Natuurlijke middelen tegen zweetvoeten

natuurlijke middelen tegen zweetvoeten

Delen op:


Welke natuurlijke middelen tegen zweetvoeten bestaan er allemaal?

hulpmiddelen tegen zweetvoetenWanneer we last hebben van zweetvoeten is dat natuurlijk zeer vervelend. Niemand voelt zich daar prettig bij. Er bestaan heel wat verschillende natuurlijke middelen tegen zweetvoeten. Al is het natuurlijk belangrijk, naast het gebruik van deze natuurlijke middelen tegen zweetvoeten, dat we toch ook de oorzaak van het probleem gaan aanpakken. Het heeft geen zin om telkens terug elke dag opnieuw hetzelfde te moeten herhalen. Wanneer we de oorzaak van het probleem kunnen aanpakken, kunnen we de zweetvoeten voorgoed vaarwel zeggen.

Hoewel zeker iedereen op een zeker moment wel eens te maken krijgt met zweetvoeten. Dat kan dan door een lange werkdag zijn, of door bepaalde soorten schoenen waar we enorm veel in gaan zweten. De meeste mensen hebben daar echter maar een kleine periode last van. Wanneer de situatie terug normaal wordt, zijn we van het probleem af.

Het komt echter ook voor bij bepaalde mensen, dat zij voortdurend geconfronteerd worden met zweetvoeten. Dat is vooral zo bij mensen die bepaalde aandoeningen hebben op de voeten. Dat zijn dan vooral schimmels. Die gaan er dan voor zorgen dat ze elke dag gaan ruiken. Gelijk wat we dan proberen is altijd slechts tijdelijk. De zweetvoeten komen zo snel terug als ze zijn weggegaan.

Overtollige huid op de voetzool verwijderen

elektronische voetvijl zweetvoetenIn bijna alle gevallen is de hoofdreden dus het zweten van de voeten. Het belangrijkste wat we hier moeten doen is de overtollige huid onderaan de voetzool tijdig verwijderen. Dit kan door gebruik te maken van een manuele voetvijl of door een elektronische voetvijl te gebruiken.

Verwante Topic:  Blaasontsteking Behandelen Met Kruiden

Wanneer we geen eelt op onze voetzolen hebben, wordt het al een stuk minder eenvoudig voor de bacteriën om zich te gaan nestelen in onze huid en zich te gaan vermenigvuldigen. Daarna kunnen we de voeten behandelen met kokoscreme.Pas op, we kunnen nog steeds last krijgen van zweetvoeten. Dat is niet meteen één van de natuurlijke behandelingen tegen zweetvoeten. Dit is alleen nodig om de kern van het probleem aan te pakken. Wanneer we nog steeds teveel eelt op onze voetzolen hebben, kunnen bacteriën makkelijk groeien en zich vermenigvuldigen in die dode huid. Gelijk wat we dan proberen te doen als remedie. Zal telkens terug falen.

Gebruik tijgerbalsem

Tijgerbalsem gebruiken is één van de beste natuurlijke middelen tegen zweetvoeten. De enorm sterke geur van de tijgerbalsem zal ervoor zorgen dat de geur van de stinkende zweetvoeten geen kans meer krijgt. Dat is vooral gunstig wanneer we in contact komen met andere mensen en willen vermijden dat ze onze zweetvoeten kunnen ruiken.

tijgerbalsem tegen zweetvoeten

We dienen de avond voor het slapen een bepaalde hoeveelheid tijgerbalsem aanbrengen in onze schoenen. En de volgende morgen onze voeten inwrijven met de tijgerbalsem. Op die manier zullen de voeten de ganse dag door fris blijven. En zullen we gaan last hebben van zweetvoeten.

Vervang regelmatig je kousen

Het zweten van de voeten zal ervoor zorgen dat ze gaan stinken. Maar wat ervoor zorgt dat het probleem chronisch wordt zijn de schimmels en de bacteriën die groeien op onze voeten. Zorg er daarom voor dat we zeker regelmatig onze kousen vervangen. Het beste gebruiken we meerdere paren sokken per dag. Op die manier zullen de bacteriën zich minder vermenigvuldigen. En kunnen we het probleem op termijn volledig verbannen.

Verwante Topic:  Kruiden Tijdens de Overgang voor Mannen


Kies voor schoenen waar de voeten kunnen ademen

Dat is meestal niet altijd leuk als we in natte gebieden moeten stappen. Maar is wel zeer belangrijk voor onze voeten. Zeker in de zomer dan wel. Als de voeten kunnen ademen zal het zweet sneller gaan verdampen. Door de voortdurende verse aanvoer van lucht. Daardoor kunnen bacteriën ook minder snel gedijen. Wanneer we dan elke dag de bovenstaande stappen blijven volgen. Zullen we binnen enkele dagen de bacteriën en de schimmelinfectie een halt hebben toegeroepen. En hebben we geen last meer van zweetvoeten.

Lavendelolie

voeten behandelen met olieLavendelolie zal ervoor zorgen dat de voeten lekker gaan ruiken. Ze zullen er ook voor helpen zorgen dat we de bacteriën zullen uitroeien.

Lavendelolie heeft een soortgelijk effect als de tijgerbalsem. Het is daarom niet meteen aan te raden om ze allebei te gaan gebruiken.

Lavendelolie behoort tot de sterke natuurlijke middelen tegen zweetvoeten omdat het de geur en de oorzaak helpt aanpakken.

Wat we dus in dit geval kunnen doen is de voeten in een massagebad stoppen, met een bepaalde hoeveelheid lavendelolie.

Daarna de voeten goed afdrogen tot ze volledig droog zijn. En daarna kunnen we voor het slapen de lavendelolie aanbrengen aan onze voeten. Wanneer we wakker worden kunnen we dit proces nog eens herhalen. En eventueel in de namiddag kunnen we hetzelfde nog eens doen.

Zout in de sokken doen

Het is geen prettig gevoel om met zout tussen de tenen te gaan werken. Of naar school te gaan. Dus dit is meer een van de natuurlijke middelen tegen zweetvoeten die we thuis kunnen uitvoeren. Maar wat zout zal doen is de hoeveelheid zweet die wordt geproduceerd door onze zweetklieren, gaan absorberen.

Dat werkt natuurlijk maar tot op een bepaalde hoeveelheid. Na enkele uren zal het zout voldoende vocht hebben opgenomen en is het nodig om terug een nieuwe hoeveelheid toe te voegen.

Verwante Topic:  10 Beste Kruiden die het Bloed Verdunnen

Verander elke dag van schoenen

schoenen tegen zweetvoetenWe hebben het hier reeds aangekaart om voldoende te wisselen van sokken. Hetzelfde geldt eigenlijk voor onze schoenen. Het is belangrijk dat de schoenen volledig kunnen drogen, vooraleer we ze terug gaan gebruiken. Het is daarom geen slecht idee dat we zorgen voor een drietal paar schoenen. Die we dan voortdurend met elkaar kunnen afwisselen.

We dragen op dag 1 het eerste paar, op dag 2 het tweede paar en op dag 3 het derde paar. Zo hebben de schoenen altijd 3 dagen de tijd om te drogen. Je merkt dat vocht natuurlijk niet. Maar het zweet wordt ook geabsorbeerd in de schoenen. Zeker wanneer de schoenen bijna volledig van stof zijn. Daardoor kunnen de bacteriën heel snel terug hun gang gaan.

Wanneer we elke dag van schoenen wisselen wordt dat reeds een stuk moeilijker. Wanneer we dan nog elke avond tijgerbalsem aanbrengen aan de schoenen, zullen ze nog meer bescherming genieten tegen de bacteriën en lossen we het probleem binnen de kortste keren volledig op.

Conclusie

Het belangrijkste om de geur aan te pakken, is natuurlijk door natuurlijke middelen tegen zweetvoeten te gaan gebruiken. We moeten echter er ook voor gaan zorgen dat de bacteriën en schimmels volledig worden geweerd uit onze schoenen en uit onze voeten.

Daarom is het belangrijk dat we zorgen dat de eelt van de voetzolen op tijd en stond wordt verwijderd. Dat we regelmatig van sokken en schoenen wisselen.

En dat we de schoenen en de voetzolen behandelen met een creme. Op die manier lossen we niet alleen het probleem, maar ook de oorzaak van het probleem op door natuurlijke middelen tegen zweetvoeten te gebruiken.

Delen op: