Top 10 Kruiden Tegen Astma

kruiden tegen astma

Delen op:


Top 10 Kruiden Tegen Astma

Astma is een ademhalingsaandoening die wordt gekarakteriseerd door bepaalde periodes van ontstekingen van de luchtwegen. Het kan zeer acuut zijn of chronisch, kinderen en volwassenen kunnen dit probleem hebben. In dit artikel bespreken we de 10 beste kruiden tegen astma. Zodat we niet voortdurend afhankelijk dienen te zijn van een inhalator.

astma pufferOngeveer 1 op de 15 heeft last van astma. Astma kan plots opkomen en de oorzaak daarvan is een obstructie van de lucht in de longen. Bepaalde oorzaken die een opstoot kunnen veroorzaken zijn allergieën, luchtvervuiling, koude lucht, vochtigheid, infecties, sterke emoties, stress, fysieke activiteit, slechte voedingskeuze en bepaalde medicaties.

De exacte oorzaak voor de aandoening is niet bekend. Een aantal factoren verhogen de kans op het ontwikkelen van astma. Dit zijn dan vooral de genetische aanleg voor de aandoening, een onderliggende allergie, overgewicht en roken.

Symptomen van astma zijn hoesten, kortademigheid, moeizaam ademhalen en een drukkend gevoel in de borst.

De ernst van de symptomen hangt af van mild tot zelfs levensgevaarlijk.Je kan de symptomen voor een groot deel onder controle houden door een aantal veranderingen aan te brengen aan je levensstijl. Je kan een gezonder dieet gaan volgen of kruiden tegen astma gebruiken.

Heel veel kruiden tegen astma kunnen helpen om toekomstige aanvallen te vermijden.

In dit artikel bespreken we de 10 beste kruiden tegen astma.

[bctt tweet=”10 Beste #Kruiden tegen #astma” username=”KruidjeGezond”]

Kruiden tegen Astma

Oregano

oregano ademhalingsproblemenOregano behoort tot de sterke kruiden tegen astma. Dit kruid heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en bevat cavracrol, flavonoïden en terpenen. Die zullen werken als reinigende middelen voor de longen.Dit kruid kan de ontsteking verminderen van de luchtwegen en kan ons daarom helpen bij de symptomen van astma.

Ginkgo

Ginkgo bevat belangrijke stoffen die histamine gaan blokkeren. Histamine is verantwoordelijk voor het helpen ontstaan van ontstekingen.

Daarnaast heeft ginkgo ook ontstekingsremmende eigenschappen die op die manier zullen helpen bij ademhalingsproblemen zoals astma.

Een onderzoek uit 2007 toonde aan dat het supplement van dit kruid kan helpen om ontstekingsbevorderende cellen in de luchtwegen te verminderen en daarmee ontstekingen in de luchtwegen kan verhinderen.

Gember

gember tegen ontstekingenGember is reeds goed bekend om zijn gunstige werking als kruiden tegen astma. Het kruid heeft ontstekingsremmende eigenschappen die zullen helpen om ontstekingen in de luchten tegen te gaan en daarmee ook het blokkeren van de luchtwegen zal helpen tegengaan.

Volgens een onderzoek uit 2013 kunnen bepaalde stoffen in gember de spieren in de luchtwegen ontspannen. Die spieren zouden geblokkeerd zijn tijdens astma aanvallen.

Knoflook

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is knoflook één van de betere kruiden tegen astma. Het kruid bevat ook ontstekingsremmende eigenschappen en zal helpen om blokkades in de longen tegen te gaan.

Als toevoeging werkt het kruid als een antibioticum en virusremmend middel. Het zal de immuniteit van het lichaam verhogen en daarmee ook infecties bestrijden die astma aanvallen kunnen uitlokken.

Indien de smaak of geur van knoflook je niet ligt kunnen er ook capsules gebruikt worden.

Rode Iep

Rode Iep is ook een van de meer bekende kruiden tegen astma. Het kan zeer effectief werken doordat het slijm in de luchtwegen zal worden verdund. Ook bevat dit middel ontstekingsremmende eigenschappen.

Het zal ook helpen voorkomen dat we moeten hoesten en dat de borst gaat samentrekken. Als gevolg van astma, het kan ook helpen om bronchitis en keelpijn tegen te gaan.

Zoethout

zoethout reinigt luchtwegenZoethout kan ook helpen in de behandeling van astma. Zoethout heeft een sterk ontsmettend effect inde longen. Het zal ontstekingen verlagen en daarmee de luchtwegen helpen reinigen. Het werkt ook kalmerend op de luchtwegen en zal normaal ademhalen herstellen.

Als toevoeging zal door het kruid te gebruiken het immuunsysteem gestimuleerd worden.

Zoethout is niet voor mensen met een hoge bloeddruk, diabetes of problemen met de nieren en lever.

Kurkuma

Kurkuma is een krachtig kruid die kan helpen als kruiden tegen astma en vele andere allergieën.

Het bevat een belangrijke actieve stof genaamd curcumine die zal werken als een krachtig antioxidant en daarmee ook ontstekingen gaat verlagen.

We kunnen ofwel verse kurkuma gebruiken of een supplement gebruiken. Die bevaten een hogere concentratie curcumine.

Citroengras

citroengras tegen astmaCitroengras wordt vaak gebruikt als kruiden tegen astma doordat het problemen met de ademhaling gaat oplossen.

Dit komt grotendeels door zijn schimmelwerende functie, maar ook doordat het ontstekingen gaat verlagen en daarmee infecties gaat bestrijden. Het bevat daarnaast ook vitamine C die het immuunsysteem gaat verbeteren.

Brandnetel

Brandnetelthee is een uitstekende remedie tegen astma. Het kruid bevat natuurlijke stoffen die histamine gaan blokkeren en daarmee ook ontstekingen gaat afremmen.

Het kan helpen om de luchtwegen open te maken en zal het immuunsysteem en metabolisme stimuleren.

Brandnetel kan worden gedronken in een thee of kan worden genomen in capsules.

Zevenblad

zevenblad astmaZevenblad is een krachtig middel tegen ademhalingsproblemen en behoort daarom ook tot de kruiden tegen astma.

Het heeft een sterk spasmen remmende werking en zal zijn effect op de luchtwegen uitoefenen zodat de symptomen van de aandoening worden verlicht.

Het kruid kan ook helpen om aanvallen te voorkomen. Daarnaast wordt het ingezet tegen bronchitis en emfyseem. Maar ook cardiovasculaire aandoeningen kunnen met zevenblad worden behandeld.

Het is vooral een extract van de zaden die wordt gebruikt tijdens de behandeling van ademhalingsproblemen.

[bctt tweet=”10 Beste #Kruiden tegen #astma” username=”KruidjeGezond”]

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2770266/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17828490

 

Delen op: