Kruiden tegen Aambeien

kruiden tegen aambeien

Delen op:


Kruiden tegen Aambeien

Aambeien zijn één van de meest pijnlijke aandoeningen die we kunnen ervaren. Wanneer we er één of meerdere hebben kan dat leiden tot een enorm oncomfortabel gevoel. Gelukkig kunnen we kruiden tegen aambeien gebruiken, die de aandoening volledig gaan genezen zonder medicatie te gebruiken.

Wat zijn aambeien

Aambeien kunnen zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen. Ze zijn het resultaat van ontstoken of gezwollen aderen in de anus of rond de anus. Ze kunnen zich ofwel binnen als buiten de anus gaan vormen.

In praktisch alle gevallen is deze pijnlijke ervaring het resultaat van een moeilijke stoelgang. Waardoor een grote druk op de aars wordt geplaatst. Het spreekt voor zich dat mensen die last hebben van constipatie daar dus de grootste risico’s voor lopen.

Gelukkig zijn aambeien niet gevaarlijk. Toch moeten we een manier vinden om de aambeien te genezen. Want hoewel de aandoening niet gevaarlijk of ernstig is. Toch kan ze enorm pijnlijk zijn voor mensen die er last van hebben.

Wanneer dit gecombineerd gaat met een moeizame stoelgang, kan dat leiden tot zeer pijnlijke momenten. We zullen dus een natuurlijk middel tegen aambeien moeten gebruiken.Oorzaak van aambeien

Aambeien zijn gezwollen aderen in de anale regio. Er zijn verschillende oorzaken voor te vinden.

De meest voorkomende oorzaak van aambeien is:

 • Zwangerschap, door de druk op de baarmoeder te verhogen, komt er meer druk naar de anale regio. Daardoor kunnen knobbelachtige zwellingen ontstaan.
 • Overgewicht, wanneer we te maken hebben met overgewicht, hebben we ook meer gewicht wanneer we neerzitten. Dit zorgt voor meer druk op de billen en kan makkelijk de aandoening doen ontstaan.
 • Harde stoelgang, wanneer we onvoldoende vezels eten zal de stoelgang harder worden en kan dit leiden tot constipatie. Dat zal op zich ook meer druk op de darmen zetten.

Aambeien symptomen

De meest voorkomende symptomen is de aanwezigheid van bloed. Wanneer de aandoening zich inwendig bevindt, zal er een rode kleur te zien zijn. We zullen dit zeker zien op het toiletpapier.

Wanneer de aandoening uitwendig is, zullen we bloedklonters zien rond de anus.

Algemene symptomen zijn: • Gezwollen
 • Jeuk
 • Irritatie
 • Bloedklonters rond de anus
 • Anale pijn
 • Bloedingen

Behandeling

Ongeveer 1 op de 3 mensen krijgt ooit wel eens te maken met de aandoening. Gelukkig kunnen ze makkelijk behandeld worden. Zo kunnen we meer vezels eten, meer groenten en kunnen we kruiden tegen aambeien gebruiken om ze te behandelen.

Op die manier gaan we niet alleen de problemen behandelen. We gaan ze ook voorkomen in de toekomst. Er bestaan een aantal manieren hoe we aambeien genezen. We kunnen medicatie nemen. Maar toch houden we het beter bij een natuurlijke manier om aambeien te behandelen.

Stoelgang verbeteren

Aambeien zijn bijna altijd een gevolg van een moeizame stoelgang. Door het voortdurend persen en duwen op de anus, gaan de aderen daarin en daar rond gaan opzwellen.

We moeten dus eerst en vooral zorgen dat de problemen rond constipatie en moeizame stoelgang opgelost worden.

Dit kunnen we doen door eerst en vooral meer water te drinken. Daarnaast dienen we ons dieet licht aan te passen en meer vezels gaan eten. De vezels zullen ervoor zorgen dat de spijsvertering makkelijker verloopt.

Voeding die veel vezels bevatten zijn:

 • Volkoren producten
 • Peulvruchten
 • Noten
 • Zaden

vezelrijke voeding aambeienWanneer we enkele van deze voedingsmiddelen aan ons dieet gaan toevoegen. En ervoor gaan zorgen dat we dagelijks gemiddeld 35 tot 40 gram aan vezels innemen. Dan zouden de problemen met een moeizame stoelgang opgelost moeten worden.

Vergeet daarbij zeker niet om voldoende water te drinken. Vezels zullen opzwellen in het spijsverteringsstelsel. Om op te zwellen hebben ze vloeistof nodig.

Bij het eten van meer vezels is het van groot belang dat we ook meer water gaan drinken. Op die manier zullen we wellicht de aambeien niet genezen. Maar zullen we er wel voor zorgen dat ze in de toekomst nog weinig kans hebben om zich te gaan vormen.

Koud doekje aanbrengen

Het eerst wat we kunnen doen is een koud doekje op de plaats aanbrengen. Daardoor zullen de aambeien kleiner worden en zal het de pijn verzachten. Het kan op die manier makkelijker zijn om de stoelgang te laten passeren. Je kan ijs in een doekje plaatsen en dan op de plaats houden voor enkele minuten. Wanneer je dit enkele keren per dag doet zal het de pijn verzachten en de aambeien kleiner maken.

Citroen

citroenCitroensap is handig omdat het rijk is aan vitamine C en belangrijke antioxidanten bevat die de ontsteking zullen remmen. We kunnen zowel citroen gebruiken in onze voeding. Of citroensap drinken met water. Maar we kunnen ook citroen aanbrengen op de plaats van de aandoening.

Citroen of citroensap alleen zal wellicht niet voldoende zijn om de aambeien te genezen. Maar zal zeker helpen in het bestrijden van de infectie. Ook nadat de problemen zijn verdwenen is het raadzaam om citroensap met water te blijven drinken. Om in de toekomst aambeien te voorkomen.

Gember

Heeft bijna dezelfde voordelen als citroen. Ook hier hebben we voldoende vitamine C, die zal helpen bij ontstekingen. Maar ook de sterke antioxidanten die in gember aanwezig zijn, zullen helpen om de problemen van de baan te helpen.

We hebben hier echter nog een voordeel dat het de bloeddruk zal helpen dalen. En daardoor ook het bloed dunner maakt. Dat kan gezwollen aderen helpen herstellen rond de anus.

Dit moet ook gezien worden als een preventieve oplossing en zal niet meteen in staat zijn om op zichzelf de aambeien te genezen.

Gelukkig bestaan er ook een groot aantal effectieve aambeien kruiden. Die zullen ervoor zorgen dat de ontsteking wordt opgelost.

Kruiden tegen aambeien

Toverhazelaar

toverhazelaar aambeienToverhazelaar ofwel hamamelis kan worden gebruikt als kruiden tegen aambeien. Het kruid heeft echter een magische naam. Die ook wel vaak heksenhazelaar genoemd wordt.

Het is echter één van de eerste behandelingen tegen aambeien wanneer die uitwendig worden aangetroffen.

De bladeren, zalf of vloeistof kan meteen worden aangebracht op de plaats. We kunnen het extract ook mengen met water en opdrinken.

Door zijn ontsmettende functie, zal het bloedvaten ontspannen en daardoor de zwelling en ongemakken verminderen.

Muizendoorn

Muizendoorn werd vroeger gebruikt door slagers om hun werktafel te reinigen. Het is ook een zeer sterk ontstekingsremmend kruid en kan gezwollen aderen en weefsels losmaken.

Het kan op veel manieren worden gebruikt. De werking ervan blijft even effectief. We kunnen muizendoorn dus gebruiken om de gezwollen aderen te verkleinen en op die manier aambeien genezen met deze kruiden.

Het wordt ook vaak gebruikt via een supplement om gezwollen benen en voeten te behandelen.

Witte Paardenkastanje

Dit kruid is zeer goed gekend als een interne remedie. Het kan worden gebruikt als druppels of in een supplement.

De witte paardenkastanje behoren tot de adstringentia. Dat zijn stoffen die bloedverlies en ander vloeistof verlies gaan tegengaan. Dit is vooral handig wanneer bloedingen ontstaan bij diarree of wanneer teveel slijmvloeistoffen in de darmen worden aangemaakt.

Witte paardenkastanje kan worden gebruikt in een extract.

Deze kruiden tegen aambeien zullen de bloedvaten helpen om samen te trekken en daardoor kan het bloed er niet meer door vloeien.

Besluit

Wanneer we aambeien willen genezen kunnen we aambeien kruiden gebruiken. Het is natuurlijk ook van groot belang dat we de oorzaak voor het probleem gaan aanpakken.

Wanneer je last hebt van deze aandoening tijdens de zwangerschap, dan zal dit wellicht later niet meer terugkomen. Maar wanneer je met deze problemen te maken krijgt als gevolg van constipatie. Dan dien je daar toch dringend iets aan te doen.

Om die reden is het aan te raden om voeding te eten die voldoende vezels bevatten. En voldoende water te drinken. Om op die manier de problemen in de toekomst te vermijden.

Deze kruiden tegen aambeien zijn zeer effectief en zullen de aandoening binnen de kortste keren oplossen. Toch dienen we ervoor te zorgen dat we in de toekomst niet meer met dit probleem te maken krijgen.

Delen op: