Wat is Muira Puama?

muira puama

Delen op:


Wat is Muira Puama?

Inleiding

muira puama werkingHet in balans brengen van de hormonen is iets wat zowel voor mannen als voor vrouwen van belang is. Het kan echter op elke leeftijd voorvallen en komt zeker niet alleen voor wanneer mensen de derde leeftijd naderen. Muira Puama kan daar bij helpen.

Een verkeerde balans in de hormonen is tegenwoordig veel vaker het geval dan vroeger. Dat komt grotendeels door de verandering in onze levensstijl. We werken steeds meer en nemen ook steeds meer verantwoordelijkheid op ons.

We nemen te weinig tijd om te ontspannen en zullen daardoor veel vaker stress hebben. Die stress heeft meteen een directe invloed op ons humeur, op onze hormonen en op onze gemoedstoestand.

Het is daarom van belang dat we af en toe wanneer we daar nood aan hebben, kunnen terugvallen op natuurlijke middelen die de hormonen in balans zullen brengen. Dat zal ons helpen om door deze moeilijke periodes te komen, zonder daar al teveel problemen van te ondervinden.

Problemen die vaak ontstaan door een verkeerde balans in de hormonen is het krijgen van overgewicht, het wegvallen van het libido en een verminderde levenskwaliteit.Wanneer al deze zaken blijven voortduren kunnen we er zelfs een depressie aan overhouden.

Oorsprong Muira Puama

muira puama voordelenMuira Puama is één van die kruiden die de hormonen in balans terug zal proberen herstellen. Het wordt vaak de naam gegeven potentie kruid, maar is algemeen bekend als Muira Puama. Dit kruid komt oorspronkelijk voor in het Amazonegebied.

Verwante Topic:  Kruiden Tijdens de Overgang voor Mannen

Het is de wortel van de plant die wordt gebruikt om zijn heilzame werking. Deze wortel is in staat om heel wat verbetering aan te brengen in ons lichaam.

De wortel kan namelijk worden gebruikt om ons libido terug op te hogen. De hormonen in balans te brengen. En op die manier ons beter gaan voelen.

Er wordt ook vanuit gegaan dat de plant de erectie sterk wordt verbeterd. (1)De plaatselijke bevolking heeft het de naam potentiehout gegeven. Omdat het reeds vele jaren bekend staat als een afrodisiac. Het werd onder meer gebruikt door de Indianenbevolking.

De voordelen van Muira Puama

De voordelen van Muira Puama worden meer en meer wetenschappelijk aangetoond en zijn niet alleen gebaseerd op verhalen van lokale bevolking.

Muira Puama wordt vooral gebruikt om seksuele problemen te voorkomen. Daarbij wordt een verbetering vastgesteld van het libido waaronder meer opwinding en voldoening. ook de erectie wordt verbeterd bij mannen.

In Parijs werd er reeds in 1990 een onderzoek gedaan naar de voordelen van Muira Puama. Daarbij werden 262 mannen met een laag libido gebruikt. Ze hadden ook allemaal milde of ernstige erectieproblemen.

Ze kregen Muira Puama toegediend. Elke dag kregen ze een supplement met de extracten van de plant en dit gedurende 2 weken. Tot de grote verbazing van de onderzoekers zag men dat meer dan 60% van de mannen een duidelijke verhoging van het libido had ervaren en meer dan 50% van de mannen had geen last meer van erectieproblemen.

Een tweede onderzoek werd uitgevoerd. Nu werden 100 mannen gebruikt die ook weer een supplement van de plant kregen toegediend. Men kwam terug tot soortgelijke resultaten. Men zag een duidelijk potentieverhogende werking bij het gebruik van de extracten van de plant.

Verwante Topic:  Kruiden Tijdens de Overgang voor Mannen

Het overgrote deel van de deelnemers vertoonde een verbetering van de erecties in de morgen. Meer dan de helft van de mannen zeiden dat ze weer makkelijk een erectie konden krijgen gedurende de seks. En bijna 70% van de mannen had meer seks door dit supplement te gebruiken.

Daarnaast ging 7 op de 10 er resoluut mee akkoord dat hun libido enorm verbeterd was in vergelijking met voorheen. (2) (3)

Libido

Een onderzoek waarbij 202 vrouwen gebruikt werden die reeds de menopauze achter de rug hadden toonde aan dat het libido ging stijgen bij 65% van de deelneemsters. (*)

71% van de vrouwen merkte verbetering op één bepaald aspect van het seksueel verlangen. Er werd onder meer een verbetering vastgesteld om een orgasme te krijgen. Ook de fantasieën namen toe en de voldoening na de seks alsook het plezier tijdens de seks.

Erectieproblemen

Een onderzoek dat werd uitgevoerd bij oudere mannen toonde ook een verbetering van het libido aan bij de mannen. Maar vooral een verbetering van de erectieproblemen. Zo kon de helft van de mannen terug een erectie krijgen. En dit na slechts 2 weken Muira puama gebruikt te hebben. (*)

Stress verlagen

Muira puama behoort tot de adaptogene kruiden. Dit wil zeggen dat muira puama ook zal helpen bij het behandelen van problemen die gerelateerd zijn aan stress.

Er zijn een aantal onderzoeken die dit effect kunnen bevestigen. er is onder andere een onderzoek waarbij men de angst kon verlagen. Het effect was groter dan het effect van het medicijn Imipramine. (*) Men stelde hier wel vast dat het medicijn Diazepam krachtiger was om de angststoornis te behandelen. Toch is dit zeer goed nieuws omdat we hier spreken over een natuurlijk middel en niet over een chemisch medicijn.

Verwante Topic:  Kruiden Tijdens de Overgang voor Mannen

Deze ontspannende effecten zouden ook gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de erectieverbeterende eigenschappen die dit kruid met zich meebrengt. Omdat angst en stress ook vaak aan de basis liggen bij erectieproblemen (vooral bij jonge mannen).

Depressie

Hoewel we muira puama niet kunnen gebruiken voor de behandeling van depressie zijn er toch gunstige resultaten aan het licht gekomen. Die resultaten kunnen misschien wel gebruikt worden als preventief middel tegen depressie.

Men zag dat onder meer het dopamine verhogend effect van muira puama in staat was om anti depressante effecten te bekomen. (*)

Geheugen stimuleren

muira puama gebruikMuira puama kan helpen om het geheugen te stimuleren. Deze werking zou vooral komen door het serotonine en dopamine verhogend effect.

Bij het gebruik van een dosis van 800 mg/ kg werd een verbetering vastgesteld van het korte termijngeheugen. Ook bij oudere proefdieren die te maken hebben met de veroudering van de hersenen werd een verbetering vastgesteld van het geheugen. Daar ging het om het langetermijn geheugen. (*)

Muira Puama Gebruik

Wanneer we van de voordelen van Muira Puama willen gebruikmaken en de symptomen van een laag libido of testosterontekort willen oplossen kunnen we een supplement gebruiken.

Het zal duidelijk helpen om de levenskwaliteit te verbeteren.

Het gebruik van een supplement met Muira Puama is zeer effectief en levert geen neveneffecten op. Daarnaast zal het libido en de potentie op een natuurlijk niveau terug hersteld worden.

Delen op: