Natuurlijke middelen tegen een slechte adem

kruiden tegen slechte adem

Delen op:


Slechte adem bestrijden met natuurlijke middelen

halitoseNatuurlijke middelen tegen slechte adem kunnen vaak één van de laatste hulpmiddelen zijn om een slechte adem te helpen verdwijnen. Het wordt echter vaak veroorzaakt door een probleem die makkelijk kan worden verholpen. Toch kan het ook het resultaat zijn van een ernstig probleem met de maag of andere organen die dan uiteindelijk de ademgeur veroorzaken.

De volgende kruiden tegen slechte adem hebben aangetoond heel effectief te werken en op die manier helpen om van het probleem af te komen.

De werking van deze middelen tegen slechte adem zullen de mond reinigen en de adem verfrissen.

Water is het beste middel tegen slechte adem

Het is verder ook belangrijk dat we voldoende water drinken. Wanneer we onvoldoende water drinken hebben bacteriën meer kans om te groeien op de tong. Het water bevat altijd kleine micro korreltjes die op die manier overtollige bacteriën gaan wegspoelen en ze naar de maag zullen vervoeren.

Dit is dan ook de hoofdreden waarom de meeste mensen ‘s ochtends een slechte adem hebben. Wanneer we met de mond open slapen raakt de mond en tong gedurende het slapen volledig uitgedroogd. Dit heeft bacteriën de unieke kans om zich heel snel te vermenigvuldigen. Het poetsen van de tanden zal hier slechts enkele minuten tegen helpen omdat het hoofdzakelijk achter de tong is dat de bacteriën zich bevinden.In veel gevallen zal het poetsen van de tanden en het drinken van water niet voldoende zijn omdat er teveel bacteriën aanwezig zijn. Dan kunnen we de tong reinigen met een speciale tongreiniger en eventueel mondspoeling gebruiken die specifiek is ontwikkeld voor onze tong.

Verwante Topic:  Potentieverhogende kruiden voor erectie en libido

Citroen

Een scheutje citroensap toevoegen aan het water zal ook enorm helpen om overtollige bacteriën tegen te gaan. Heel vaak zal het gebruiken van één methode niet voldoende zijn om van de slechte adem af te komen. We dienen dus een combinatie van de verschillende mogelijkheden te gebruiken.

Water drinken, citroen toevoegen aan het water, de tong reinigen. En eventueel kruiden tegen slechte adem gaan gebruiken.

Kruiden tegen slechte adem

Pepermunt

natuurlijke middelen tegen slechte ademEen groot deel van de soorten tandpasta bevatten deze kruiden tegen slechte adem. Doordat het de mond kan verfrissen en ook nog eens een schoon gevoel in de mond geeft.

De oliën van de pepermunt doen echter meer dan gewoon een fris gevoel geven. Via onderzoeken werd aangetoond dat pepermunt de mond krachtiger kan reinigen dan chemische reinigingsmethoden. (1)Pepermunt kan worden gedronken in thee.

Thee

Thee kan zeer goed gebruikt worden om toxische stoffen te ontlasten. Dus kan thee ook zeer goed gebruikt worden als kruiden tegen slechte adem.

De ademgeur wordt veroorzaakt door organismen. Die organismen zullen worden aangepakt door de krachtige stoffen in de thee en zullen op die manier de mond reinigen.

Een studie heeft ontdekt dat de olie in thee in staat is om een groot aantal micro-organismen te doen. Sterker dan de chemische stof chlorhexidine.

Een andere studie toonde dan aan dat solobacterium moorei, een bacterie die sterk in verband wordt gebracht met halitose, sterk beïnvloed werd door de effecten van thee.

Thee kan daarom heel goed gebruikt worden als kruiden tegen slechte adem en zal ook helpen tegen candida. Candida kan ook zorgen voor een onaangename ademgeur. (2) (3) (4)

Verwante Topic:  Prolactine verlagen op natuurlijke wijze

Salie

Salie wordt reeds eeuwen gebruikt als medicinaal kruid. De moderne onderzoeken tonen aan dat de effectiviteit van salie tegen organismen heel groot is.

Het kan worden gebruikt als kruiden tegen slechte adem bij problemen met candida bacterie, streptokok en porhyromonas gingivalis. (5)

Salie wordt het beste gedronken in een thee. We kunnen echter ook speciale pastilles gebruiken die ervoor zullen zorgen dat de mond en tong voor een deel worden gereinigd.

Mirre

Mirre wordt reeds voor meer dan duizend jaar gebruikt. Mensen die kruiden tegen slechte adem willen gebruiken, gelijk wat daarvan de oorzaak is, kunnen steeds terecht bij mirre.

Dit kruid zal ervoor zorgen dat de mond gereinigd wordt. Het zal ook het tandvlees gaan reinigen en kan ook voorkomen dat de bacteriën in de toekomst terugkomen. (6)

Kruidnagel

tandenborstel  slechte ademIn Chinese geneeskunde ziet men slechte adem als een resultaat van een verkeerde balans met de chi energie in het lichaam.

Kruidnagel stimuleert de vloei van chi door het lichaam en wordt daarom ook gebruikt als kruiden tegen slechte adem.

Moderne onderzoeken hebben aangetoond dat het kruid belangrijke bestandsdelen bevat die reinigend werken in de mond.

Om die reden kan dit dus heel goed gebruikt worden om halitose tegen te gaan. (7) Wanneer het wordt gebruikt in thee kan het zijn reinigende capaciteiten nog versterken.

Den

Olie van de den en andere extracten hebben een geschiedenis in de medicinale wereld. Het bevat een natuurlijke alcohol die heel potent is om te werken als een reinigend middel en op die manier organismen kan doden die een ademgeur veroorzaken.

Daarnaast zijn sterke antioxidanten aanwezig die dat effect gaan versterken. (8)

Eucalyptus

Eucalyptus zal onmiddellijk een slechte adem aanpakken. Hoort daarom zeker bij de meest effectieve kruiden tegen slechte adem.

Verwante Topic:  Wat is de oorzaak van te hoog cortisol?

Een onderzoek uit 2010 wees uit dat eucalyptus de geur in de mond kan verminderen, vooral veroorzaakt door zwavel bevattende bestandsdelen. (9)

Tong reinigen

vuile tong slechte ademNaast het gebruiken van deze middelen tegen slechte adem is het ook belangrijk dat we onze tong reinigen. Eén van de meest voorkomende oorzaken van een slechte adem is dat er op tong op het uiteinde aanslag plaatsvindt. Dit komt doordat onze voedingsmiddelen resten achterlaten op het uiteinde van de tong. Die vormen een soort zwavelachtige aanslag en kunnen een zeer onfrisse geur hebben. Het is daarom belangrijk dat we ook de tong reinigen met een tongreiniger. En daarna speciale mondspoeling gebruiken om deze aanslag te verwijderen.

De eerste keren zal dat heel moeilijk zijn. Omdat het juist belangrijk is dat we net het uiteinde van de tong aanpakken. Dit kan de neiging geven dat we moeten overgeven. Toch is het net die plaats die gereinigd dient te worden, want daar bevindt zich de aanslag.

We zullen ook merken dat er enorme hoeveelheden aanslag kunnen worden gehaald van de tong. Dit komt omdat we de tong nog nooit hebben gereinigd. In het begin is het daarom belangrijk dat we dat elke keer doen wanneer we de tanden poetsen. Na enkele dagen of weken, als de slechte adem stilaan weggaat, kunnen we de tong reinigen één keer per week.

Conclusie

Deze kruiden tegen slechte adem worden reeds meer dan duizend jaar gebuikt. Recent onderzoek heeft deze werking dus kunnen aantonen, deze methodes werken dus en zullen dienen als natuurlijke middelen tegen slechte adem. Verder is het zeker van belang dat we de tong reinigen en op die manier verdere slechte ademgeur verhinderen.

Delen op: