Mucuna Pruriens Dopamine Verhogend

mucuna pruriens dopamine

Delen op:


Mucuna Pruriens zorgt voor meer dopamine

Mucuna Pruriens behoort tot de familie van de kruipplanten. Ze groeit vooral in India maar kan ook worden gevonden op bepaalde plaatsen in Afrika en in de Caraïben. De naam van de plant komt van het latijn. Ze vormt een boonachtige vrucht en wordt vooral gebruikt in de Ayurveda. Het gebruik dateert van minstens 2.000 jaar terug. Er zijn verschillende gebruiken bekend voor de wortel, de vrucht en de zaden van de plant. Toch zijn het vooral de zaden die gebruikt worden om zijn medicinale werking. Er zijn echter twee verschillende soorten zaden van de mucuna pruriens plant. We hebben de witte zaden en we hebben de zwarte zaden.

Mucuna Pruriens Dopamine Verhogend

dopamineDat Mucuna pruriens dopamine verhogende effecten heeft, werd aangetoond via onderzoeken. Dit heeft een groot aantal voordelen bij bepaalde aandoeningen die afhankelijk zijn van de hoeveelheid dopamine die er in de hersenen wordt vrijgegeven.

Dit doet de vraag rijzen voor welke andere problemen dit kruid nog zou kunnen gebruikt worden. We weten dat door de mucuna pruriens dopamine verhogende effecten onder andere de gemoedstoestand zal worden verbeterd. Maar ook dat het libido en het testosteron zal verhogen bij mensen met weinig dopamine in de hersenen.

Verwante Topic:  Wat is Avena Sativa?

Mucuna pruriens is een plant uit de ayurvedische geneeskunde. Het wordt gezien als een adaptogeen en wordt gebruikt voor talloze problemen met het zenuwstelsel. Daarnaast wordt het gezien als een belangrijke afrodisiac.

mucuna pruriens dopamineHet mucuna pruriens dopamine verhogend mechanisme zit schuil achter het aminozuur L-Dopa. Dat is van nature aanwezig in de plant en zal de aanmaak van dopamine in de hersenen gaan stimuleren. Deze neurotransmitters zijn van groot belang bij het regelen van onze gemoedstoestand, onze concentratie, libido, testosteron en potentie.

Hoe meer L-Dopa er beschikbaar is in het lichaam. Hoe meer dopamine er kan worden aangemaakt. Dopaminetekort komt vaker voor dan men zou denken. Dat hoeft niet altijd meteen met depressie te maken hebben.

Factoren die daar een grote rol bij spelen zijn onder andere het drinken van koffie, thee, veel koolhydraten eten, roken en alcohol. Dit zal allemaal bijdragen aan een verminderde productie van deze neurotransmitters.

koffie dopamine

Op de lange termijn krijgen we te maken met een verlaagd libido, vermoeidheid, depressie, spanningen en nervositeit.Ook mensen met Parkinson of beginnende Parkinson kunnen profiteren van de door mucuna pruriens dopamine verhogend effect. Doordat die mensen met een dopaminetekort te maken hebben.

Het is echter nog te vroeg om te kunnen stellen dat we parkinson zullen kunnen genezen of voorkomen door dit kruid te gebruiken. Maar onderzoeken zijn zeker en vast veelbelovend.

Verwante Topic:  6 Voordelen van Tongkat Ali voor Vrouwen

Andere voordelen van de mucuna pruriens dopamine verhogende werking

Andere voordelen die daarmee gepaard gaan zijn een duidelijke verhoging van het libido. Maar ook het testosteron staat daar nauw mee in verband. Vrouwen maken minder testosteron aan dan mannen. Toch is dit het belangrijkste hormoon voor vrouwen om de seksuele passie te doen ontstaan.

libido mucuna pruriens

Om die reden kunnen zowel mannen als vrouwen genieten van het libido verhogend effect van de plant. En zal bij mannen een duidelijke verhoging van het testosteron zichtbaar zijn. Dit is te verklaren doordat het kruid naast het verhogen van het dopaminegehalte, ook het prolactine zal verlagen.

Prolactine verlagen

Prolactine is een belangrijk hormoon tijdens en na de zwangerschap bij vrouwen. Een zekere hoeveelheid is ook belangrijk voor mannen. Maar een teveel aan oestrogeen kan snel leiden tot een te hoge prolactine waarde. Dat gaat gepaard met minder testosteron en minder seksdrive. Het kan zelfs leiden tot impotentie bij mannen.

Het blokkerend effect op de prolactinewaarden is dus een tweede belangrijk voordeel van de werking van mucuna pruriens supplementen.

Zenuwstelsel stimuleren en beschermen

De plant heeft echter ook een balancerend effect op het volledige zenuwstelsel. Vooral dan wanneer het gaat om de weefsels. De sterke vettige kwaliteit van het zaad zal direct inwerken op het zenuwstelsel en zal daar helpen bij elke vorm van verzwakking in het zenuwstelsel. Ook de communicatie tussen de neuronen wordt hierdoor sterk beïnvloed. Wat ook kan gezien worden als een tweede verklaring voor de dopamine verhogende werking van de plant.

Verwante Topic:  Oestrogeen Verlagen Bij Mannen

Bron:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4213977/

Delen op: