Kunnen We Met Kurkuma Thee Afvallen?

kurkuma thee afvallen

Delen op:


Kunnen we met kurkuma thee afvallen? Wel, kurkuma heeft een groot aantal voordelen voor onze gezondheid. Ook om ons gewicht te behouden. Maar het is geen wondermiddel die er gaat voor zorgen dat we plots helemaal slank worden. Toch kunnen we met kurkuma thee afvallen, indien we ervoor zorgen dat we een gezondere levensstijl hanteren en meer gaan bewegen.

kurkuma

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de aspecten van curcumine. De werkzame stof in de plant. We zullen het daarbij niet hebben over de vele andere voordelen voor onze gezondheid die curcumine met zich meebrengt.

In essentie is kurkuma een natuurlijk middel om het lichaam te ontgiften. Ze heeft een reinigende werking op de lever. En bevat sterke ontstekingsremmende eigenschappen.

We zullen zien dat zowel deze reinigende effecten op de lever als de ontstekingsremmende effecten een grote rol spelen in de werking van de spijsvertering.Leverwerking stimuleren

Wanneer de lever optimaal zijn werk kan doen. Dan zal er sneller en makkelijker vet en afvalstoffen kunnen verwerkt worden die via de voeding het lichaam binnenkomen. Daarnaast zal er ook meer gal aangemaakt worden. Waardoor de spijsvertering een stuk vlotter verloopt.

Men heeft deze effecten wetenschappelijk kunnen aantonen door onder meer muizen te gaan testen. Ze gaven een aantal muizen heel wat vet, in de vorm van hun dieet. De muizen kregen daarna curcumine (de werkzame stof in kurkuma) toegediend. Men stelde vast dat er minder gewicht werd opgeslagen in de vorm van vet bij de muizen die curcumine gebruikten.

Verwante Topic:  Afvallen met een Koolhydraatarm dieet en glutenvrij dieet

We zullen dus vooral met kurkuma thee afvallen door de hoeveelheid curcumine die in de thee aanwezig is.

Bloedsuiker onder controle houden

bloedsuiker in balans houden

Nog een ander belangrijk aspect is dat de plant ervoor zal zorgen dat we de bloedsuiker onder controle kunnen houden. Daarbij worden we ook gevoeliger voor insuline.Wanneer de bloedsuiker voortdurend hoog wordt, dan zijn enorme hoeveelheden insuline nodig om de bloedsuikerwaarden terug te laten dalen. We krijgen dan op een zeer korte tijd een grote hoeveelheid energie ter beschikking. De meeste mensen zullen deze grote hoeveelheid energie niet nodig hebben.

En dat wordt dan uiteindelijk opgeslagen als vet. Omdat het lichaam ervan uit gaat dat we die energie misschien later nog kunnen nodig hebben. Echter is dat bijna nooit het geval want in onze tijden, wanneer we honger hebben zullen we gewoon eten. We zullen niet denken dat we enkele uren ervoor nog wat reserve hebben opgeslagen. En dat het op die manier niet nodig is om nu meteen te gaan eten.

Deze daling van de bloedsuiker heeft ook nog voordeel bij mensen met overgewicht, diabetes type 2 of mensen met risico op diabetes type 2. Omdat een voortdurend hoge bloedsuiker kan leiden tot insulineresistentie. Het in balans brengen van die bloedsuiker is dus ook gunstig voor deze mensen.

Vetweefsel tegenwerken

Nog een laatste zeer belangrijk aspect waarom we met kurkuma thee afvallen, is het feit dat de werkzame stoffen zullen verhinderen dat er nieuwe bloedvaten ontstaan in het vetweefsel. Dat is vooral van belang, omdat ze op die manier ook verhinderen dat de vetcellen kunnen vermenigvuldigen. We zullen daardoor dan ook minder vet gaan opslaan in het lichaam.

Verwante Topic:  Hoe kunnen we meer endorfine aanmaken?

Met Kurkuma thee afvallen

afvallen kurkuma thee

We kunnen dus kurkuma thee gaan gebruiken om af te vallen. Of we kunnen een supplement met curcumine gebruiken.

De hoeveelheid curcumine is hier van groot belang. Want dit is de belangrijkste stof in de plant die verantwoordelijk is voor de vele gunstige eigenschappen.

Maar het is zeker geen slecht idee, wanneer we willen afvallen, om na het eten een kurkuma thee te drinken.

Dat zal er onder meer voor zorgen dat:

 • De bloedsuiker minder snel gaat stijgen
 • De lever beter gaat werken
 • De spijsvertering vlotter verloopt
 • Minder koolhydraten uit de voeding worden omgezet in vet
 • Cholesterol gaat dalen
 • Triglyceriden dalen

Andere belangrijke eigenschappen

Met kurkuma thee afvallen heeft ook nog andere voordelen met zich mee. We hebben het reeds gehad over de daling van de bloedsuikerwaarden en over de betere werking van de lever.

Maar verder zal curcumine er ook voor zorgen dat we het cholesterol aanpakken. Dit is vooral te zien in een daling van het LDL cholesterol. Met daarbij een stijging van het HDL cholesterol. Het LDL is het slechte cholesterol en kan bijvoorbeeld plak veroorzaken. Deze plak leidt uiteindelijk tot aderverkalking of atherosclerose.

De ontstekingsremmende werking en de krachtige antioxidanten die we vinden in kurkuma zullen er ook helpen voor zorgen dat de reeds aanwezige plak wordt gereinigd van de bloedvaten.

Verwante Topic:  Omega 3 Tekort Symptomen

Dat heeft als belangrijk voordeel dat we een daling van de bloeddruk kunnen opmerken. Dat we ook een betere bloedsomloop zullen bekomen. Waardoor de energie gaat toenemen.

Toegenomen energie zal er onmiddellijk toe leiden dat we actiever worden. Op die manier kunnen we dus ook nog eens extra calorieën verbranden.

Ook behoort kurkuma tot de natuurlijke antihistamine en zullen we er dus allergieën mee kunnen bestrijden.

Bijwerkingen

Bij het drinken van kurkuma thee om af te vallen zijn er niet meteen bijwerkingen te melden. De hoeveelheid curcumine die we vinden in de thee is te klein om te zorgen voor ernstige conflicten.

Maar wanneer we bijvoorbeeld een supplement met curcumine gebruiken moeten we echter wel rekening houden met bepaalde bijwerkingen.

Deze bijwerkingen situeren zich dan vooral op de werking van de stof.

Zo is het aangeraden om een dokter te vragen voor advies wanneer we:

 • Bloeddrukverlagende medicatie nemen
 • Bloedverdunnende medicatie nemen
 • Cholesterolverlagende medicatie nemen
 • Last hebben van galstenen
 • Bloedsuiker verlagende medicatie nemen

Omdat ze de werking van deze medicijnen kunnen versterken en er daardoor kunnen voor zorgen dat we nu in plaats van een hoge bloeddruk, plots met een te lage bloeddruk te maken krijgen.

Of in plaats van een hoge cholesterol plots een te laag cholesterol zullen krijgen.

De kurkuma thee in zakjes zal meestal in combinatie met vanille of gember te krijgen zijn.

In plaats van met kurkuma thee afvallen, kunnen we ook een supplement met kurkuma of een supplement met curcumine gebruiken.

Delen op: