Testosteron Tekort Oplossen met Ashwagandha

testosteron tekort

Testosteron Tekort Oplossen met Ashwagandha

testosteron tekort ashwagandhaEen testosteron tekort kan vaak voorkomen en komt zeker niet alleen voor bij oudere mannen. Jonge mannen kunnen als gevolg van stress of overgewicht ook problemen krijgen met de hormonale balans in het lichaam. Op die manier kunnen ook zij te maken krijgen met een testosteron tekort en alle bijwerkingen die daarbij gepaard gaan zoals het verlaagde libido en het verminderd zelfvertrouwen.

Ashwagandha de oplossing tegen een laag testosteron

Gelukkig kunnen we heel wat middeltjes gebruiken om het testosteron tekort op te lossen. Eén van de meest gunstige resultaten komt van ashwagandha.

Ashwagandha ofwel Withania Somnifera is een kruid uit de ayurveda. Het werd gebruikt in de Ayurveda ofwel de Indiase Traditionele Geneeskunde, als een levenselexir. De letterlijke betekenis van het kruid betekent “geur van het paard”. Echter slaat dit niet op de geur van het kruid. Maar eerder op de effecten die dit kruid heeft op mensen.

Onderzoek naar het effect van Withania somnifera

sperma in baarmoederDeze studie toont aan dat bij mannen met een minder vruchtbaar sperma het testosteron gaat stijgen met bijna de helft!

Verwante Topic:  Ashwagandha Bijwerkingen: Wat Zijn De Neveneffecten?

Ook werd aangetoond dat mannen die elke dag een dosis van 5.000 mg gebruiken, na 90 dagen de helft meer testosteron in het lichaam hebben. Dit werd aangetoond door een Indiase universiteit.

Daarnaast zijn er andere onderzoeken die aantonen dat we niet alleen het testosteron tekort zullen oplossen met ashwagandha. Maar ook gunstige effecten zullen ondervinden op het libido. Het libido zal namelijk gaan stijgen. Dit is hoofdzakelijk te verklaren door de stijging van de mannelijke hormonen natuurlijk.

Een andere reden van de verhoging van het libido is dat onze gemoedstoestand en onze levenskwaliteit toeneemt. We voelen ons beter dus zullen we ook meer zin hebben in seks.

Andere voordelen van het kruid zijn dat ze de erectie verbeteren, het sperma vruchtbaar maken, meer sperma helpen produceren.

Dit komt gedeeltelijk door de antioxidante werking van de plant. bloedvaten in de teelballen die onderhevig aan oxidatie minder goed functioneren zullen beter werken wanneer dit kruid wordt gebruikt.

Stress verlagend

stress verlagenOok het stresshormoon cortisol wordt sterk verlaagd. Met meer dan 25%. Het hormoon cortisol wordt aangemaakt in de bijnieren waar ook een (klein) deel van het mannelijk hormoon wordt aangemaakt.

Hoe meer we onder stress staan (zowel lichamelijk of mentaal) hoe meer cortisol er moet worden aangemaakt in de bijnieren. Wanneer meer cortisol moet worden aangemaakt is er dus minder tijd en energie in de bijnieren om nog extra mannelijk hormoon aan te maken.

Verwante Topic:  Ashwagandha dosering: Hoeveel Ashwagandha is nodig?

Mannen met een testosteron tekort zijn dus gebaat bij het blokkeren van de cortisolproductie en kan zo meer mannelijke hormonen aanmaken.

Naast het oplossen van een testosteron tekort kan het supplement ook helpen bij slaapproblemen, andere stress gerelateerde aandoeningen, angstigheid, zorgen en depressie.

Testosteron tekort bij oudere mannen

Hoewel het kruid natuurlijk voor een deel het probleem kan oplossen. Is het bij oudere mannen vaak onvoldoende om het probleem volledig weg te werken. Dit komt doordat er minder en minder hormoon zal worden aangemaakt. En ook door een verminderd functioneren van de teelballen en de bloeddoorstroming heel vaak toch een te lage waarde blijft bestaan.

In dit geval kunnen we testosteron gel gebruiken zoals androgel of testim. Dit zal ervoor zorgen dat het hormoon terug wordt aangevuld tot een normaal niveau.

Dit kan ook bij jongere mannen gebruikt worden maar wordt wel afgeraden om blijvend te gebruiken. Omdat het na een lange periode de natuurlijke productie van het hormoon kan aantasten.

Bij oudere mannen is dit reeds verminderd dus zal het effect van androgel of testim geen verdere vermindering teweegbrengen in de natuurlijke aanmaak. Omdat die natuurlijke productie toch al sterk is afgenomen door de leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 9 =


Close