Beste Kruiden Tegen Angst

Kruiden Tegen Angst

Delen op:


Beste Kruiden Tegen Angst en Stress

Kruiden tegen angst en stress kunnen net zo efficiënt werken als medicatie. Wetenschappelijke onderzoeken hebben dit reeds kunnen aantonen. Het is ook vaak gezonder om kruiden tegen angst te gebruiken dan om medicatie te gebruiken. Omdat het een natuurlijk middel betreft zullen de nevenwerkingen vast en zeker kleiner zijn.

Kamille

kamille verlaagt angst

Kamille is echt een uitstekend middel om te ontspannen en behoort tot de kruiden tegen angst en stress.

Het zal ervoor zorgen dat het zenuwstelsel gaat ontspannen, dat zal op zich helpen om rustiger te zijn, vooral geestelijk worden we rustiger. We maken ons minder zorgen en kunnen makkelijker de slaap vatten.

Door dit middel te gebruiken gedurende de dag zullen we niet meteen moe worden, eerder ontspannen en relaxed zijn.Een onderzoek met 57 patiënten, die leden aan angststoornissen kwam tot de conclusie dat 220 mg per dag leidt tot verbeteringen van de problemen. (1)

Kamille thee drinken met verse gedroogde bloemen heeft een gunstigere werking dan de gekochte theezakjes.

Ashwagandha

ashwagandha angst stress cortisol

Ashwagandha staat bekend onder heel wat verschillende namen. We hebben winterkers, Indiase Ginseng, Withania Somnifera of Ashwagandha. Allen gaat het over hetzelfde kruid.

Verwante Topic:  Kruiden tegen Slaapstoornissen

Ashwagandha is in staat om stress en angst aan te pakken. Dit gaat zo effectief dat de werking van ashwagandha te vergelijken is met die van het medicijn lorazepam.Lorazepam is een medicijn die wordt gegeven aan mensen met ernstige angststoornissen en zal het lichaam helpen ontspannen. Het werkt ook zeer verslavend en daar heeft ashwagandha ook gunstige effecten op aangetoond.

Het kruid kan gebruikt worden om van de verslaving van deze middelen af te komen. Daarnaast wordt de verslaving niet meteen verplaatst omdat dit kruid Withania Somnifera niet meteen verslavend werkt. (2) (3)

Het feit dat ashwagandha niet verslavend werkt kan dus ook helpen bij mensen die stoppen met roken. Of drugs zelfs. Omdat het de verslaving zal helpen bestrijden. En automatisch ook de stress die ontstaat na het stoppen met verslavende middelen gaat verlagen. Het werkt dus op twee verschillende vlakken in ons voordeel.

Dit komt doordat het kruid ook nog cortisol gaat verlagen. Op zodanig effectieve wijze dat na enkele minuten het cortisol volledig in balans wordt gebracht.

Dit werd aangetoond door ratten onder ernstige stress te plaatsen. Daarna gaf men een supplement met ashwagandha en men kwam tot het besluit dat na 20 minuten het toegenomen cortisol volledig terug in balans werd gebracht.

Verwante Topic:  Best Werkende Kruiden Voor PMS

Cortisol is een hormoon, het lichaam heeft de stof nodig. Maar wanneer we onder stress of angst geplaatst worden zal het lichaam onnodige hoge hoeveelheden gaan aanmaken.

Dit zorgt op zijn beurt voor problemen bij het slapen, overmatig eten, overgewicht, hoge bloeddruk en kan uiteindelijk leiden tot diabetes.

Passiebloem

passiebloem tegen angst

Niet alleen is dit kruid heel mooi. Het is ook zeer goed gekend als kruiden tegen angst. Het zal er ook voor zorgen dat we beter kunnen slapen zonder echt moe te worden wanneer we dit gebruiken.

Daarnaast heeft dit kruid ook zeer gunstige effecten op het libido bij zowel vrouwen als mannen.

De effecten om te verdoven zijn krachtig, maar niet zo krachtig als om te verdoven als valeriaan. Toch is een passiebloem supplement effectief om angst weg te nemen.

Ginkgo Biloba

ginkgo biloba angstGinkgo biloba kan worden ingezet voor een groot aantal problemen met onze gezondheid te gaan verbeteren. We hebben natuurlijk allemaal reeds gehoord hoe ginkgo ervoor kan zorgen dat we de concentratie kunnen verbeteren. En dat we ook zelfs on cognitief geheugen kunnen verbeteren. Het kruid is daarom is gewild supplement bij de oudere generatie omdat ze daarmee hun geheugen jonger willen houden.

Verder heeft ginkgo sterke bloedverdunnende eigenschappen. Zo zal het daardoor de bloedsomloop stimuleren en de gezondheid van het hart verbeteren. Het heeft onder meer een bloedvaten verwijdende functie. Waardoor ook bij mannen met erectieproblemen groot voordeel kan gedaan worden. Het bloed kan sneller en makkelijker zijn doorgang vinden naar de geslachtsorganen. Waardoor een erectie makkelijker tot stand kan komen.

Verwante Topic:  Effectieve Kruiden tegen Vermoeidheid

Ook is ginkgo één van de sterkere kruiden tegen angst en stress. Doordat het zal inwerken op de hormonen die worden aangemaakt in periodes van angst en stress, is dit kruid zo krachtig. Je kan het vergelijken met ashwagandha. Al is het kruid natuurlijk niet zo effectief in het verlagen van cortisol als ashwagandha. De werking van deze kruiden tegen angst is toch krachtig genoeg om te vermelden in deze lijst met meest krachtige kruiden tegen angst en stress.

Het zal de aromatase helpen afremmen wat ervoor zorgt dat de mannelijke hormonen worden omgezet in vrouwelijke hormonen. Door dit proces af te remmen krijgen we een betere balans tussen de hormonen.

We moeten er echter wel rekening mee houden dat ginkgo supplementen niet gebruikt mogen worden tijdens de zwangerschap. En ook niet tijdens het geven van borstvoeding of wanneer we reeds medicatie gebruiken om het bloed te verdunnen.

 

Delen op: