Natuurlijke Middelen Tegen Hooikoorts

natuurlijke middelen tegen hooikoorts

Delen op:


Natuurlijke Middelen Tegen Hooikoorts Snel en Effectief

hooikoortsLast hebben van hooikoorts is nooit leuk. Naarmate het warmer begint te worden krijgen we te maken met allerlei allergische reacties. Die enorm zwaar kunnen doorwegen op onze gezondheid. Natuurlijke middelen tegen hooikoorts kunnen in die perioden een alternatief bieden voor medicatie.

Natuurlijke middelen tegen hooikoorts zullen de bijwerkingen niet bevatten van de gebruikte medicatie. En zullen vaak, al dan niet in combinatie met elkaar. Even goed werken als de gebruikte medicijnen.

Je bent zeker niet de enige. Ongeveer 25% van de bevolking heeft ooit wel eens last van allergische reacties door pollen in de lucht. Om die reden zijn er ook veel natuurlijke middelen tegen hooikoorts die mensen vroeger reeds gebruikten. Toen er nog niet zo’n makkelijke toegang was tot de farmaceutische medicatie.

Natuurlijke middelen tegen hooikoorts dienen vaak in combinatie met elkaar worden genomen. Omdat ze uit onze natuur komen, zijn ze vaak toch iets minder sterk dan de aangeboden pillen. Maar zijn ze een stuk gezonder doordat ze de neveneffecten van die pillen niet bevatten.

Welke natuurlijke middelen tegen hooikoorts hebben we allemaal? De meest bekende is absoluut honing. Maar er is ook appelazijn, appelazijn is misschien wel één van de meest potente van al de opgesomde middelen.

Verwante Topic:  Natuurlijke middelen tegen zweetvoeten


Appelazijn

appelazijnAppelazijn komt vaak voor als alternatieve behandeling tegen artritis. Dat rust eigenlijk op oude remedies van onze voorouders. Die gebruikten appel azijn voor zowel alle kleine problemen. Verkoudheid en griep zijn er daar twee van.

Het wordt ook gezien als een uitstekend middel om ontstekingen tegen te gaan. Appelazijn bevat een hoge hoeveelheid vitamine B waarvan men denkt één van de effectieve factoren te zijn.

Toch is er waarschijnlijk meer aan de hand. Appelazijn zal de zuurtegraad van ons lichaam optimaliseren. Daardoor zal het teveel aan zuur in ons lichaam worden geneutraliseerd. Dat kan allerlei ontstekingen gaan verminderen.

Appelazijn werkt op dezelfde manier als natuurlijke middelen tegen hooikoorts. Het zal ons immuunsysteem versterken, door zijn antioxidante werking een betere bescherming bieden tegen allergische reacties. En op die manier de symptomen van de allergie gaan verzachten. (1)

De krachtigste appelazijn is de troebele soort. Die bevat de meeste voedingsstoffen in vergelijking met de heldere soort.Omega 3

zalmHoewel dit niet rechtstreeks in verband wordt gebracht met de natuurlijke middelen tegen hooikoorts is Omega 3 toch zeker een belangrijk hulpmiddel.

Omega 6 zal ontstekingen in het lichaam doen ontstaan om allerlei virussen en andere aanvallen te helpen bestrijden. Omega 3 zal die ontstekingen dan onschadelijk maken door ontstekingsremmend te werken.

Verwante Topic:  Kruiden Tijdens de Overgang voor Mannen

Een verkeerde balans tussen die twee zal leiden tot een verhoogde vatbaarheid voor ontstekingen en allergieën. In ons dieet gebruiken we veel meer omega 6 dan omega 3. Om die reden zou een betere verhouding tussen die twee helpen als natuurlijke middelen tegen hooikoorts.

De verhouding zou moeten tussen de 1:1 tot 4:1 bedragen. Hoewel mensen in het Westen veelal tussen de 10:1 tot wel 25:1 zitten. Dit is makkelijk te verklaren doordat in al onze voeding enorm veel omega 6 te vinden is. Maar heel weinig Omega 3.

lijnzaadOmega 3 vinden we uitsluitend in hoge hoeveelheden in:

Het eten van deze voedingsmiddelen zal betere bescherming bieden tegen allergieën en andere ontstekingen.

Onderzoeken: 2, 3, 4, 5, 6, 7

Kurkuma

kurkumaKurkuma zal op eenzelfde manier te werk gaan als omega 3 en behoort rechtstreeks tot de natuurlijke middelen tegen hooikoorts. Kurkuma staat bekend voor zijn reinigende werking op het lichaam.

Zo zal het de lever stimuleren om meer gal aan te maken. En zal het enorm ontstekingsremmend werken.

Dit zal het uitbreken van de allergie gaan onderdrukken. Dit mechanisme gebeurt vooral door het blokkeren van histamine.

Een supplement met kurkuma kan preventief gebruikt worden tijdens risicovolle periodes.

Vitamine C

vitamine c hooikoortsVitamine C zal ons immuunsysteem sterker maken en op die manier bescherming bieden tegen allerhande allergische aanvallen. Dus ook tegen hooikoorts.

Verwante Topic:  10 Beste Kruiden die het Bloed Verdunnen

Natuurlijke middelen tegen hooikoorts die vitamine C bevatten zijn vooral citrusvruchten. Maar ook paprika, chili pepers en broccoli bevatten hoge hoeveelheden vitamine C.

Indien je toch kiest voor een supplement om de minimale dosis van 1000 mg per dag te halen. Dan gebruik je beter een supplement op basis van vruchten. Synthetische vitamine C kan ongunstig zijn voor de nieren.

Betacaroteen

wortelen beta caroteenBetacaroteen vinden we vooral terug in wortelen. Maar ook in alle andere oranje vruchten en fruitsoorten. Deze stof zal ook helpen om de allergie te bestrijden.

Dit zal vooral gebeuren door ontstekingen tegen te werken in de luchtwegen. De talrijke antioxidanten in betacaroteen zijn daarvoor verantwoordelijk.

Voedingsmiddelen die betacaroteen bevatten zijn:

  • Wortelen
  • Spinazie
  • Pompoenen
  • Abrikozen (gedroogde)

Een supplement met betacaroteen kan ook worden gebruikt.

Delen op: