Belangrijkste Sint-Janskruid Bijwerkingen

sint-janskruid bijwerkingen

Delen op:


Belangrijkste Sint-Janskruid Bijwerkingen

Sint-Janskruid bijwerkingen zijn over het algemeen mild en komen meestal voor wanneer hogere doseringen dan aanbevolen worden gebruikt. Ook de interactie met sommige medicatie kan leiden voor problemen.

Mensen met psychiatrische aandoeningen kunnen ook te maken krijgen met de sint-janskruid bijwerkingen. Hoewel het kruid vooral gebruikt wordt om depressie te behandelen. Toch geloven heel wat mensen dat ze ook kunnen worden gebruikt bij andere mentale problemen zoals schizofrenie en bipolaire stoornis. Dat heeft meestal een averechts effect en kan de symptomen ervan nog erger maken.

sint-janskruid bijwerkingen

De plant

We vonden de plant vooral terug in Europa. Maar tegenwoordig komen ze bijna overal ter wereld voor doordat ze zijn meegebracht door Europese ontdekkingsreizigers.

We kunnen ze nu dus aantreffen in Australië, Zuid-Amerika en in Azië. De planten groeien enkel in gezonde klimaten, waar de grond vruchtbaar is en voldoende water beschikbaar is. Ook heeft de plant voldoende zonlicht nodig om te kunnen groeien tot een aannemelijke hoogte. Ze wordt tussen de 50 en 120 cm groot en heeft gele stervormige bloemen.Waarvoor wordt ze gebruikt?

depressieHoewel een aantal sint-janskruid bijwerkingen kunnen optreden die gelijk zijn aan de werking van het kruid. Toch wordt ze heel vaak gebruikt voor angstige gevoelens, slapeloosheid, vermoeidheid, depressie en alle andere problemen die daarmee gepaard gaan te behandelen.

Verwante Topic:  Sint-Janskruid bij Depressie?

Ironisch genoeg kunnen sommige mensen net angstig worden door de extracten te gebruiken. Dit zijn sint-janskruid bijwerkingen die optreden bij mensen die overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen in de plant. Gelukkig komen die zelden voor.

Men ziet het kruid ook als een ideaal middel om problemen tijdens de menopauze op te lossen. Dit gaat dan vooral om de gemoedstoestand te verbeteren. Daardoor kunnen symptomen zoals stemmingswisselingen en depressie worden behandeld tijdens de menopauze.

Sint-Janskruid Werking

Depressie is waarschijnlijk één van de meest voorkomende problemen waarvoor de sint-janskruidplant wordt gebruikt. Het mechanisme achter deze gunstige werking staat niet 100% vast.

Wel kon men ontdekken dat de werking van de meeste medicijnen tegen deze aandoening op dezelfde manier werken zoals deze kruiden werken. Ze gaan namelijk inwerken op de neurotransmitters in de hersenen. Gaan de aanmaak ervan stimuleren waardoor de symptomen van depressiviteit gaan afnemen.sint-janskruid plant

Men ziet sint-janskruid als een goed alternatief tegen medicatie. Zeker wanneer het gaat om milde depressies. Al heeft men ook al gunstige resultaten kunnen boeken met ernstige vormen van de aandoening.

Sint-Janskruid Bijwerkingen

Sint-Janskruid bijwerkingen komen gelukkig zelden voor. In de meeste gevallen komt dat door te hoge doseringen te gebruiken of door de interactie met bepaalde medicijnen.

Verwante Topic:  5 Krachtige Natuurlijke Antidepressiva Tegen Depressie

Ook wordt ze vaak onterecht gebruikt voor het behandelen van andere psychiatrische aandoeningen. Dat gaat dan vooral om ADHD, schizofrenie en bipolaire stoornis.

Hoewel we natuurlijk gunstige resultaten kunnen boeken wanneer we te maken hebben met depressie. Toch kunnen deze gunstige resultaten niet worden doorgetrokken naar andere mentale aandoeningen.

Sint-Janskruid bijwerkingen die kunnen optreden bij schizofrenie is het uitlokken van een psychose. Bij mensen met een bipolaire stoornis kan dit een manie uitlokken. En bij ADHD kunnen patiënten zeer rusteloos worden door de kruiden te gebruiken.

Ook zwangere vrouwen kunnen dit kruid niet gebruiken. Men heeft kunnen vaststellen dat problemen kunnen ontstaan met de baby wanneer dit wordt gebruikt.

Mensen die een operatie moeten ondergaan stoppen beter 2 weken voor de operatie met het gebruik van deze supplementen. Omdat ze kunnen de verdoving tegenwerken of net gaan stimuleren.

Delen op: