Lage Bloeddruk Behandelen met Kruiden

lage bloeddruk behandelen met kruiden

Delen op:


Lage Bloeddruk Behandelen met Kruiden

Terwijl veel mensen last hebben van hypertensie ofwel een hoge bloeddruk. Zijn er ook mensen die last hebben van een lage bloeddruk. Dit kan soms heel gevaarlijk worden.

Bekende symptomen van een lage bloeddruk zijn:

 • Wazig zien
 • Misselijkheid
 • Flauwvallen
 • Overgeven
 • Koud hebben
 • Moeilijk ademhalen
 • Duizeligheid

Wanneer mensen in optimale gezondheid verkeren en af en toe gaan sporten zullen die meestal een lage bloeddruk hebben. Hoewel dit voordelig kan zijn voor het hart. Kunnen toch problemen optreden. Zeker wanneer de symptomen van een te lage bloeddruk gaan opduiken.

In dit geval kunnen we de lage bloeddruk behandelen met kruiden. In dit artikel gaan we daar enkele voorbeelden van geven.

Het is ook belangrijk om weten dat de problemen kunnen ontstaan door enkele factoren. Die zijn dan bijvoorbeeld: • IJzertekort
 • Vitamine B12 tekort
 • Te weinig water drinken
 • Hartproblemen
 • Zwangerschap

Voor we de lage bloeddruk behandelen met kruiden kunnen we eerst en vooral zorgen voor voldoende water. Daarnaast kunnen we onze zout inname verhogen.

Het eten van maaltijden met heel veel koolhydraten kan er ook voor zorgen dat de bloeddruk plots gaat dalen. Gebruik daarom niet teveel aardappelen, rijst en witte pasta of broodproducten tijdens de maaltijd.

Verwante Topic:  De voordelen van Amerikaanse Ginseng

Aangeraden wordt om te kiezen voor meer kip, volkoren producten, fruit en groenten.

Wanneer dit niet voldoende is kunnen we verder de lage bloeddruk behandelen met kruiden.

Zout

Eén van de eerste tips die een dokter gaat geven bij een lage bloeddruk, is het eten van meer zout via het dieet. En dat klopt natuurlijk, meer zout eten zal ervoor zorgen dat de bloeddruk gaat stijgen. Waar we echter wel rekening moeten mee houden is dat we dan ook niet teveel zout moeten gaan gebruiken.Men raadt aan om ongeveer 6 gram zout per dag te gebruiken. Het is dus niet nodig om deze hoeveelheid nog te verhogen indien we dit reeds gebruiken. Maar wanneer we kunnen vaststellen weinig zout te gebruiken bij het bereiden van onze maaltijden, kunnen we wel een extra hoeveelheid toevoegen. Himalaya zout is een gezondere optie dan gewoon puur tafelzout. Omdat we op die manier meer mineralen en andere belangrijke stoffen zullen innemen.

Siberische of Russische Ginseng

Siberische Ginseng wordt gebruikt om stress en vermoeidheid tegen te gaan. Het zal ook de energie voorziening verhogen. Door dit kruid te gebruiken zullen we duidelijk meer energie krijgen.

Eén van de bijwerkingen van de plant is zijn bloeddrukverhogend effect. Dat is goed nieuws want we willen die verhogen.

Verwante Topic:  Testosteron Verlagen Bij Vrouwen

Er wordt beter begonnen met een normale dosis. Dat wil zeggen, de dosis die vermeld staat op de verpakking. Omdat andere bijwerkingen zoals slapeloosheid makkelijker kunnen optreden bij hogere doseringen van een supplement.

Meidoorn

Meidoorn wordt gezien als een goed hulpmiddel om de gezondheid van het hart te stimuleren. In de meeste gevallen wordt dit gegeven aan mensen met hypertensie. Maar het kruid heeft de eigenschap om de bloeddruk te regelen. Daardoor kunnen we op die manier de lage bloeddruk behandelen met kruiden zoals meidoorn.

Het heeft een gunstig effect op het hart, bloedvaten, haarvaten, slagaders en zal bescherming bieden tegen bijna alle hartkwaaltjes.

Daarnaast is het een ideaal supplement om stress te bestrijden of om slapeloosheid tegen te gaan.

Zoethout

Zoethout heeft een beschermende werking voor de organen die de ademhaling gaan regelen. Vooral de longen worden extra goed gereinigd door dit kruid te gebruiken.

Het wordt sterk afgeraden bij mensen met hypertensie. Dit komt door zijn bloeddrukverhogende effecten. Die natuurlijk in onze situatie zeer gunstig zijn.

Ook hier geldt dat we beter geen hogere dosis gaan gebruiken dan wordt aangegeven op het supplement.

Rozemarijn

Rozemarijn kan heel goed worden ingezet tegen hoofdpijn. Daarnaast heeft het een bloeddruk verhogend effect. Het zal de bloedsomloop stimuleren waardoor de druk zal toenemen bij mensen met hypotensie. Terwijl het niet zal stijgen bij mensen met hypertensie.

Verwante Topic:  Prolactine verlagen op natuurlijke wijze

Daarnaast is het een ideaal middel tegen stress. Zal het de adem verfrissen en heeft het kruid ook een antibacteriële functie.

Men gaat ervan uit dat het immuunsysteem versterkt wordt. Dit komt vooral door zijn sterke antioxidanten.

Rozemarijn kan gebruikt worden in druppels.

 

Delen op: