Rhodiola: Serotonine Verhogen op Natuurlijke Wijze

rhodiola serotonine

Rhodiola: Serotonine Verhogen op Natuurlijke Wijze

rhodiola serotonineMet Rhodiola serotonine verhogen is bijna even effectief als bij antidepressiva medicatie. Dit konden we besluiten uit de onderzoeken die reeds zijn uitgevoerd rond de plant.

Serotonine is een neurotransmitter of een chemisch bestandsdeel in de hersenen. Het speelt een belangrijke rol bij onze slaap, gemoedstoestand, geheugen en bij de samentrekking van de spieren.

Serotonine tekort zal uiteindelijk leiden tot depressie en vermoeidheid. Hoewel we medicatie hebben om het te verhogen, en hoewel antidepressiva ook als doel heeft om het serotonine te verhogen kunnen we met rhodiola serotonine ook gaan verhogen. (1) (2)

depressieRhodiola Rosea wordt meestal geplaatst bij de groep van de adaptogenen. Deze planten zijn uitstekende genezers. Het geschenk voor de mensheid van onze aarde, in tijden dat we last hebben van stress of druk.

De planten groeien in de meest slechte omstandigheden op onze aarde. In hoge woestijnen, koude bergen en droog en onvruchtbaar land. Om daar te kunnen overleven ontwikkelt de plant verschillende bestandsdelen die in hun fysieke vorm een bescherming bieden tegen stressfactoren uit de omgeving.

Nu, het meest interessante aan de plant is, wanneer wij als mensen deze bestandsdelen innemen zullen we ook een vorm van bescherming krijgen tegen stressfactoren uit onze omgeving.

Verwante Topic:  Is Ashwagandha goed voor depressie en angst?

Deze bestandsdelen helpen om ons immuunsysteem te regelen. Maar ook onze fysiologische en neurologische respons tegen stress. Dat geeft ons de mogelijkheid om te overleven in tijden van mentale problemen.

Hoe gaat Rhodiola Serotonine Verhogen

rhodiola serotonineHoe rhodiola serotonine gaat verhogen komt grotendeels door zijn adaptogene functie. Naast serotonine zal rhodiola ook de aanmaak van dopamine gaan stimuleren. Rhodiola wordt gebruikt in de Chinese geneeskunde om stress, angst en depressie te behandelen.

En net doordat rhodiola supplement de aanmaak van de neurotransmitter doet toenemen zullen die symptomen bij de meeste mensen verdwijnen.

De adaptogene functie zal de weerstand tegen stress verhogen. Daarnaast zullen de fytochemicalien in rhodiola serotonine gaan stimuleren door de monoamine oxidase te blokkeren. Dat is een enzym die de serotonine gaat afbreken. Door dit enzym te blokkeren wordt er meer van aangemaakt.

Dit zorgt dus voor hogere concentraties in de hersenen. Het kruid kan ook helpen om neurotransmitters doorheen de hersenen te transporteren. Sommige onderzoekers geloven dat rhodiola serotonine met maar liefst 30% gaat verhogen. (3)

Rhodiola stress verlagen

stressNaast het feit dat rhodiola serotonine gaat verhogen heeft het kruid ook een impact op hoe ons lichaam omgaat met stress.

Rhodiola supplement zal het stresshormoon cortisol verlagen wanneer dit te hoog wordt. Wanneer we onder stress staan gaat het cortisol gaan pieken. Dan gaat rhodiola stress verlagen door de overtollige cortisol te gaan blokkeren en die terug in balans gaan brengen.

Verwante Topic:  Hoe kunnen we meer endorfine aanmaken?

Dit is heel belangrijk want bijna iedereen staat dagelijks onder bepaalde vormen van stress. Langdurige blootstelling aan stress zonder daar iets aan te doen zal uiteindelijk leiden tot een verhoogde bloeddruk, een minder gunstige bloedsuikerspiegel en overgewicht. Grotendeels door het teveel aan cortisol in het lichaam.

Rhodiola Buikvet verbranden

We weten nu dus dat rhodiola serotonine gaat verhogen, stress gaat verlagen. Dat heeft ook een grote impact op het opgestapeld buikvet.

Door het verlagende effect op de cortisol zal de bloedsuiker gaan dalen. Mensen met een hoge bloedsuikerspiegel hebben bijna altijd buikvet. Op die manier zal rhodiola buikvet helpen verbranden. Doordat een hoge bloedsuiker, vetopslag gaat stimuleren. Zal een verlaagde bloedsuiker minder vetopslag gaan stimuleren. Het supplement zal zelfs opgeslagen vet gaan stimuleren om te gebruiken als energie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 4 =


Close