5 Belangrijke Kruiden Tegen Constipatie

kruiden tegen constipatie

Delen op:


5 Belangrijke Kruiden Tegen Constipatie

constipatie Constipatie is zeer ongemakkelijk. Zeker wanneer je daarbij nog eens last hebt van een opgeblazen gevoel. Je wilt snel een verlossend gevoel. Gelukkig kunnen we kruiden tegen constipatie gebruiken. Die zullen heel snel verlossing bieden.

Kruiden tegen constipatie zullen heel snel verlossing bieden. Doordat ze een ontspannend effect op de darmen gaan uitoefenen. Daarnaast dienen we ook nog enkele veranderingen aanbrengen om in de toekomt constipatie te kunnen vermijden.

Wat is Constipatie?

Constipatie wordt uitgelegd als minder dan 3 stoelgangen hebben per week. Het kan chronisch zijn maar kan ook slechts enkele keren voorkomen.

De meest voorkomende symptomen voor de aandoening zijn:

 • Harde stoelgang
 • Een blokkerend gevoel in de darmen
 • Hulp nodig hebben om de stoelgang te bevorderen
 • Pijnlijke buik
 • Misselijkheid
 • Opgeblazen gevoel

vezelrijke voeding constipatie Het wordt vooral veroorzaakt door: • Passieve levenstijl
 • Operatie
 • Medicatie
 • Weinig vezels eten
 • Weinig water drinken
 • Stress

Naast het gebruiken van kruiden tegen constipatie dienen we dus vooral te letten op de verschillende factoren die de aandoening kunnen in de hand werken.

De twee belangrijkste daarvan zijn vast en zeker, water drinken en voldoende vezels eten.

Het water zal helpen om de stoelgang minder hard te maken. En het water zal het ook makkelijker maken om de ontlasting te vervoeren doorheen de spijsvertering.

De vezels zullen de spijsvertering vertragen en beter laten werken. Zo kunnen de organen in de spijsvertering beter hun job doen en zal de ontlasting veel vlotter tot stand komen.

Verwante Topic:  Welke Natuurlijke Laxeermiddelen zijn er allemaal?

water drinken tegen constipatie Wanneer we meer vezels zullen eten, zullen die ook water gaan opnemen. Omdat vezels nu eenmaal zo werken, wanneer ze de spijsvertering bereiken, vullen ze zich op met water, waardoor ze de maag sneller vol maken en we minder snel terug honger hebben. Dit principe zorgt er ook voor dat eventuele afvalstoffen kunnen worden opgenomen in de vezels, die we dan op een later tijdstip kunnen verliezen door de ontlasting.Kruiden tegen constipatie zijn een goed alternatief wanneer we te maken hebben met verstopping. Maar het is toch belangrijker dat we zorgen voor voldoende water in combinatie met de vezels om in de toekomst dit probleem te kunnen vermijden. We kunnen niet voor de rest van ons leven afhankelijk zijn van kruiden tegen constipatie. Maar ze kunnen uiteraard wel helpen om heel snel een oplossing te bieden voor het probleem, en om de ontlasting te bevorderen.

De aangeraden hoeveelheid water bij mensen die te maken hebben met verstopping bedraagt tussen de 1.5 en 2.5 liter water. Wanneer we zelf reeds 1.5 liter drinken, dan kunnen we daar gerust een liter extra aan toevoegen.

Ook is het opletten met het gebruiken van vochtafdrijvende middelen zoals koffie en thee. Hoewel ze een laxerend effect hebben en zullen helpen tegen constipatie. Toch kunnen ze uitdroging bevorderen en op die manier net juist het verstoppend effect gaan stimuleren.

Kruiden tegen constipatie gebruiken

water drinken constipatie Kruiden tegen constipatie zijn heel makkelijk te vinden. We kunnen ze bijna in alle bio-shops vinden, zelfs enkele apotheken zullen ook wel kruiden tegen constipatie verkopen. Die zijn een stuk gezonder te gebruiken dan de medicatie die daarvoor wordt aangeboden.

Verwante Topic:  Welke Natuurlijke Laxeermiddelen zijn er allemaal?

Aangezien het meestal een probleem is met de spijsvertering is het niet nodig om medicatie te gebruiken. Kruiden tegen constipatie zijn natuurlijk wel nodig omdat we eerst moeten kunnen de ontlasting tot stand brengen. Daarnaast zal het drinken van water en het eten van vezels de problemen binnen de 2 weken volledig oplossen.

Vuilboom

Vuilboom of rhamnus is één van de beste kruiden tegen constipatie. Ze zullen ons onmiddellijk van ons ongemakkelijk gevoel ontlasten en daardoor de stoelgang tot tand helpen komen.

Het komt van het extract van de stam en dat zal de spieren in de darmen licht gaan irriteren waardoor ze onmiddellijk gaan beginnen bewegen.

Het is niet aangeraden om deze kruiden tegen constipatie langdurig te gebruiken. Ze dienen alleen gebruikt te worden om onmiddellijk ontlasting te geven. Wanneer we deze kruiden voortdurend zouden gebruiken kan tolerantie ontstaan of kunnen buikkrampen optreden.

Vuilboom is verkrijgbaar in capsules vermengd met andere kruiden die de stoelgang bevorderen. Of je kan vuilboom krijgen in thee.

Psyllium

psyllium constipatie Bevat van nature hoge hoeveelheden vezels en laxerende stoffen die helpen om de stoelgang te bevorderen.

Psyllium wordt vaak gebruikt om chronische constipatie te behandelen en kan worden gecombineerd met andere middelen.

Het kan echter zorgen voor een allergische reactie en kan misselijkheid en overgeven veroorzaken als neveneffect.

Verwante Topic:  Welke Natuurlijke Laxeermiddelen zijn er allemaal?

Toch is dit supplement een zeer krachtig middel doordat de vezels in de stof, tot 20 keer hun eigen hoeveelheid water kunnen opnemen. Dit maakt de stoelgang zachter en efficiënter. Veel water drinken is hier wel nodig.

Senna

Senna zal er ook voor zorgen dat de darmen kunnen ontlast worden. Zowel extracten van het fruit of van het blad worden hiervoor gebruikt.

Toch dienen we dit supplement ook alleen op de korte termijn te gebruiken om de ontlasting te verbeteren. Gebruik op de lange termijn kan schade aan de lever toebrengen.

Rode Iep

rode iep Rode Iep kent een zeer lange geschiedenis als kruiden tegen constipatie. Ze zullen de zenuwen in de darmen gaan stimuleren. Dat zal leiden tot het ontwikkelen van extra slijm en daardoor de harde stoelgang bevochtigen en vergemakkelijken om uiteindelijk los te komen.

Het supplement zal ook een bescherming bieden aan de darmen doordat het een laagje slijm rond de darmen gaat aanmaken. Het kan echter wel de opname van bepaalde andere medicatie verminderen. Door dat extra laagje slijm.

Conclusie

We kunnen dus enkele kruiden tegen constipatie gebruiken. Maar vergeet niet dat deze middelen niet voortdurend kunnen gebruikt worden. Ten eerste zullen we naargelang een tolerantie ontwikkelen. Die we bij elke andere soort medicatie ook zouden ontwikkelen.

En daarbij richten ze vaak schade aan op de lange termijn aan andere organen.

Het belangrijkste wat we hierbij moeten doen is extra water en extra vezels eten. Dat zal de aandoening binnen enkele weken volledig verhelpen.

Delen op: