Hoe kunnen we kwik uit het lichaam verwijderen?

Delen op:


Kwik uit het lichaam verwijderen op een natuurlijke manier

De gevaren van zware metalen

Zware metalen zoals kwik, lood en aluminium kunnen ernstige problemen in het lichaam veroorzaken. Ze kunnen leiden tot hartziekten, problemen met de hersenen zoals dementie en Parkinson.

Zware metalen kunnen leiden tot afwijkingen bij de geboorte van een kind wanneer de moeder een hoge hoeveelheid van deze metalen in het lichaam heeft. En tal van andere problemen veroorzaken.

Wanneer we dit artikel lezen dan betekent dit dat we interesse hebben om deze zware metalen uit ons lichaam te halen. We willen dan vooral kwik uit het lichaam verwijderen.

Het goede nieuws is dat er een groot aantal mogelijkheden zijn, waarmee we kwik uit het lichaam verwijderen. Op die manier kunnen we deze zware metalen kwijtspelen en van de risico’s die deze metalen met zich meebrengen, verlost worden.

Een bekende techniek is chelatie van zware metalen. Maar daar zijn een aantal risico’s aan verbonden. En het wordt om die reden ook in bepaalde landen zeker niet aangeraden. Ook mede omdat er voldoende andere gezondere alternatieven zijn om bijvoorbeeld kwik uit het lichaam te verwijderen.Vis en zeevruchten

zeevruchten vis met laag kwikgehalte
Garnalen hebben een laag kwikgehalte

Vis is een enorm belangrijke bron van omega 3. Er is geen enkele andere manier waarmee we een zodanig hoge hoeveelheid EPA en DHA kunnen innemen. De enige manier is dus door vis en zeevruchten te eten. Omdat we in plantaardige omega 3 voeding enkel de ALA vetzuren terugvinden. Die dan nauwelijks worden omgezet in DHA en EPA. Om die reden is vis van groot belang voor onze gezondheid en voor onze hoeveelheid omega 3 op te krikken in het lichaam.

Verwante Topic:  Wat Zijn De Voordelen Van L-Arginine?

Vis brengt natuurlijk een aantal risico’s met zich mee. Vissen die lang leven kunnen hoge hoeveelheden kwik bevatten.

Men raadt aan dat we ongeveer 400 gram vis per week mogen eten. Dat zijn zo’n 2 porties vis per week. Maar we moeten echter aandacht besteden aan de hoeveelheid kwik die we terugvinden in vis.

sardines laag kwikgehalte
Sardines hebben een laag kwikgehalte

Welke vis bevat nu veel kwik en welke niet? Dat is niet altijd makkelijk te weten. Mede omdat de hoeveelheden zullen verschillen naarmate de plaats waar de vis wordt gevangen of gekweekt.

Toch is dat niet altijd waar. Er zijn bepaalde vissoorten die we praktisch elke dag kunnen eten. We kunnen de test makkelijk doen. Hoe hoger de vissen in de voedselketen zich bevinden. Hoe minder we die mogen eten. Kleinere vissen, snelle prooien voor grotere roofvissen, die kunnen we dus zoveel eten als we  willen.king makreel hoog kwikgehalte
De king makreel heeft een hoog kwikgehalte en wordt daarom beter vermeden wanneer we kwik uit het lichaam verwijderen.

Vis of zeevruchten met de laagste hoeveelheid kwik

Zalm is een beetje een twijfelgeval. In de meeste soorten is niet zo veel kwik aanwezig. Al zijn er echter ook soorten zalm die een gemiddelde tot hoge hoeveelheid bevatten. We mogen dus niet overdrijven met deze vissoort.

Vis en zeevruchten met een gemiddelde tot hoge hoeveelheid kwik

Deze vissoorten mogen we slechts 1 keer per week eten. Wanneer we ze echt graag eten. Om veiliger te spelen, eten we ze gewoonweg beter niet. Of zeer weinig.

Afhankelijk natuurlijk van de plaats waar ze worden gevangen of gekweekt. En afhankelijk van hun dieet. Bevatten deze vissoorten en zeevruchten een gemiddelde tot hoge hoeveelheid kwik.

Tijdens de zwangerschap worden deze vissoorten beter volledig vermeden.

Verwante Topic:  Omega 3 Tegen Depressie: Hoe het Werkt

Sommige makreelsoorten (king) kunnen enorm hoge hoeveelheden bevatten. Hetzelfde geldt voor zwaardvis, haaien, tonijn en speervissen.

 • Kabeljauw
 • Kreeft
 • Heilbot
 • Zwaardvis
 • Tonijn
 • Makreel
 • Haai
 • Marlijn of speervis
 • Witte ombervis
 • Snapper
 • Rog
 • Zandvis
 • Baars
 • Zeeduivel
 • Koornaarvis
 • Karper

Referentiehttps://www.nrdc.org/sites/default/files/walletcard.pdf

Nu we weten welke vis we beter vermijden en welke vis we praktisch elke dag kunnen eten, kunnen we verder naar de manieren om kwik uit het lichaam te verwijderen.

Het is geen drama wanneer we bijvoorbeeld tijdens een personeelsfeest of trouwfeest dergelijke vis voorgeschoteld krijgen. Van slechts 1 keer deze vissen te eten zullen we geen enkel probleem ondervinden. Al kunnen we die zeker niet eten wanneer we zwanger zijn of borstvoeding geven.

Omega 3 Supplementen

Een omega 3 supplement kan gebruikt worden om onze hoeveelheid omega 3 te verhogen in het lichaam. Maar mag niet gezien worden als een vervanging van vis. Tenzij we natuurlijk geen vis lusten.

We kunnen een omega 3 supplement nemen indien we geen vis eten of indien we dit als aanvulling willen gebruiken bij ons dieet. Het heeft echter geen zin om vis te vermijden uit angst voor het hoge kwikgehalte. Want we weten nu inmiddels welke vis veel kwik en welke vis een lager kwikgehalte heeft.

Krill olie

Krill olie heeft een zeer goede invloed op zware metalen in het lichaam. Hoewel het dezelfde werking heeft als omega 3, het betreft immers dezelfde stof. Toch is omega 3 uit krill olie een stuk effectiever dan omega 3. Het zal dus sneller gaan om via krill olie, de hoeveelheid zware metalen uit het lichaam te gaan verwijderen. Krill olie kunnen we hier online bestellen.

Tandvullingen

Hoewel tandartsen meer en meer tandkleurige vullingen gaan gebruiken. Toch zijn er heel wat mensen die nog vullingen met kwik in de mond hebben. Die kunnen na verloop van tijd afbreken en in het lichaam terechtkomen. Indien we nog dit soort vullingen in onze mond hebben is het geen slecht idee om bij de tandarts op bezoek te gaan. En die vullingen eventueel te laten vervangen door tandkleurige vullingen zonder kwik.

Verwante Topic:  Is Kokosolie Goed Voor Onze Gezondheid?

Koriander

koriander kwik uit lichaam verwijderen

Koriander is een enorm krachtige plant. Ze zal ervoor zorgen dat we zware metalen uit het lichaam kunnen halen. Het kan gezien worden als een natuurlijke manier om de chelatie van zware metalen uit het lichaam te bekomen.

Koriander kunnen we het best vers eten. We kunnen er een sausje van maken of toevoegen aan een salade. Zorg ervoor dat we elke dag koriander eten. En dit gedurende enkele weken of maanden. Dit zal ervoor zorgen dat we een hoge hoeveelheid kwik uit het lichaam verwijderen.

Koriander is de beste manier om kwik uit het lichaam te verwijderen!

Drink voldoende water

water drinken lichaam reinigen

Water is een natuurlijke manier om het lichaam te reinigen. We hebben elke dag tussen de 1.5 en 2 liter water nodig. Zorg dat we deze hoeveelheden dag na dag halen. Op die manier kunnen we ons lichaam van deze zware metalen verlossen.

We kunnen ook citroen of komkommer toevoegen aan het water. Op die manier heeft het water toch nog een lekkere smaak.

Zorg voor voldoende vitamines en mineralen

multivitamine

Door te zorgen voor voldoende vitamines en mineralen kan het lichaam optimaal functioneren. Kunnen al onze organen die helpen kwik uit het lichaam te verwijderen optimaal hun job doen.

Het is daarom aangeraden om voldoende fruit en groenten te eten. Zij zijn immers rijk aan vitamines en mineralen.

Wanneer we bang zijn onvoldoende vitamines en mineralen in te nemen kunnen we een multivitamine supplement gebruiken.

Citrusvruchten

citrusvruchten verwijderen kwik uit het lichaam

Citrusvruchten zoals citroen, limoen, pompelmoes hebben een reinigend effect. Ze zullen zware metalen zoals kwik uit het lichaam verwijderen. De krachtige antioxidanten hebben de capaciteit om de hoeveelheid zware metalen drastisch omlaag te brengen.

Chlorella

chlorella tabletten

Chlorella is een ander belangrijk middel die we kunnen gebruiken om kwik uit het lichaam te verwijderen. Chlorella zal ervoor zorgen dat we de hoeveelheid zware metalen in ons lichaam duidelijk omlaag brengen.

Chlorella kan worden genomen in de vorm van tabletten.

 

Delen op: