Wat zijn de Beste Kruiden tegen Buikvet?

kruiden tegen buikvet

Delen op:


Wat zijn de Beste Kruiden tegen Buikvet?

Wat zijn de beste kruiden tegen buikvet? In dit artikel bespreken we de beste kruiden die we kunnen gebruiken om voorgoed komaf te maken met overtollig buikvet!

Gember

Gember zit vol aroma. Het is vooral bekend omdat het spijsverteringsstelsel erdoor gestimuleerd wordt en het de maag helpt activeren.

Toch kan gember ook fungeren als één van de beste kruiden tegen buikvet. Gember kan heel goed gebruikt worden bij het afvallen.

Gember bezit enorm veel antioxidanten die onder andere capsaicine bevatten. Deze stof zorgt ervoor dat we het warm krijgen na het eten van gember. Dit is ook dezelfde stof die we terugvinden in pikante pepers.

Deze stof zorgt voor het stimuleren van het metabolisme en zal op die manier ook zorgen voor het verbranden van meer calorieën.gember tegen buikvet

Gember zorgt dat we het warm krijgen, waardoor meer calorieën verbrand worden. Daarnaast zorgt het ook voor een vol of verzadigd gevoel in de maag. Waardoor we dan ook nog eens minder gaan eten.

We kunnen dit kruid toevoegen aan onze thee, of kunnen het gewoonweg mengen in onze salades. Zo kan er gember thee gedronken worden met citroen. Dat wordt vaak gebruikt bij het afvallen.

Verwante Topic:  Kruiden Tegen Artrose

Gember heeft ook net als ginseng een gunstig effect op de bloedsomloop. Het zal op zijn beurt ook helpen om mannenborsten te verminderen.  En behoort tot de natuurlijke oestrogeen remmers. Het kruid heeft net als tribulus terrestris een bloeddruk verlagende werking.

Sommige onderzoeken met gember zijn echter ook positief op vlak van de potentie.Peterselie

Peterselie behoort ook tot de kruiden tegen buikvet doordat het kruid de lever gaat stimuleren.

Daarnaast bevat peterselie ook nog eens enorm veel antioxidanten. Deze antioxidanten zullen hoe dan ook invloed hebben op het gewicht en zullen helpen om overtollig buikvet te verliezen.

buikvet verminderen peterselie

De lever is één van de belangrijkste klieren voor ons metabolisme en onze spijsvertering. Ze gaan belangrijke voedingsstoffen gaan opslaan in ons lichaam. Om die reden is het van belang dat de lever in optimale staat blijft verkeren.

Peterselie kunnen we overal bij gebruiken. We kunnen het strooien op een salade, op soep, tomatensaus, pasta. We kunnen peterselie ook gebruiken als toevoeging bij vlees of vis.

Knoflook

Knoflook is gekenmerkt door zijn sterke geur en smaak. En dan vooral om de sterke geur van onze adem, nadat we knoflook hebben gegeten.

Knoflook kan gebruikt worden als kruiden tegen buikvet doordat het een ontstekingsremmende en antivirale werking heeft in het lichaam.

Verwante Topic:  Top 10 kruiden, vitamines en mineralen die vet verbranden

knoflook vermindert buikvet

Het wordt om die reden al duizenden jaren gebruikt. Toch is het ook een pure vetverbrander!

Onderzoek (bron) uit Korea heeft aangetoond dat knoflook het lichaamsgewicht bij muizen met overgewicht met maar liefst 2 tot 5% doet dalen. En dit over een periode van slechts 7 weken.

Rozemarijn

Dit diep groene kruid met zijn bekende pinnen heeft ook aangetoond te kunnen worden gebruikt als kruiden tegen buikvet.

Het gaat dan om een studie (bron) die werd gepubliceerd in de “British Journal of Nutrition”

Daarin werd onder andere duidelijk dat het carnosinezuur die wordt gevonden in rozemarijn de opslag van buikvet kan blokkeren.

buikvet wegkrijgen rozemarijn

Doordat het op een krachtige manier de bloedsuiker die gaat dalen wanneer we niet eten kan vertragen. Dit betekent dat we minder snel terug honger zullen krijgen.

Kurkuma

Kurkuma is vooral bekend als een elexir voor de lever. Door zijn krachtige antioxidanten is het in staat om de lever te herstellen wanneer schade wordt aangebracht door vrije radicalen of door een overmatig vet dieet.

Kurkuma kan ook de effecten van gynaecomastie bij mannen drastisch verlagen.

Curcumine is de belangrijkste stof in kurkuma die al deze gunstige effecten voor het lichaam gaat bewerkstelligen. Kurkuma behoort tot de kruiden tegen buikvet doordat het ontstekingen gaat blokkeren en verhelpen.

Verwante Topic:  Dopamine verhogende Middelen en Kruiden

kurkuma

Vooral de ontstekingen die ervoor zorgen dat het lichaam resistent wordt voor leptine. Leptine is een belangrijk hormoon voor ons metabolisme en wordt aangemaakt in de vetcellen. Wanneer teveel vet zich begint op te stapelen kan het lichaam leptine resistent worden.

Door de ontstekingen tegen te gaan die deze leptine resistentie in de hand werken zal het metabolisme gestimuleerd worden en zullen we sneller buikvet kunnen verliezen.

Chili poeder

Hoe warmer we het krijgen, hoe meer we kunnen verbranden. Hier zijn we weer, capsaicine, de belangrijkste stof die de chili pepers zijn pikante smaak geven.

Capsaicine is in staat om het metabolisme te versnellen, ook al zijn we op dieet.

chili poeder

Een studie van eigen land wees uit dat een kleine hoeveelheid capsaicine per maaltijd (2.56 mg) in staat is om meer vet te verbranden.

Wanneer we bijvoorbeeld een vette maaltijd eten is het aangeraden om daar een geringe hoeveelheid chili pepers aan toe te voegen. Op die manier wordt de vette maaltijd een stuk minder vettig door de snellere verbranding!

Delen op: