Kruiden Tegen Artrose

kruiden tegen artrose

Delen op:


Kruiden Tegen Artrose

natuurlijke middelen tegen artroseNaarmate we ouder worden krijgen we meer en meer te maken met artrose. We zijn dan vaak verplicht om medicatie te nemen om de pijn te verzachten. Toch kunnen we ook enkele kruiden tegen artrose gebruiken. Die gaan dan niet altijd de aandoening genezen. Maar zullen de pijn helpen wegnemen.

Artrose ontstaat door een overactief immuunsysteem. Dit kan misschien nogal wat angst inboezemen maar is eigenlijk een algemeen gegeven bij mensen die boven de 50 zijn. Het kan echter ook reeds voorkomen bij mensen jonger dan 50.

Kruiden tegen artrose zijn kruiden die de pijn gaan wegnemen. De ontsteking gaan behandelen. De ontsteking is de uiteindelijke oorzaak van alle pijn en van de aandoening.

artrose knieKruiden die het bloed zuiveren kunnen ook helpen bij het behandelen van de aandoening. De kruiden zullen helpen om overtollige gifstoffen uit het lichaam te drijven. Ze zullen de natuurlijke reinigende functies van de nieren ondersteunen, van de darmen, zullen de bloedsomloop verbeteren en op die manier helpen de pijn verzachten.

Wanneer deze gifstoffen in ons lichaam kunnen blijven circuleren, zal dat uiteindelijk leiden tot ontstekingen, met alle pijn die daarbij hoort.Hier gaan we een aantal kruiden tegen artrose vermelden, die zullen helpen de ontstekingen verminderen.

Meer omega 3

Eén van de grootste dingen die je kan doen tegen pijn, is de inname verhogen van onverzadigde vetzuren. Dat zijn dan vooral Omega 3 vetzuren. Ontstekingen, en dus ook artrose. Zal vaak ontstaan wanneer we teveel omega 6 in het lichaam hebben.

Verhouding tussen 3 en 6

omega 3 tegen artroseDe verhouding Omega 6 met Omega 3 moet zo evenwichtig mogelijk zijn. Daarbij zijn verhoudingen van 1:1 tot 4:1 gezien als gunstig. Helaas hebben mensen in het Westen veelal een ongunstige verhouding van 10:1 tot 25:1, in het voordeel van omega 6.

Verwante Topic:  Gynaecomastie Mannenborsten: Wat Kunnen We Ertegen Doen?

Dit zal dan weer ontstekingen in de hand werken. Terwijl een betere verhouding van 1:1 tot 4:1, juist ontstekingen gaat tegenwerken. Dankzij het hogere omega 3 gehalte.

We kunnen met zekerheid zeggen dat een gunstige verhouding tussen omega 6 en omega 3 belangrijker is dan het gebruik van kruiden tegen artrose om de pijn te verzachten. Omdat omega 3 de pijn uiteindelijk zal helpen voorkomen. (1) (2)Functie van omega 3

Omega 3 en omega 6 hebben compleet tegengestelde functies. Zo zal 3 helpen bij het verdunnen van het bloed. Het zal de vorming van bloedklonters tegengaan en ontstekingen uit het lichaam trachten te verhelpen.

Terwijl 6 net het omgekeerde zal doen. Die zal ontstekingen helpen ontstaan. En de vorming van bloedklonters stimuleren. We hebben ze allebei nodig. Zonder deze stoffen zou het bloed te dun worden en kunnen we bij een kleine snijwonde reeds minutenlang blijven bloeden.

Toch dienen we te zorgen voor elke 1.000 mg omega 6, voor minstens 500 mg omega 3.

Omega 3 via de voeding

chiazaad artrose ontstekingenDe beste manier is natuurlijk door vette vis te eten. Voorbeelden daarvan zijn zalm, sardines, makreel. Maar ook zeevruchten kunnen daarvoor helpen. Voorbeelden zijn dan krab, kreeft, oesters en zelfs garnalen.

Hoewel we ook via plantaardige voeding onze hoeveelheid kunnen halen. Lijnzaden en chiazaden bevatten bijvoorbeeld tot 5 keer meer omega 3 dan 6. Dat zijn dus goede voedingsmiddelen om de verhouding terug gunstig te maken.

Om de verhouding tussen omega 3 en 6 te verbeteren kunnen we ook een omega 3 supplement gebruiken.

Klis

Klis ofwel Arctium Lappa of Arcticum Minus, zal helpen om de ontstekingen tegen te werken. We kunnen dit gebruiken in een vloeibaar extract of in een supplement.

Kurkuma

kurkuma ontstekingsremmend artroseKurkuma is een zeer effectief ontstekingsremmend middel. Het kan heel goed gebruikt worden als kruiden tegen artrose. Het werkt als een heel snelle pijnstiller. Bevat tenminste 2 belangrijke bestandsdelen die de ontsteking doen afnemen. Curcumine en curcuminoïdes. Waarvan curcumine de sterkste stof is.

Verwante Topic:  10 Beste Kruiden die het Bloed Verdunnen

Kurkuma zal niet alleen helpen tegen de pijn. Het zal ook de lever zuiveren en daarmee ook het bloed zuiveren. Het is een uitstekend reinigingsmiddel voor het lichaam en zal de werking van de organen, daarmee vooral de spijsvertering verbeteren.

Dit alles zal de kans op ontstekingen ernstig doen dalen. En daarmee uitstekend helpen als kruiden tegen artrose. Het kan worden toegevoegd in de keuken als een specerij. Hoewel de hoeveelheid curcumine in kurkuma niet overdreven hoog is. En de bioactiviteit van de stof laag is. Wordt daarom beter een supplement genomen met curcumine. (3)

Brandnetel

brandnetel tegen artroseMijn grootmoeder liet de brandnetels altijd staan in de tuin. Ze nam er dan enkele van mee in de keuken en bereidde er soep en thee mee. Ze vertelde me altijd dat die enorm goed zijn voor het bloed en liet me ze altijd aanraken. Dat gaf een zeer irritant gevoel. Maar wat blijkt, heel wat van die grootmoedermiddeltjes zijn effectief en kunnen heel goed helpen als kruiden tegen artrose.

Doordat ze het bloed gaan zuiveren en daarmee ook ontstekingen zullen tegengaan. Daarnaast bevatten brandnetels ook nog belangrijke mineralen die de pijn verzachten en helpen om de beenderen en gewrichten sterk te houden. Deze mineralen zijn borium, calcium, magnesium en silicium.

Tip:

Wanneer we pijn hebben aan een bepaald gewricht. Dan kan het aanbrengen van brandnetel op de plaats meteen de pijn verzachten. Het zal ervoor zorgen dat bloed naar de plaats gaat stromen. Dit is ook de reden waarom de rode vlekjes ontstaan op de plaats waar we met de brandnetel in contact kwamen. Dat zal de pijn heel snel verzachten en is daarom zeer effectief als kruiden tegen artrose.

We kunnen brandnetel ook gebruiken in thee of in capsules.

Zoethout

zoethout ontstekingsremmendZoethout heeft een soortgelijke werking als cortizone. Het zal vrije radicalen die in het lichaam ronddwalen, en voor op de plaats van de ontsteking, gaan blokkeren. En dat zal de ontstekingspijn dan onmiddellijk verzachten.

Verwante Topic:  Waarom is krill olie beter dan visolie?

Het zal de cortisol verhogen en dat zal op zijn beurt weer het immuunsysteem onderdrukken. Daarnaast gaat het de neveneffecten van cortisol ook gaan blokkeren.

Opgelet: 

Dit kruid is echter niet aangeraden bij mensen met een hoge bloeddruk. Hoge hoeveelheden van deze kruiden tegen artrose kunnen leiden tot een verhoogde bloeddruk. Ook mensen met nierziekten worden afgeraden zoethout te gebruiken. Omwille van zijn bloeddruk verhogende werking zal ook meer druk op de nieren komen te staan.

De aanbevolen dosis van het supplement beter niet overschrijden.

Conclusie

We kunnen dus een aantal kruiden tegen artrose gebruiken en op die manier het bloed zuiveren en de ontstekingen verminderen. Wat met zich meebrengt dat de pijn wordt verzacht en dat verdere opstoten van ontstekingen kunnen worden verminderd.

Daarnaast is het van belang dat we belangrijke voedingsmiddelen gaan eten. Maar ook bepaalde voedingsmiddelen gaan vermijden.

Hoewel de kruiden tegen artrose zeer effectief zijn, zullen door het gebruik van ongezonde voeding, de effecten minder sterk zijn.

Het is om die reden aangeraden om weinig gefrituurde voeding te eten, dierlijke vette en niet te overdrijven met zuivelproducten. Best opteren we voor magere zuivelproducten.

Zoals reeds eerder verteld is het van belang dat we de inname van Omega 3 verhogen en de inname van omega 6 matigen. Om op die manier een gunstige verhouding tussen de 2 te krijgen.

Omega 3 vinden we terug in:

  • Lijnzaad / Lijnzaadolie
  • Chiazaad / Chia olie
  • Zalm
  • Makreel
  • Sardines
  • Tonijn

Andere bronnen van Omega 3 bevatten teveel omega 6 en zullen op die manier de verhouding niet gunstig maken. Dit is vaker het probleem in onze bekende voedingsmiddelen. Voorbeelden zijn lijnzaadolie, arachideolie, koolzaadolie en andere plantaardige oliën. In dat geval kan een supplement helpen om meer omega 3 in te nemen en zo te beschermen tegen artrose.

 

 

Delen op: