Wat doet Resveratrol met het Testosteron?

resveratrol testosteron

Delen op:


Wat doet Resveratrol met het Testosteron?

resveratrol druivenResveratrol zou onder andere de vet verbranding stimuleren en het testosteron verhogen. Dit is toch wat we kunnen opmaken uit de studies die zijn gevoerd naar de effecten van resveratrol bij mensen.

Dat maakt de stof toch wel nuttig om eens nader te bekijken. Naast de mogelijke testosteron verhogende effecten heeft deze stof nog een groot aantal andere voordelen te bieden voor de gezondheid.

Wat is resveratrol?

Ze behoort tot de fenolen en we vinden die vooral terug in donkere druiven. De stof werkt in als een antioxidant en zal op die manier beschermen tegen ziektes en virussen. Het zal ook vrije radicalen in het lichaam helpen neutraliseren en kan op die manier worden ingezet bij bepaalde problemen zoals een testosteron tekort.

Wat zijn de voordelen van resveratrol?

Naast de voordelen van resveratrol op het testosteron zou het ook in staat zijn om te beschermen tegen diabetes en tegen problemen met het hart. Het risico op een hartaanval zou gaan dalen wanneer deze stof wordt gebruikt. Ook zou het bescherming bieden tegen kanker. Hoewel we natuurlijk nog niet zo ver zijn om te stellen dat deze stof een preventief middel tegen kanker kan worden zijn de resultaten tot nu toe veelbelovend.

Verwante Topic:  Zink Tabletten Gebruiken: De Voordelen en Nadelen

Fysieke prestaties verbeteren

resveratrol uithoudingsvermogenResveratrol zou in staat zijn om de fysieke prestaties te verbeteren. Wetenschappelijke onderzoeken (1) hebben aangetoond dat de stof een soortgelijke invloed heeft op het lichaam als conditie training. Het onderzoek werd uitgevoerd op ratten. Zij zagen een verbeterd uithoudingsvermogen met een verbeterd functioneren van het hart en de bloedvaten.Wanneer de stof wordt gebruikt in combinatie met fysieke training zien we echter dat de prestaties met meer dan 20% gaan stijgen.

Preventie tegen hartziekten

We weten dat hartziekten aan de basis liggen van de meeste plotse doodsoorzaken bij mensen. Een Canadese studie heeft kunnen aantonen dat wanneer mensen 2 glazen wijn per dag drinken, ze een verlaagd risico hebben op de ontwikkeling van aderverkalking. Aderverkalking ligt nog steeds aan de basis van vele hartziekten. Daarbij gaat het risico om te sterven bij een hartaanval met 30% achteruit.

De onderzoekers stelden vast dat resveratrol het hart in een betere gezondheid helpt verkeren en daarbij dus bescherming biedt tegen allerlei hartziekten. (2)

Preventief tegen kanker

De stof resveratrol zou ook preventief werken tegen kanker. Vooral dan darmkanker. Onderzoeken toonden aan dat resveratrol de aanmaak van kankercellen kan vertragen en doen afnemen. We vinden de stof op een natuurlijke manier terug in blauwe bessen, rode of donkere druiven en in pindanoten.

Verwante Topic:  Mucuna Pruriens Dopamine Verhogend

Beschermt de ogen

Resveratrol heeft een beschermend effect voor onze ogen. Onze ogen zijn één van onze belangrijkste organen. Zelfs bij de minste achteruitgang zullen we dit meteen merken aan het zicht.ogen verbeteren resveratrol

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat resveratrol de veroudering van de ogen kan helpen tegengaan. Verder zal het de groei van bloedvaten die onze ogen beschadigen gaan blokkeren.

Stimuleert onze geest

stimuleert de hersenenWanneer we even in een dipje zitten kunnen we resveratrol ook heel goed gebruiken. Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat de stof ervoor zal zorgen dat de bloedsomloop naar de hersenen verbeterd wordt. Dat betekent dat er meer bloed naar de hersenen zal vloeien.

Dit gaf als resultaat dat het geheugen verbetert en dat de mentale toestand ook een stuk beter wordt. Meer onderzoek is echter nodig om de precieze werking daarvan te snappen.

Erectie verbeteren

Resveratrol zal naast het testosteron verhogen ook de erectie verbeteren. Dit zou vooral een samenloop van de antioxidante werking zijn en het stimulerend effect op de bloedsomloop. Daardoor kan een erectie makkelijker verkregen worden.

resveratrol blauwe bessen

Hoe verhoogt resveratrol het testosteron?

De verhoging van het testosteron zou vooral komen doordat oestrogeen voor een groot deel wordt tegengehouden. Dat maakt van deze stof natuurlijk een geliefkoosd middel bij bodybuilders of mensen die willen meer spiermassa ontwikkelen.

testosteron resveratrolEen hoger testosteron is van belang voor heel wat factoren en zeker niet alleen voor de mannelijke seksualiteit. Voldoende mannelijk hormoon, of voldoende testosteron zal ervoor dat we ons gelukkiger en mannelijker voelen. Natuurlijk heeft het libido daar ook een grote invloed op.

Verwante Topic:  Natuurlijke Oestrogeen Remmers

Wanneer het oestrogeen te hoog wordt. Iets wat bij oudere mannen vaker voorkomt dan bij jongere mannen. Maar uiteindelijk in elke leeftijdscategorie kan voorkomen, zal dat er net voor zorgen dat we spiermassa gaan verliezen en makkelijk vet zullen opslaan.

Ook het libido zal volledig gaan kelderen met alle gevolgen voor het algemeen welzijn.

Testosteron stijgt met de helft

In een onderzoek die werd uitgevoerd op proefdieren kon men vaststellen dat we het testosteron met de helft kunnen verhogen. De werking zit hem vooral in het blokkeren van de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Op die manier wordt er dus meer testosteron vrijgegeven. (3)

We kunnen dus vaststellen dat we resveratrol kunnen gebruiken om het testosteron te verhogen in tijden dat dit nodig is. Het zal natuurlijk niet hetzelfde effect hebben als steroïde anabolen maar kan zeker voor een natuurlijk middel toch heel goed gebruikt worden in een poging om meer spiermassa te ontwikkelen of het libido op te hogen.

Hoeveel resveratrol gebruiken?

Wanneer we een resveratrol supplement gebruiken houden we ons beter aan de aanbevolen dosis die wordt aangegeven op de verpakking. Dit zal tussen de 200 en 600 mg per dag liggen. Ook voor vrouwen is er geen enkel probleem om resveratrol te gebruiken.

Delen op: