werkt dit ook wanneer we te maken hebben met oestrogeendominantie.

We vinden deze stof in alle kruisbloemige groenten. Dat zijn broccoli, bloemkool, radijzen, waterkers en andere groenten van de kruisbloemige familie.

De hoeveelheid is echter minimaal. Om meer effect te hebben en uiteindelijk het testosteron verlagen bij vrouwen, kan een supplement genomen worden.De lever zal dankzij diindolylmethaan of DIM supplement beter kunnen omgaan met oestrogeen. Wanneer vrouwen een te hoog testosteron hebben, dan is dat hoofdzakelijk te wijten aan een te laag oestrogeen. DIM zal de gezonde oestrogenen 2-hydroxy-oestrogeen gaan stimuleren. En zal de ongezonde oestrogenen 4-hydroxy-oestrogeen en 16-hydroxy-oestrogeen helpen afscheiden.

Dit heeft niet alleen gunstige effecten op het testosteron bij vrouwen maar biedt ook bescherming tegen borstkanker en baarmoederkanker.

Verder zien we ook dat het metabolisme in het algemeen gestimuleerd wordt. Dat is ook goed nieuws voor vrouwen die willen gewicht verliezen. En we zien een verbeterde gemoedstoestand.

Het wordt vaak gebruikt bij vrouwen die last hebben van PMS of die last hebben van de menopauze.

Zoethout

zoethout testosteron verlagenZoethout wordt vooral aangeraden bij een lage bloeddruk. Mensen met een hoge bloeddruk of die medicatie nemen tegen deze problemen kunnen dus beter dit kruid vermijden.

Andere voordelen van zoethout is dat de plant de spijsvertering zal stimuleren. Zelfs maagzweren kunnen ermee worden behandeld.

De werking op de spijsvertering is ontspannend. Daarom is dit kruid ook handig tegen constipatie.

Verwante Topic:  Effectieve Kruiden tegen Vermoeidheid

Maar zoethout kan ook gebruikt worden wanneer we willen het testosteron verlagen bij vrouwen.

Onderzoeken hebben aangetoond dat het kruid daarin zeer effectief is. Men stelde een daling vast van maar liefst 40%.

Dit kruid kan gebruikt worden via een supplement.

Fenegriek

testosteron verlagen vrouwen fenegriekFenegriek zal in het lichaam werken als vrouwelijke hormonen. Het zal niet meteen het oestrogeengehalte verhogen. Maar wel de effecten van een te hoge testosteronwaarde doen verdwijnen.

Fenegriek wordt onder andere gebruikt voor vrouwen die grotere borsten willen. Of vrouwen die borstvoeding geven en de melkproductie willen verhogen.

Een andere belangrijke werking is zijn preventieve werking tegen diabetes type 2. Fenegriek zaden worden gemalen en in poeder gemaakt. Daarna worden ze in capsules gedaan om te verkopen als supplementen.

Deze zaden bevatten enorme hoeveelheden vezels die vooral belangrijk zijn om de bloedsuiker te doen dalen. Echter zijn ze dus ook geschikt als preventie tegen diabetes. En kunnen ze problemen zoals constipatie helpen voorkomen.

borstvoeding fenegriekMaar het supplement kan dus ook uitstekend gebruikt worden wanneer we willen het testosteron verlagen bij vrouwen.

We dienen hier echter wel rekening te houden met het feit dat fenegriek niet mag worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Dit komt omdat het kruid verlossingsbevorderende stoffen bevat. Vrouwen zouden dus spontaan de bevalling kunnen versnellen.

Dit kan dan weer leiden tot een miskraam. Na de bevalling is het gebruik van fenegriek geen enkel probleem. Het is zelfs enorm bevorderend voor de aanmaak van moedermelk bij vrouwen die borstvoeding willen geven aan de baby.

Omega 3

Bij vrouwen met een te hoge productie van mannelijke hormonen, door een overactieve baarmoeder of eierstokken als gevolg van de leeftijd of medicatie.

Verwante Topic:  Omega 3 Tekort Symptomen

omega 3 lijnzadenEen teveel aan omega 6 kan er ook voor zorgen dat de hormoonproductie verstoord wordt. Omega 6 promoot ontstekingen, laat het bloed sneller stollen en maakt nieuwe cellen aan. De Omega 3 vetzuren zullen net het bloed dunner maken en ontstekingen remmen.

Echter hebben de meeste mensen een veel te hoge omega 6 waarde en veel te weinig omega 3.

Een gunstigere verhouding tussen deze twee vetzuren zorgt ervoor dat we het testosteron verlagen bij vrouwen.

De reden dat we veel meer Omega’s 6 hebben komt doordat onze voedingsmiddelen, die we in het Westen gebruiken, veel meer van deze vetzuren bevatten.

Omega’s 3 vinden we vooral in grote hoeveelheden terug in:

  • Vette vis (zalm, makreel, tonijn, sardines)
  • Lijnzaad
  • Chiazaad

Alle andere vetrijke voedingsproducten bevatten stukken meer 6 dan 3.

omega 3 zalmDe ideale verhouding bedraagt 1:1 tot 4:1. Echter hebben de meeste mensen een ratio ergens tussen de 10:1 en 25:1. Dat is veel te hoog en zal leiden tot problemen.

Het is echter niet zo moeilijk om meer omega 3 dan omega 6 in te nemen. Lijnzaden, chiazaden en bijna alle vissoorten bevatten veel meer omega 3 dan 6. We kunnen dus elke dag één van deze voedingsmiddelen aan ons dieet toevoegen.

Het eten van vis is beter omdat ze DHA en EPA vetzuren bevatten. Die vinden we niet terug in de zaden omdat die enkel en alleen ALA vetzuren bevatten. We kunnen echter wel een deel van de ALA vetzuren omzetten naar DHA en EPA. Maar deze hoeveelheid is heel laag en niet voldoende.

Wanneer we geen of weinig vis eten dan kunnen we ook een supplement met omega 3 gebruiken.

Delen op: