Natuurlijke Oestrogeen Remmers

natuurlijke oestrogeen remmers

Delen op:


Natuurlijke Oestrogeen Remmers

bloemkool oestrogeen remmer

Natuurlijke oestrogeen remmers kunnen worden gebruikt wanneer we te maken krijgen met oestrogeen dominantie. Dat kan door het eten van de verkeerde voedingsmiddelen zijn, of dat kan door genetische aanleg zijn.

Gelukkig bestaan er natuurlijke oestrogeen remmers die dit proces kunnen omkeren en onze hormonen terug in balans kunnen helpen brengen.

De meeste voedingsproducten die we tegenwoordig kunnen kopen, dragen bij aan deze vrouwelijke hormonen, het oestrogeen. Het komt voor bij zowel mannen als bij vrouwen.

Vleesproducten en zuivel bevatten vaak synthetische oestrogeen en wanneer die zich dan gaat verbinden aan het oestrogeen in ons lichaam kunnen we met een teveel aan oestrogeen te maken krijgen.

Producten zoals soja, zaden en appelen zijn gekend om zijn fyto-oestrogenen. In plaats van deze voedingsmiddelen te vermijden, kunnen we natuurlijke oestrogeen remmers gaan gebruiken.Op die manier kunnen we onze geliefkoosde voeding blijven eten maar toch niet te maken krijgen met de hormonen die niet in balans zijn.

Er bestaan verschillende vormen natuurlijke oestrogeen remmers. We hebben pillen of supplementen, kruiden en andere voeding die deze hormonen in balans helpt brengen.

In dit artikel gaan we de 10 beste natuurlijke oestrogeen remmers bespreken. Hoewel ze niet voor iedereen even lekker of handig zullen zijn, zitten er vast enkele tussen die je zullen helpen om de hormonen in balans te brengen.

1 Kruisbloemige groenten

spruiten dim oestrogeen remmers

Dit is misschien wel de bekendste in de lijst met natuurlijke oestrogeen remmers. Kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, kool en spruiten bevatten een bepaalde stof genaamd diindolylmethaan of kortweg DIM.

Deze stof zal helpen om de hormonen in balans te brengen door overtollig oestrogeen te gaan blokkeren en de natuurlijke aanmaak van een gezonde hoeveelheid oestrogeen gaan stimuleren.

Verwante Topic:  Zink Tabletten Gebruiken: De Voordelen en Nadelen


Hoewel we in kruisbloemige groenten slechts een kleine hoeveelheid terugvinden, kunnen we de stof ook innemen via capsules. Dat zal niet alleen de hormonen in balans helpen brengen maar zal ook het risico op borstkanker bij vrouwen doen dalen. En het risico op kaalheid en impotentie bij mannen doen afnemen. Ook mannen die last hebben van mannenborsten kunnen hiermee geholpen worden.

De werking zal vooral de lever verbeteren en helpen om meer efficiënt gifstoffen af te voeren. Gebruikt oestrogeen zal via de lever onschadelijk gemaakt worden en daardoor niet meer in het lichaam kunnen circuleren en potentiële schade aanrichten. Diindolylmethaan is één van de meest krachtige natuurlijke oestrogeen remmers.

We kunnen ofwel veel van deze kruisbloemige groenten eten of we kunnen een supplement met DIM gebruiken. (1)

2 Kurkuma

kurkuma

Aan kurkuma worden heel wat voordelen toegeschreven. Kurkuma is ook in staat om overtollig oestrogeen te gaan blokkeren.

Kurkuma zal helpen de lever te ontgiften. Dit gebeurt grotendeels door de krachtige antioxidanten die we terugvinden in de wortel van de plant.

Daarnaast zijn nog heel wat voordelen verbonden, zo hebben we een reinigend effect op de plak die zich opstapelt in onze bloedvaten. Deze plak veroorzaakt op termijn aderverkalking en is hoofdzakelijk het gevolg van cholesterol die in de bloedvaten blijft hangen.

Al zijn daar wel vaak hoge hoeveelheden voor nodig. Althans, hoger dan de hoeveelheid die we gemiddeld gebruiken in de keuken.

Om die reden is het ook aangeraden een supplement met curcumine (de werkzame stof in kurkuma) te gebruiken. Voor de betere opname wordt peper aan het supplement toegevoegd.

Verwante Topic:  Teveel Oestrogeen Effectief Aanpakken!

3 Resveratrol

resveratrol oestrogeen remmers

Deze stof vinden we terug in heel wat planten. De naam lijkt misschien op een medicijn, toch is het een plantaardige stof die heel wat goeds kan doen voor ons lichaam.

Het is deze stof die ervoor zorgt dat de mannen een betere erectie krijgen na het drinken van een glas wijn. De stof bevindt zich dus in druiven.

Eén van de werkingsmechanismen van resveratrol voor onze erectie is zijn mogelijkheid om de bloedvaten wijder te maken. Dit zal helpen om de penis beter te voorzien van bloed en dus makkelijker een erectie tot stand brengen.

Deze natuurlijke oestrogeen remmers vinden we vooral terug in druiven, pindanoten en bessen. Al zijn de hoeveelheden zeer beperkt en dienen we relatief hoge hoeveelheden druiven te eten om dit effect te kunnen bereiken.

Resveratrol helpt om oestrogeen om te zetten in testosteron. Het werkt ontstekingsremmend en zou beschermen tegen kanker.

Om te profiteren van de oestrogeen remmende werking gebruiken we beter een supplement.

4 Citrus

citrusvruchten oestrogeen verlagen

Citrusvruchten zoals sinaasappelen en citroenen bevatten flavonoïden. Deze stoffen kunnen de hormonen helpen regelen.

Deze natuurlijke oestrogeen remmers zijn wellicht niet sterk genoeg voor mannen die aan krachttraining doen en hun testosteron willen verhogen.

Maar kunnen wel gebruikt worden als extraatje om de aanmaak van oestrogeen te verminderen.

De vitamine C die we terugvinden in citrusvruchten hebben een blokkerend effect op het stresshormoon cortisol. Cortisol is één van de voorlopers van een te hoog oestrogeengehalte bij zowel mannen als vrouwen.

Problemen zoals impotentie, overgewicht, mannenborsten, laag libido, diabetes en hartproblemen worden toegeschreven aan langdurig hoge hoeveelheden cortisol in het lichaam. Wat dus veroorzaakt wordt door stress.

Doordat vitamine C en cortisol werken als elkaars tegenhanger, zal een hogere hoeveelheid vitamine C de hoge hoeveelheid cortisol helpen verwijderen uit het lichaam. En dus ook werken als natuurlijke oestrogeen remmers.

Verwante Topic:  Wat is Avena Sativa?

Om cortisol te stoppen zijn relatief hogere hoeveelheden nodig die dus het best via een supplement worden ingenomen.

5 Passiebloem

Chrysine is een stof die de aromatase gaat blokkeren. Althans voor een deel toch. Dit zal ervoor zorgen dat de omzetting naar oestrogeen in ons lichaam wat moeilijker verloopt.

De onderzoeken spreken elkaar echter wel een beetje tegen op dat vlak. Toch bestaan er heel wat anti oestrogeen supplementen die deze stof bevatten.

6 Tribulus Terrestris

tribulus terrestris

Tribulus Terrestris kan helpen om de bloeddruk te doen dalen en om de bloedvaten wijder te maken.

Ze wordt vooral gebruikt in testosteron boosters en in producten om de erectie te verbeteren.

Omdat er makkelijker bloed naar de penis kan stromen door de verwijde bloedvaten is dat een zeer potent middel voor de erectie te versterken.

Toch wordt het ook vaak gebruikt in anti oestrogeen supplementen omwille van zijn testosteron verhogende werking.

7 Ashwagandha

ashwagandha oestrogeen blokkeren

Ashwagandha is een adaptogeen en behoort ook tot de natuurlijke oestrogeen remmers.

Doordat het de aanmaak van het stresshormoon cortisol gaat blokkeren en ook de productie van prolactine zal verminderen is dit een uitstekend middel om de aromatase tegen te gaan.

Ashwagandha wordt vooral gebruikt bij mentale problemen zoals angst en stress. Ook bij depressie wordt vaak beroep gedaan op ashwagandha. Omdat het de stress zal verlagen en een ontspannend effect heeft, zonder vermoeidheid of slaperigheid uit te lokken. Om die reden is dit een zeer populair kruid en zeer populair als natuurlijke oestrogeen remmers.

Vaak zijn lage dosissen van een supplement met ashwagandha reeds effectief.

Delen op: