Potentieverhogende kruiden voor erectie en libido

potentieverhogende kruiden

Delen op:


Potentieverhogende kruiden voor erectie en libido

Potentieverhogende kruiden slaat op kruiden die ervoor zorgen dat de erectie verbetert, de opwinding verbetert en dus ook de drang naar seks verbetert. Bijna altijd zijn alle drie deze aspecten aanwezig in potentieverhogende kruiden.

Potentieverhogende kruiden voor erectie en libido

De werking is niet altijd hetzelfde. Zo zullen sommige de mannelijke hormonen gaan stimuleren, verhogen of dezelfde functie verrichten als testosteron. Andere zullen dan weer stressfactoren zoals cortisol verlagen. Die wanneer dit te hoog wordt, het testosteron en het libido kan doen kelderen. Er zijn ook potentieverhogende kruiden die de bloeddruk gaan verlagen en de bloedvaten open zetten.

Deze kruiden zijn vaak bijna even effectief als viagra. Dus kunnen heel goed gebruikt worden bij alle problemen met het libido, erectie of opwinding.

Tribulus Terrestris

tribulus terrestrisTribulus Terrestris is een bloeiende plant die tot de familie van de Zygophyllaceae behoort. Ze komt voor in warme en tropische gebieden. Zowel bij mensen als bij dieren zijn bewijzen gevonden dat tribulus terrestris behoort tot de potentieverhogende kruiden.Ze zullen het libido en de potentie verbeteren. Saponines in de plant werken als een steroïde en zullen de mannelijke hormonen gunstig beïnvloeden.

Verwante Topic:  Hoe kunnen we meer endorfine aanmaken?

Hoewel er geen direct bewijs is dat het bij mensen ook leidt tot een drastische stijging van het testosteron, is dat bij dieren wel reeds meerdere malen aangetoond.

De werking van het supplement is grotendeels door de androgene receptoren te stimuleren en door de bloedvaten wijder te maken. Het kruid heeft ook een bloeddrukverlagende functie. (1)

Maca

maca potentieverhogendDe volgende potentieverhogende kruiden zijn Maca. De plant komt voor in Peru en groeit in de Andes. Ze komt voor op hoogtes boven de 4.000 meter.

Maca verbetert de erectie bij dieren, en helpt ook wanneer de erectie snel wegvalt.Maca heeft echter geen enkele invloed op de hormonen. Hoewel vaak wordt beweerd dat het een testosteronverhogende werking heeft. Waren er in dit onderzoek geen aanwijzingen van een hogere testosteronwaarde.

De vruchtbaarheid van vrouwelijke proefdieren werd wel licht verbeterd. Zo werden ze gevoeliger voor sperma. (2)

Zowel in acute als chronische gevallen van impotentie kon het supplement bij mannelijke proefdieren de erectie verbeteren, het orgasme verbeteren en het libido verhogen. (3)

Tongkat Ali

tongkat ali potentie en libidoTongkat Ali of Eurycoma Longifolia heeft ook bewezen tot de potentieverhogende kruiden te behoren. Men heeft kunnen aantonen dat deze plant uit Maleisië de mannelijke viriliteit kan verhogen. Het verbetert ook duidelijk de seksprestaties. (4)

Verwante Topic:  Voordelen Van Siberische Ginseng Op Ons Lichaam

Bij gecastreerde dieren zag men duidelijk een sterke verbetering in de musculus levator ani. Deze spier is belangrijk bij het krijgen van een erectie en ligt in het verlengde van de penis.

Een Tongkat Ali supplement verhoogde ook de hoeveelheid dat proefdieren seks hadden.

Panax Ginseng

Men heeft kunnen aantonen dat Panax Ginseng de erectie kan verbeteren. Het woordje Panax betekent eigenlijk letterlijk “genezing voor alles” en komt van het Grieks.

De actieve ginsenoïden in de plant zullen de bloeddruk doen dalen en zullen ook de bloedvaten ontspannen. Daardoor worden ze wijder. Er is ook een hoger gehalte stikstof waargenomen bij mensen die de plant gebruiken. Dit zou ook deels verantwoordelijk zijn voor de daling van de bloeddruk en de wijdere bloedvaten. Met als resultaat een betere bloeddoorstroming.

Dit trekt zich door naar de geslachtsorganen waardoor dus een betere erectie ontstaat. Daarnaast bevat de plant ook sterke antioxidanten die zullen helpen de vrije radicalen te neutraliseren die de potentie tegenwerken. (5)

Panax Ginseng is te gebruiken in een supplement.

Damiana

damiana potentieverhogende werkingTurnera Diffusa of Damiana staat bekend als een afrodisiac. Het wordt gebruikt door de Indianen in Amerika. Daar werd het gezien als een hulpmiddel voor de erectie en als reinigend middel voor de urinewegen.

Verwante Topic:  Natuurlijke Oestrogeen Remmers

De plant bevat cafeïne, flavonoïden en arbutines. Dit zouden de hoofdzakelijke werkzame stoffen zijn in de plant. Via onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat het percentage die na een ejaculatie, kort erna terug kon ejaculeren hoger lag dan bij de proefdieren die een placebo toegediend kregen.

Ook het libido bij proefdieren die geen seks meer hadden werd volledig terug hersteld door het gebruik van een supplement. (6)

Delen op: