Testosteron Verhogen Op Natuurlijke Manier

testosteron verhogen

Delen op:


Testosteron Verhogen Op Natuurlijke Manier

Testosteron verhogen kan wel eens nodig zijn wanneer we in een dipje zitten. Of wanneer we ouder worden. Wanneer we als man boven de 30 komen, dan daalt ons mannelijk seksueel hormoon lichtjes naar een dieptepunt dat we bereiken wanneer we de 60 naderen.

Het hormoon is niet alleen belangrijk voor ons libido of onze spierkracht. Testosteron staat heel dicht bij hoe we ons voelen. Hebben we weinig testosteron, dan zullen we vaker een neerslachtige gemoedstoestand bereiken. En dan komen we vaak in een spiraal terecht waar we moeilijk uit raken. We ervaren minder zin in seks, we hebben minder kracht en voelen onze spierkracht afnemen. Ook worden we gevoeliger voor tal van kwaaltjes.

testosteron verhogen krachttraining

Het testosteron verhogen op natuurlijke manier kan dan een eerste optie zijn om te overwegen. Deze middelen zullen het testosteron echter niet boven het algemene gemiddelde brengen. Althans toch niet veel. En is niet te vergelijken met testosteron vervangingstherapie die we terugvinden bij oudere mannen. Die gaan dan testosteron gel kopen. En brengen op die manier hun mannelijke seksuele hormonen terug in balans. Dat wordt ook wel eens gebruikt door mannen boven de 40 die er jong willen blijven uit zien.

Wat kunnen we doen om te kunnen ons testosteron verhogen op natuurlijke wijze?Slaap

Om te kunnen het testosteron verhogen is onze slaap van groot belang. Omdat we hoofdzakelijk het hormoon aanmaken tijdens onze slaap. Thans, toch de grootste hoeveelheid. De hoogste waarden in testosteron worden opgemerkt ‘s nachts tussen 2 en 5 uur. Wanneer de meeste mensen dus in hun diepe slaap verkeren.

slapen testosteron groeihormoon

Hoe meer uren we slapen. Hoe hoger het testosteron ‘s morgens zal zijn. (studie)

Daarnaast staat te weinig slapen in verband met overgewicht. Doordat we een slaaptekort opstapelen proberen we dan te compenseren door gedurende de dag dan meer te gaan eten. Heel vaak hebben we dat zelf niet eens door. Ook wordt het hormoon cortisol verhoogt. Wat er dan ook weer voor zorgt dat een deel van het testosteron wordt vervangen door cortisol.

Afvallen

Dat is dan vooral bij oudere mannen het geval. Al zijn er ook jonge mannen met overgewicht. Maar het wordt gezien als normaal dat mannen, naarmate ze ouder worden, een buikje krijgen. Vaak hebben ze een drukke job en maken niet voldoende tijd vrij om te gaan bewegen.

Verwante Topic:  Wat is Avena Sativa?


Of wordt er niet gelet op gezonde voeding. En kiezen we te vlug voor een snelle fast-food hap, dan te kiezen voor gezonde voeding.

Gewicht verliezen is dan een manier om makkelijk te kunnen het testosteron verhogen. (studie)

Meer gaan bewegen

Cardio

Cardio training is het uitvoeren van beweging op toestellen in een fitnesszaal. We hebben een keuze uit fietstoestellen, loopbanden, roeitoestellen en andere. We kunnen ook aan cardio doen zonder toestellen door bijvoorbeeld te joggen of te fietsen.

lopen testosteron

Maar wanneer we willen afvallen en uiteindelijk ons testosteron verhogen maken we beter gebruik van HIIT Cardio training. Hiit cardio betekent High Intensity Interval Training. Dat houdt in dat we een intervaltraining gaan doen. Die training begint bij 1 minuut fietsen op een rustig tempo. We kunnen dit ook doen door te lopen. En na die minuut gaan we 30 seconden sprinten. Dit gaan we herhalen gedurende 40 minuten.

Afhankelijk van je fysieke conditie zal het natuurlijk afhangen of je meteen de volle 40 minuten kan doen. Indien dit niet mogelijk is kan je enkele weken beginnen met 20 minuten. Om daarna rustig op te bouwen naar 40 minuten.

Het grote verschil tussen deze HIIT cardio en gewone cardio is dat we met HIIT tot 2 keer meer calorieën gaan verbranden. En ons testosteron door de korte sprints gaan verhogen.

Op termijn zullen we afvallen en dus ook een betere balans krijgen tussen de verschillende mannelijke hormonen en vrouwelijke hormonen daardoor zal ook het testosteron verhogen.

Krachttraining

Krachttraining of powertraining is nog een betere manier om te kunnen het testosteron verhogen. Testosteron heeft te maken met onze spieren en onze spierkracht. Wanneer het lichaam merkt dat er meer nood is aan spieren en spierkracht, zal automatisch meer testosteron aangemaakt worden.

krachttraining testosteron

De beste manier om te kunnen het testosteron verhogen met krachttraining is door zware oefeningen uit te voeren. Daarbij dienen we, zonder ons te blesseren natuurlijk, zware gewichten tillen.

Wat ook van groot belang is, is dat we oefeningen uitvoeren waar we verschillende spieren in één keer gaan aanspreken. Oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijk aanpakken zijn bijvoorbeeld squats en deadlifts. Dit zijn zeer belangrijke oefeningen om het testosteron te verhogen.

Verwante Topic:  Hoe snel werkt Androgel?

Daarnaast zal powertraining ook helpen bij het afvallen. Doordat we oefeningen uitvoeren zullen we extra calorieën verbranden. Maar na de training zullen we nog steeds extra calorieën gaan verbranden.

Dit komt doordat we de spieren beschadigd hebben tijdens de training. Die moeten dan de tijd krijgen om te herstellen. En hebben daarvoor extra energie nodig. Waardoor we dus gaan afvallen. Automatisch hebben een hogere spiermassa ook meer calorieën nodig om voldoende voorzien te worden van energie.

Dat zorgt ervoor dat het uitvoeren van powertraining 3 grote voordelen biedt om gewicht te verliezen. En uiteindelijk het testosteron met 50% gaat verhogen.

 Via onze voeding

Via onze voeding kunnen we heel wat doen wanneer we willen het testosteron verhogen. Er zijn een groot aantal vitamines en mineralen die ons lichaam zullen helpen bij het aanmaken van spiermassa en die zullen helpen in de verbranding van overtollig vet.

De belangrijkste voedingsstoffen die zullen zorgen voor een rechtstreeks stimulerend effect op het testosteron zijn zink, vet en vitamine D.

vette vis testosteron

Waarom vet?

We hebben het hier niet over gelijk welk soort vet, maar over een specifieke soort vet. Het gaat om de onverzadigde vetzuren. Die vinden we terug in heel wat verschillende voedingsmiddelen. Voorbeelden daarvan zijn noten, zaden, avocado, zalm en andere vette vis en zeevruchten.

Deze onverzadigde vetzuren zullen helpen om het cholesterol te verlagen. Ze zullen ons bescherming bieden tegen hartziekten en zullen de bloedsomloop verbeteren. Ook voor het aanmaken van testosteron zijn deze vetten belangrijk.

avocado onverzadigd vet

Zink

Zink is het belangrijkste mineraal om testosteron aan te maken. Het testosteron verhogen met zink heeft men kunnen aantonen in verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Onder meer bij bodybuilders.

Ook kon men vaststellen dat mannen met een testosteron tekort, ook te maken hadden met een zinktekort. Er is dus duidelijk een verband.

Verder is het mineraal zink van groot belang bij het aanmaken van sperma en zal het de vruchtbaarheid van het sperma en de hoeveelheid van het sperma doen toenemen.

Een voldoende hoeveelheid zink biedt ook bescherming tegen een vergrote prostaat en prostaatkanker. Let wel, hier hebben we het over de aanbevolen hoeveelheden. Al kunnen we gerust wel iets hogere hoeveelheden nemen.

We dienen echter niet meer dan 50 gram per dag te nemen. Anders krijgt de prostaat het dan weer hard te verduren.

Verwante Topic:  Waarom Zijn Pompoenpitten Zo Gezond?

Zink is ook nog eens van belang om de aromatase te blokkeren. De aromatase is de omzetting van mannelijke hormonen naar vrouwelijke hormonen. Dit probleem neemt toe wanneer we onder stress staan.

Dit kan zowel fysiek als mentale stress zijn. Overgewicht is een vorm van fysieke stress. Mannen of vrouwen met overgewicht zullen een hogere aromatase hebben en daardoor minder mannelijke hormonen aanmaken.

Die zijn ook voor vrouwen belangrijk voor het regelen van het libido.

Zink vinden we vooral terug in zeevruchten. Oesters zijn daarom de beste voedingsmiddelen met zink. We vinden ze echter ook terug in noten en sommige zaden. Ook eieren en vlees bevatten het mineraal in ruime hoeveelheden.

Om zeker te zijn van een adequate opname kunnen we ook supplementen met zink gebruiken. Daardoor hebben we elke dag dezelfde hoeveelheid in ons lichaam. En kunnen we profiteren van de gunstige testosteron verhogende effecten.

zink voeding testosteron

Vitamine D

De belangrijkste vitamine die in verband kan worden gebracht met testosteron verhogen is vitamine D. Men stelde vast dat mannen met een vitamine D tekort, ook een laag testosteron hebben. Dit is op verschillende manieren te verklaren.

vitamine d zon

Eerst zal vitamine D ervoor zorgen dat we meer serotonine aanmaken. We zullen ons dankzij deze neurotransmitters een stuk beter en gezonder voelen. Dat kan reeds een effect hebben op het testosteron.

Verder zien we gunstige effecten door vitamine D ten opzichte van de vetverbranding. We zullen dus minder snel vet opslaan wanneer voldoende vitamine D wordt ingenomen.

Onderzoeken hebben vastgesteld dat we door vitamine D supplementen te gebruiken het testosteron tot boven de gemiddelde maximumwaarden kunnen krijgen.

Vitamine D kunnen we aanmaken door blootstelling aan zonlicht. Het is algemeen bewezen dat mensen die voldoende in de zon verblijven zich over het algemeen beter voelen. Een oud onderzoek uit de jaren 30 van de vorige eeuw kon reeds aantonen dat het testosteron gaat stijgen wanneer de balzak wordt blootgesteld aan zonlicht. We zullen ons maar niet verder afvragen hoe dit onderzoek werd uitgevoerd.

Verder bestaan er ook enkele voedingsmiddelen zoals vis, zeevruchten, paddenstoelen en eieren die vitamine D bevatten. Al zijn dat geen enorme hoeveelheden.

We kunnen ook een supplement met vitamine D gebruiken en daarmee het testosteron verhogen.

Delen op: