Nieren Reinigen Met Natuurlijke Middelen

nieren reinigen

Delen op:


Maar liefst 1 op de 20 mensen hebben slecht functionerende nieren. Meer dan de helft van hen is daar waarschijnlijk niet eens van op de hoogte. Nog eens 1 op de 20 mensen hebben dan weer een verhoogd risico op nierproblemen in de toekomst. Het is dus zeker belangrijk dat we regelmatig onze nieren reinigen.

We krijgen dagelijks giftige stoffen in ons lichaam. Daar kunnen we in de meeste gevallen niks aan veranderen. Ze zitten in de lucht die we ademen. In het water dat we drinken en in de voeding die we eten.

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee we kunnen onze nieren reinigen. Zij zullen ervoor zorgen dat er meer schadelijke en giftige stoffen kunnen worden afgevoerd. En gaan de werking van deze belangrijke organen sterk gaan verbeteren.

Paardenstaart

paardenstaart nieren reinigen

Paardenstaart wordt door de meesten gezien als een soort onkruid. We vinden het heel vaak in de natuur langs de graskant en langs de autoweg. Wat er zo speciaal is aan dit kruid, is dat paardenstaart zal helpen om meer urine af te voeren. De plant heeft een krachtige vochtafdrijvende werking. En zal daardoor zorgen dat er meer giftige stoffen via de nieren het lichaam kunnen verlaten.Daarnaast bevat de paardenstaart zeer krachtige antioxidanten die op hun beurt voordelig zijn voor het lichaam. En die ook nog eens gaan helpen de nieren reinigen van vrije radicalen. (1)

Het probleem bij het gebruik van paardenstaart is echter dat er hoge hoeveelheden kalium het lichaam kunnen verlaten via de urine. Door het vochtafdrijvend effect wordt dus ook kalium afgevoerd. Ook zink kan op die manier worden afgevoerd via de urine. Het is dus aangeraden om zeker te zorgen voor voldoende kaliumvoeding en zinkvoeding. En kan niet gebruikt worden voor een lange periode. Althans zeker niet in hoge hoeveelheden.

Verwante Topic:  Wat Kunnen We Doen Tegen Nierstenen?

Ook mensen die veel alcohol drinken worden afgeraden om paardenstaart te gebruiken. Omdat naast zink en kalium ook een bepaalde hoeveelheid thiamine of vitamine B1 zal worden afgevoerd. Mensen die veel alcohol drinken, hebben vaak een gebrek aan deze vitamine.

Paardenstaartsap is krachtiger dan thee omdat er meer geconcentreerde stoffen in aanwezig zijn. We moeten die wel drinken in combinatie met voldoende water.

Groene thee

groene thee nieren reinigenGroene thee heeft een aantal voordelen voor onze gezondheid. Eerst en vooral zijn de thee bladeren ontstekingsremmend. Ze zullen er dus voor zorgen dat eventuele ontstekingen in en rond de nieren kunnen worden verholpen. Verder bevatten ze polyfenolen. Deze polyfenolen zullen helpen om de vorming van nierstenen tegen te gaan. Daarnaast zal de antioxidante werking ook krachtig zijn in het bestrijden van mogelijke nierziekten. Waardoor we dus ook onze nieren reinigen.

Groene thee bestaat in enorm veel variaties. Er zijn wel 100 soorten waaruit we kunnen kiezen. Elk bevat zijn eigen specifieke ingrediënten die naar smaak kunnen gekozen worden. Er kunnen ook groene thee pillen genomen worden.

Guldenroede

guldenroede nieren

Deze plant, guldenroede werd vooral gebruikt door de Indianen in Amerika. Daar wist men al dat guldenroede een krachtige en ontgiftende werking heeft op de nieren en op de urinewegen. Het gebruik van guldenroede zal op zijn beurt de nieren reinigen en de werking ervan sterk verbeteren.

Hoewel guldenroede vooral wordt gedronken als een thee. Toch kunnen er ook supplementen genomen worden voor mensen die de thee niet lusten.

Verwante Topic:  Vochtafdrijvende Kruiden: Welke Zijn Er Allemaal?

Chanca Piedra

chanca piedra

Chanca piedra betekent in de lokale taal, steenbreker. Het werd vooral gebruikt in Zuid-Amerika om te kunnen de nieren reinigen. Hoewel ze vooral gebruikt werd in Zuid-Amerika. Toch vinden we ook gebruiken terug in de Ayurveda, ofwel de Indiase traditionele geneeskunde. Daar werd het onder meer gebruikt om problemen met de lever, blaas en nieren te behandelen.

Chanca piedra wordt ook vaak aangeraden als middel om galstenen te verwijderen.

Het kruid kan op drie verschillende manieren gebruikt worden.

Paardenbloem

paardenbloem nieren ontgiften

De paardenbloem heeft misschien wel de meest krachtige werking van alle kruiden die de nieren reinigen. Eerst en vooral is de plant enorm vochtafdrijvend. Maar niet alleen vochtafdrijvend, de paardenbloem heeft ook nog eens een licht laxerende werking. Omdat ze de naast de urinewegen, ook de spijsvertering gaat reinigen.

Paardenbloem kan dus zowel worden gebruikt wanneer we willen onze nieren reinigen, of wanneer we willen de lever reinigen.

De plant bevat krachtige mineralen zoals ijzer, zink en kalium. En bevat een hele reeks vitamines B.  Er zijn bronnen die beweren dat de paardenbloem zelfs kan helpen bij het vernietigen van nierstenen. Al vinden we daar geen wetenschappelijk bewijs voor terug.

Het voordeel echter van de paardenbloem om te kunnen onze nieren ontgiften of reinigen is dat de plant ook kalium bevat. En heel wat vitamines B. Daardoor kan het verlies aan mineralen zoals zink en kalium worden opgevangen door de hoeveelheid die aanwezig is in de plant. Alsook het verlies aan vitamines B.

Ook hier kunnen zowel supplementen als thee gebruikt worden. Hoewel dit in de zomer niet meteen nodig is. We vinden de paardenbloem overal terug in de tuin. Indien we geen katten of honden op bezoek hebben dan kunnen we de paardenbloem uit onze tuin gerust gebruiken om te eten of een thee te maken.

Verwante Topic:  Best Werkende Kruiden Voor PMS

Water

water drinken voor de nieren

Het is enorm belangrijk dat we voldoende water drinken. Water is het beste natuurlijke middel om te kunnen de nieren ontgiften en om te kunnen onze nieren reinigen. Dat is nog meer van belang wanneer we gebruikmaken van kruiden die de nieren reinigen.

Omdat ze allen een sterk of matig vochtafdrijvend effect hebben. Om die reden zullen ze nog meer vocht uit het lichaam halen. Indien we dit niet aanvullen door voldoende water te drinken kunnen de problemen erger worden.

We denken dan vooral aan de vorming van kristallen die uiteindelijk nierstenen vormen. Het is zeker belangrijk dat we elk uur een glas water drinken wanneer we één van deze middelen gebruiken die onze nieren reinigen.

Kalium

Ook moeten we kalium in de gaten houden. Bijna alle middelen hier omschreven zullen ook hoeveelheden kalium uit het lichaam halen. Het is enkel de paardenbloem die zelf ook relatief hoge hoeveelheden van dit mineraal bevat. Om die reden vinden we ook dat de paardenbloem het meest geschikt is als middel om onze nieren te ontgiften.

Maar indien we een ander middel zouden gebruiken dienen we dus ook zeker rekening te houden met kaliumvoeding om het eventueel verlies aan dit mineraal te compenseren. Kalium is onder meer belangrijk voor de vochtbalans in het lichaam en zal helpen om de verhouding tussen vocht en zout in balans te houden in ons lichaam.

We kunnen ook een supplement gebruiken met kalium.

Delen op: