Minder buikvet met deze 10 verrassende voedingsmiddelen

minder buikvet

Delen op:


Wil je gaan van een meer vette buik naar een platte buik? Je buikspieren kunnen zien door minder ongewenst vet rond de middel te dragen. Het is vaak ongemakkelijk en je kan er zich voor schamen.

Buikvet kan ontstaan door een reactie van je dagelijkse voeding, het kan veroorzaakt worden door je levensstijl maar ook medische redenen kunnen een rol spelen in het krijgen of hebben van buikvet. Zoals leverziekten of hartziekten. Maar om het vet rond de buik weg te werken en op die manier een beter gevoel te krijgen over jezelf moet je eerst en vooral afvallen.

Of het nu gas in de darmen is wat ervoor zorgt dat je buik gaat groeien of overgewicht, bij beide opties is het resultaat afhankelijk van wat er op je vork komt. Hier zijn 10 voedingsmiddelen die je buikvet helpt verminderen. Om op die manier een plattere buik te krijgen.

Venkelzaad

venkelzaad

Venkel is een aangenaam ruikend kruid, met gele bloemen en veerachtige bladeren. De naam komt van het Romeins en betekent als het ware “geparfumeerde veren”. Het heeft een anijsachtig aroma. Gedroogde venkelzaden zijn zeer rijk aan voedingsstoffen zoals vezels, magnesium, calcium, veel ijzer.Ze zijn lange tijd gebruikt als hulpmiddel om de spijsvertering te verbeteren. Venkel helpt om de gastro intestinale spieren te doen ontspannen, wat helpt om gassen die vastzitten in de darmen te activeren.

[bctt tweet=”#venkelzaad verbetert de #spijsvertering” username=”KruidjeGezond”]

Er wordt aangeraden om een halve theelepel venkelzaden te eten na de maaltijd, of wanneer de maag overvol voelt te zitten. U kan venkelzaad ook mengen in een thee. Een theelepel venkelzaden, 5 minuten laten trekken, en opdrinken.

Zalm

zalm

Zalm werkt op 2 manieren wanneer het neerkomt op buikvet. Het bevat 1 de omega 3 vetten. En 2 het bevat vitamine D. Zalm is een uitstekende bron van vitamine D. Met wilde zalm krijg je ongeveer 4 keer meer vitamine D binnen als met gekweekte zalm.Vitamine D tekort in het bloed werden reeds gelinkt met overgewicht, alsook dus buikvet. Wetenschappers zijn niet zeker of de reden daarvoor is dat vitamine D wordt gevangen in de vetcellen, of dat zwaarlijvige mensen simpelweg niet genoeg vitamine D consumeren.

Hoe dan ook is het consumeren van genoeg vitamine D positief voor de algemene gezondheid. Ook werden er recent verbanden gevonden tussen vitamine D en depressie.

De omega 3 vetzuren in zalm en andere vette vis zullen ook helpen om je buikvet te verminderen. Onderzoekers geloven dat omega 3 vetzuren het lichaam een signaal geven om vet te verbranden in plaats van vet op te slaan.

Verwante Topic:  Waarom is krill olie beter dan visolie?

[bctt tweet=”#omega3 in #zalm is krachtig tegen #buikvet” username=”KruidjeGezond”]

Eieren

eieren

Wanneer je buikvet wilt verliezen zijn eieren een goede manier om de dag te starten. Eieren zijn rijk aan eiwitten, en door ze te eten voor ontbijt zorgt dat voor een krachtige bevoorrading.

Een studie gepubliceerd in “Nutrition Research” ontdekte dat mensen die eieren eten als ontbijt, minder de neiging hadden om teveel te eten gedurende de dag.

Verder bevatten ze ook andere belangrijke voedingsstoffen die je buikvet kunnen doen wegsmelten.

Eieren zijn bijvoorbeeld een bron van vitamine B12, een voedingsstof die het lichaam helpt om vetcellen af te breken. Eieren bevatten ook vitamine D.

Te weinig vitamine D staat in verband met overgewicht en buikvet. Choline, die een rol speelt in het vet metabolisme. Het grootste aantal voedingsstoffen komt uit het eigeel.

Er doen veel verhalen de ronde dat eigeel ongezond is omdat het cholesterol bevat. Toch zijn er andere onderzoeken die aantonen dat het eten van 1 ei per dag, veilig is voor het hart en de cholesterol.

[bctt tweet=”1 #ei per dag is nog steeds veilig voor het #hart en #cholesterol” username=”KruidjeGezond”]

Olijfolie

olijfolie

Meervoudig onverzadigde vetten in olijfolie kan werken als een schakelaar tussen vet verbranden en vet opslaan. Onverzadigde vetzuren helpen ook om de bloedsuiker spiegels te regelen. Dat speelt een grote rol in het minder vaak krijgen van honger en vermindering van buikvet.

Een studie in “Diabetes Care” toonde aan dat het vervangen van duurzame koolhydraten door onverzadigde vetzuren in het dieet van patiënten met diabetes type 2, hielp om hun bloedsuikerspiegel normaal te houden. Vooraleer je olijfolie overal over je voeding gaat gieten, in de hoop om buikvet te verbranden.

Onthoud dat de normale portie 1 soeplepel is. Die bedraagt reeds 120 calorieën. Meervoudige vetzuren zijn een zeer goed middel om buikvet te doen smelten. Maar er moet altijd rekening gehouden worden met de gehele calorie-inname. Die mag niet boven de opgelegde 2.000 – 2.500 calorieën per dag gaan.

[bctt tweet=”#olijfolie helpt #bloedsuiker normaal houden bij mensen met #diabetes” username=”KruidjeGezond”]

Asparagus

asparagus

Terwijl alle groenten calorie-arme voedingsstoffen zijn die een gezond gewicht promoten. Asparagus doet 3 maal dienst in anti buikvet effecten. Eerst en vooral is het een bron van probiotica.

Wat de groei van goede bacteriën ondersteunt en helpt om een gezonde balans in het verteringsmechanisme te behouden om gas te vermijden of te verminderen.

Het bevat ook oplosbare en onoplosbare vezels die de algemene spijsvertering ondersteunen alsook natuurlijke anti-ontstekingsstoffen om enige irritatie van de gastro intestinale spieren te verminderen of te voorkomen. Om buikvet te verminderen eet je best gestoomde asparagus een paar keer per week. Om het buikvet verbrandingsmechanisme een enorme boost te geven.

Verwante Topic:  Hoe je als 45+ vrouw snel kunt afvallen in 3 stappen

[bctt tweet=”#asparagus ondersteunt de groei van goede #bacteriën bij het #afvallen” username=”KruidjeGezond”]

Volkoren Granen

volkoren

Volle Granen zoals quinoa, popcorn, tarwe, kan helpen om buikvet te verminderen. Een studie toonde aan dat mensen die volle granen eten, minder buikvet hadden dan mensen die dat niet deden.

De buikvet voorkomende kracht van granen zou hoofdzakelijk van de vezels moeten komen. Vezels helpen om de insuline niveaus laag te houden.

Wat zou helpen om het vet in de vetcellen te doen dalen. Volle granen bevatten ook vitamines, mineralen en anti-oxydanten voor een optimale gezondheid. Verzeker je ervan dat het gaat om volle granen. Dat staat meestal op de verpakking te lezen.

[bctt tweet=”#volkoren producten verbeteren de #spijsvertering” username=”KruidjeGezond”]

Bananen

bananen

Hoewel veel mensen denken dat je van bananen dik wordt. En dus logischerwijs meer buikvet zal opstapelen. Zijn ze eigenlijk een belangrijk voedingsmiddel om buikvet juist te verminderen. Voeding rijk aan kalium of potassium helpt om buikvet te verminderen door te werken als een natuurlijk vochtafdrijvend middel.

Wat er voor zorgt dat al het overtollige zout en water uit het lichaam wordt afgedreven. De oplosbare vezels in bananen kunnen ook helpen om constipatie te voorkomen. Dat kan een grote reden zijn voor overtollig buikvet.

Eet een banaan als een dagelijkse snack, of maak er een lekkere smoothie van. Andere voeding die hoog is aan potassium en kan helpen om buikvet te verminderen zijn zoete aardappelen, noten, tomaten, groenbladerige groenten en dadels.

[bctt tweet=”#bananen rijk aan #kalium en vecht tegen #buikvet” username=”KruidjeGezond”]

Griekse Yoghurt

griekse yoghurt

Yoghurt is een uitstekende bron van calcium. Een mineraal dat de productie van cortisol vertraagt, dat buikvet aanmoedigt. Griekse Yoghurt, bevat minder calcium dan gewone yoghurt, ongeveer 20 procent van de dagelijkse behoefte aan calcium.

Een groot voordeel van Griekse yoghurt is dat het 2 maal meer eiwitten bevat in vergelijking met gewone yoghurt. Griekse Yoghurt bevatten goede bacteriën, die helpen in het verteringsproces om gassen en opzwellingen te voorkomen.

Dus ook om buikvet te voorkomen. Het bevat ook minder lactose dan gewone yoghurt, door het afscheidingsproces. Dus voor de mensen die minder goed tegen lactose kunnen, kunnen misschien eens proberen met Griekse Yoghurt.

Komkommer

komkommer

Komkommer zit vol met water en is natuurlijk zeer laag aan calorieën. Ze zijn uitstekend om te helpen bij het controleren van je gewicht. 1 komkommer bevat slechts 45 calorieën. Als je last hebt van een opgeblazen gevoel, kunnen komkommers ook daarbij helpen.

Mensen gebruiken komkommer om hangende oogleden te behandelen. Door ze te eten kan je ook helpen om buikvet kwijt te spelen. Komkommers versterken de werking van anti-onstekings enzymen in het lichaam.

Verwante Topic:  Kaliumrijke voeding Top 10 met belangrijke voedingsmiddelen

Wat helpt tegen gastro intestinale ontsteking en zwellingen. Ze zijn heel lekker in een salade of tussen een sandwich.

[bctt tweet=”#komkommer ontstekingsremmend en goed tegen #buikvet” username=”KruidjeGezond”]

Water

water

Genoeg water drinken ondersteunt andere manieren om je buikvet kwijt te spelen. Veel mensen weten dat vezelrijke voeding goed is om minder buikvet te krijgen. Omdat het helpt om voeding te transporteren in het spijsverteringsstelsel.

Zo voorkomt het opzwelling van de buik en constipatie. Hoewel, soms vergeten we dat water nodig is om de vezels te transporteren door het spijsverteringskanaal. Ieder heeft zijn eigen waterbehoeften. Acht glazen per dag is een normale regel voor volwassenen.

Maar je kan ook meer of minder nodig hebben. Dat hangt af van de omgeving waar je woont, en hoe actief je bent. Normaal gesproken moet men per dag tussen de anderhalve en de 2 liter water drinken. Een simpele regel om te zien of je genoeg water drinkt is door te kijken naar je urine. Is die doorzichtig, dan heb je genoeg water in je systeem.

Is ze eerder geel of donker geel, bruin. Dan heb je te weinig water in je lichaam. Wanneer dit laatste het geval is, zal je zien dat met het drinken van genoeg water, je buikvet zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Omdat het in dit geval niet hoofdzakelijk gaat om vet, maar om een opstapeling van water dat het lichaam heeft aangelegd in de buik, door het tekort aan water. En zo lijkt het op buikvet. Drink plat water. Omdat bruisend water terug zwellingen kan doen ontstaan in de buikomgeving.

Voeg er misschien citroen, sinaasappel of munt aan toe om de smaak wat op te krikken.

We kunnen dan kiezen voor warm water met citroensap, of gewoon koud water met citroensap. Dat is een ideale vervanging voor limonade.

Proteïneshakes

proteïneshake

Niet meteen een voedingsmiddel op zich. Maar proteïneshakes kunnen heel goed helpen om een maaltijd te vervangen. Proteïneshakes zijn hoog aan eiwitten en laag aan calorieën. Ook zullen ze door het hoge aantal eiwitten, het hongergevoel langer kunnen helpen onderdrukken.

Wanneer je elke dag gebruikmaakt van proteïneshakes zal je dus makkelijker aan de juiste verhouding Eiwitten/koolhydraten/vetten komen. En op die manier zichtbaar minder buikvet hebben.

Wanneer je deze hulpmiddelen toepast in je dagelijks dieet zal je merken dat je buikvet snel zal verdwijnen. Je zal binnenkort kunnen genieten van een mooie platte buik zonder overtollig buikvet.

 

Delen op: