Prolactine verlagen op natuurlijke wijze

Prolactine verlagen

Delen op:


Prolactine verlagen op natuurlijke wijze

Prolactine verlagen kan bij vrouwen na de zwangerschap nodig zijn om de melkproductie stop te zetten. Vooral wanneer ze geen borstvoeding geven. Prolactine verlagen kan ook bij oudere mannen, zelfs bij sommige jongere mannen nodig zijn.

De voornaamste functie van prolactine is de melkproductie bij vrouwen op gang brengen. Het spreekt voor zich dat dit een hormoon is die we bij mannen liever zo weinig mogelijk hebben in ons lichaam.

Het zorgt voor borstvorming bij mannen met alle gevolgen voor het libido die daarbij horen. Borstvorming bij mannen of gynaecomastie is iets wat we totaal niet willen. Toch zijn er heel wat oudere mannen die hiermee te maken krijgen. En dat is logisch te verklaren door een daling van het testosteron en een hogere omzetting naar vrouwelijk hormoon.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die we kunnen doen om dat probleem op te lossen. Wanneer we overgewicht hebben is het belangrijk dat we eerst en vooral gewicht verliezen. Hoewel dit niet altijd in verband wordt gebracht met overgewicht.

Ashwagandha

ashwagandha prolactineAshwagandha is een adaptogeen. Het zal er eerst en vooral voor zorgen dat we beter kunnen omgaan met stress. Het zal ook de gevolgen van stress minimaliseren en neutraliseren. Een gevolg van teveel stress is een verhoogd cortisol en prolactine.

Verwante Topic:  De Oplossing bij Slecht Slapen Door Stress!

Dat zijn nu net de hormonen die door het kruid ashwagandha worden geblokkeerd. Dit kan zelfs in zodanig sterke mate, dat na een stressvolle situatie, 20 minuten daarna het gestegen cortisol volledig wordt geneutraliseerd. Ashwagandha zal ook prolactine verlagen. (1)

Daarnaast zal het ook de kwaliteit van het sperma verbeteren, zal het supplement helpen bij erectieproblemen en zal het testosteron toenemen. (2)

Mucuna Pruriens

mucuna pruriens prolactine verlagen

Hoewel wanneer de oorzaak zeker en vast stress betreft, dan is er geen beter middel om te gebruiken dan Ashwagandha.Maar wanneer stress niet meteen kan aangeduid worden als de grote oorzaak dan is Mucuna Pruriens wellicht nog een betere oplossing.

Een onderzoek waarbij mannen met verminderd sperma, onvruchtbaar sperma, hoog prolactine en verlaagd testosteron aan deelnemen gaf verbluffende resultaten.

Het supplement Mucuna Pruriens deed het testosteron stijgen, dopamine nam toe en de kwaliteit van het sperma werd verbeterd. Het prolactine gehalte werd ook sterk naar beneden gehaald. (3)

Mucuna Pruriens is een heel goed middel om te gebruiken bij oudere mannen. Wanneer de oorzaak eerder te zoeken is in de naderende andropauze of penopauze.

We dienen hier ook bij te zeggen dat een verlaagd dopamine, één van de oorzaken is van een verhoogd prolactine. Door de toename aan dopamine zal prolactine dalen. Dit zien we ook gebeuren bij het gebruik van een Mucuna Pruriens supplement.

Verwante Topic:  Heb ik een Serotonine Tekort?

Vitamine E

amandelen vitamine E prolactine

Vitamine E is voor veel meer goed dan alleen maar het krijgen van een gezonde huid en haar. We vinden ze vooral terug in amandelen. Maar ook in bepaalde plantaardige oliën. Vitamine E heeft aangetoond in een onderzoek met 12 mensen dat het prolactine kan verlagen. Bij een dosis van 300 mg per dag gedurende 8 weken was het verschil in prolactine zeer duidelijk. 50.8 ng/ml tegen 15.4 ng/ml bij het gebruik van het Vitamine E supplement.

Daarnaast heeft de Vitamine, die eigenlijk een antioxidant is. Ook aangetoond dat het kan helpen bij de aanmaak van sperma. Claims over het verhogen van het testosteron zijn waarschijnlijk iets te optimistisch, want het testosteron gehalte in deze studie bleef gelijk. (4)

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba heeft een groot aantal voordelen te bieden voor onze gezond. We kennen ginkgo dan ook vooral van de vele supplementen om de hersenen te stimuleren.

ginkgo biloba prolactineZo wordt er beweerd dat we onder meer de concentratie kunnen verbeteren door ginkgo biloba te gebruiken. En dat we ook zelfs het geheugen kunnen stimuleren door ginkgo biloba te gaan gebruiken. Dit is allemaal waar en dat zijn daadwerkelijk voordelen van ginkgo. Maar in dit artikel gaan we het hebben over hoe we prolactine verlagen.

Verwante Topic:  5 Krachtige Natuurlijke Antidepressiva Tegen Depressie

En prolactine verlagen kunnen we dus ook met ginkgo biloba. Ginkgo Biloba is een anti-oestrogeen en zal de aromatase remmen. Dat betekent dat het de hormonen die ontstaan door stress zal helpen blokkeren. Het is dan ook een stressverlagend kruid. Hoewel prolactine verlagen niet altijd noodzakelijk nodig is als gevolg van stress. Toch kunnen we hier gretig gebruik van maken.

Verder zien we dat ginkgo biloba een bloedverdunnende werking heeft, waardoor het de bloedsomloop zal verbeteren en daarbij ook de gezondheid van het hart zal stimuleren. Dit kan ook van toepassing zijn bij mannen die te maken hebben met erectieproblemen of merken dat ze met een verminderde potentie te maken hebben.

Ginkgo biloba supplementen mogen echter niet genomen worden door zwangere vrouwen, kinderen, of mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken.

Delen op: