Effectieve Kruiden tegen Vermoeidheid

kruiden tegen vermoeidheid

Delen op:


Effectieve Kruiden tegen Vermoeidheid

lichaam ontgiftenHet ziet ernaar uit dat iedere persoon wel ooit eens te maken krijgt met een of andere vorm van vermoeidheid. Eerst wil ik vermelden, wanneer we te maken krijgen met vermoeidheid dan is dat een signaal dat het lichaam giftig is, de bijnieren worden uitgeblust en we hebben nood aan een volledige reiniging en ontgifting van het lichaam.

Vooral dan de darmen, lever en gal dient gereinigd te worden. Dat kunnen we doen door enkele veranderingen aan te brengen aan ons dieet. Wanneer we veel koffie drinken is dat bijvoorbeeld al een signaal en kunnen we de hoeveelheid koffie gaan verlagen.

stress en vermoeidheidVerder kan een verhoogde hoeveelheid stress er ook voor zorgen dat we te maken krijgen met vermoeidheid. De stress verlagen door meer te ontspannen is dan ook een mogelijk om vermoeidheid tegen te gaan. Het is niet meteen een oplossing om veel koffie of energiedrank te drinken wanneer we vermoeid zijn. Die middelen zullen slechts tijdelijk helpen en zullen het lichaam uitputten.

Een betere aanpak is om de stress of cortisol aan te pakken. Cortisol wordt aangemaakt wanneer we onder stress staan. Dit zorgt onder meer voor voortdurende pieken in onze bloedsuiker. En kan op die manier, maar ook op nog andere manieren bijdragen aan het feit dat we vaker moe worden.

Verwante Topic:  Natuurlijke middelen tegen een slechte adem

Het goede nieuws is dat er effectieve kruiden tegen vermoeidheid bestaan, die je zullen helpen om onmiddellijk de vermoeidheid aan te pakken en op die manier ook de algehele gezondheid gaat verbeteren. Ze zullen vooral ook stressverlagende en cortisolverlagende effecten hebben.Siberische Ginseng

siberische ginseng vermoeidheidSiberische Ginseng, ook wel vaak Russische Ginseng genoemd, is één van de kruiden tegen vermoeidheid die onmiddellijk zijn effect gaat hebben.

De officiële naam van de plant luidt Eleuthero en zal het lichaam beter bestand maken tegen stress en de vermoeidheid verlagen op een natuurlijke manir.

Het zal ook de functie van de bijnieren verbeteren en de hormonen terug in balans brengen. In een onderzoek werd aangetoond dat een supplement van Siberische Ginseng in staat is om het uithoudingsvermogen en de fitheid van mensen kan verbeteren en daarmee ook de algemene vermoeidheid kan verminderen.

Het wordt gebruikt in Rusland als een adaptogeen. Een adaptogeen is een kruid die het lichaam gaat helpen waar nodig. Wanneer processen niet in balans zijn, zullen adaptogenen helpen de balans terug te herstellen.

Dit uit zich vooral in het verlagen van stress en het in balans brengen van het stresshormoon cortisol. (1)Zoethout

zoethout vermoeidheidZoethout is ook een lid van de kruiden tegen vermoeidheid. Het kruid Zoethout zal er ook voor zorgen dat de drang naar suiker en cafeïne wordt verlaagd. Koffie drinken, ook al is dat in kleine hoeveelheden leidt altijd tot vermoeidheid. Omdat we na het opkikkertje altijd te maken krijgen met een crash van onze energie. De meeste mensen gaan dan echter nog een extra kopje koffie drinken.

Verwante Topic:  Dopamine verhogende Middelen en Kruiden

De glycyrrhizines die in een supplement van zoethout aanwezig zijn zullen in het lichaam ook cortisol gaan activeren en in balans brengen. (2)

Ginkgo

Ginkgo is naar verluidt meer dan 300 miljoen jaar oud en is daarmee één van de oudste overgebleven boomsoort op aarde. Ook wordt Ginkgo wordt gezien als kruiden tegen vermoeidheid en wordt voor ook in Duitsland gebruikt tegen vermoeidheid en om de zuurstofopname te verbeteren.

Wanneer het gaat om vermoeidheid zullen we te maken krijgen met een verhoogde hoeveelheid oxidatieve stress, dit kan leiden tot een verhoging van de vrije radicalen.

Ginkgo supplement heeft ook aangetoond de bijnieren, de hersenen en de lever te beschermen tegen vrije radicalen. (3)

Rhodiola

rhodiola vermoeidheidRhodiola kan gebruikt worden als kruiden tegen vermoeidheid. Hierbij komt nog dat het gezien wordt als een stimulerend middel en zal daarom ook het lichaam gaan stimuleren op andere vlakken. Daarmee gaat gepaard dat het libido kan toenemen, de gemoedstoestand verbetert en we duidelijk meer energie hebben.

Rhodiola supplement zal ook stress gaan aanpakken. Wanneer we last hebben van vermoeidheid als gevolg van stress kan dit dus zeker hulp bieden. Het kruid zal angst, paniek en zorgen verlagen. Het kan zelfs worden gebruikt bij depressie.

Hierbij komt wel dat het stimulerende effect van rhodiola bij het uitwerken ook een soort crash kan veroorzaken zoals we ervaren bij koffie. Om die reden is het beter om de dosis te splitsen in 3 porties over de dag. (4)

Verwante Topic:  De belangrijkste voordelen van spirulina

IJzer

Naast het gebruik van kruiden tegen vermoeidheid moeten we ook rekening houden met voldoende ijzervoeding. Wanneer we bijvoorbeeld te maken hebben met een ijzertekort zullen minder rode bloedcellen aangemaakt worden. Deze rode bloedcellen zijn belangrijk om zuurstof te transporteren doorheen het lichaam naar de verschillende cellen.

Een ijzergebrek en dus een tekort aan rode bloedcellen zal de hoeveelheid zuurstof in het bloed duidelijk doen afnemen, die naar de cellen getransporteerd kan worden. Het hart moet ook harder werken om te kunnen blijven voldoen aan de zuurstoftoevoer naar vitale organen en processen in het lichaam.

Dit kan uiteindelijk ook zorgen voor vermoeidheid. Daar zullen kruiden tegen vermoeidheid dus niet bij helpen.

Indien we vlees eten kunnen we ijzerrijke voeding halen uit rood vlees, eieren en vis. Voor vegetariërs en veganisten vinden we vooral ijzer terug in spinazie, tomaten, paprika en peulvruchten. Het is echter wel belangrijk dat we dan ook naast ijzerrijke voeding, vitamine C gaan toevoegen aan het dieet. Want zonder vitamine C kan plantaardige ijzer niet worden opgenomen.

Delen op: