Amandelontsteking: Kruiden Tegen Ontstoken Amandelen

Kruiden Tegen Ontstoken Amandelen

Delen op:


Amandelontsteking: Kruiden Tegen Ontstoken Amandelen

ontstoken amandelen kinderenAmandelontsteking kan vaak pijnlijk zijn en komt uiteindelijk door een ontsteking in de neusamandelen die dan een pijnlijke keel veroorzaakt. Gelukkig kunnen we kruiden tegen ontstoken amandelen gebruiken die deze problemen heel snel gaan oplossen en verhinderen.

De amandelen zijn een paar ronde organen die aan elke kant van de keel gevonden worden. Juist achter en boven de tong. Hun functie heeft een andere groep organen nodig bekend als de adenoïdes. Die vinden we terug aan de bovenkant van de keel. De oorzaak van amandelontsteking of ontstoken amandelen is hoofdzakelijk veroorzaakt door bacteriën en virussen die via de mond of neus het lichaam binnenkomen.

Herpes, streptokok, en epstein barr zijn hier hoofdzakelijk voor verantwoordelijk. De meeste soorten amandelontsteking ontstaan door streptokok.

Wanneer dit niet wordt behandeld kunnen problemen met de nieren ontstaan en een ernstig abces op de amandelen.

In deze lijst geven we een aantal hulpmiddelen tegen amandelontsteking door middel van kruiden tegen ontstoken amandelen te gebruiken.Kruiden tegen ontstoken amandelen – Lijst

Goudzegel of Hydrastis canadensis

ontstoken amandelenDit kruid zal werken als een natuurlijk antibioticum. Het staat ook bekend als de oranje wortel en kan gebruikt worden voor verschillende soorten infecties. Waaronder ook amandelontsteking.

Verwante Topic:  Welke Kruiden Helpen Tegen Aderverkalking?

Zijn ontstekingsremmende werking zal vooral helpen om de slijmmembranen te reinigen.

Het kruid zal de keel ontspannen en de ontsteking verminderen. Het werkt ook nog eens effectief tegen microben en kan daarom heel effectief zijn als kruiden tegen ontstoken amandelen.

Zwangere vrouwen mogen dit kruid echter niet gebruiken omdat het de bloedsomloop stimuleert, vooral in de baarmoederregio.

Dat zou ervoor kunnen zorgen dat een miskraam kan optreden. De dosis is 4 tot 6 gram per dag gedurende 5 dagen.Het kan worden gebruikt in een siroop wanneer we last hebben van ontstoken amandelen

Echinacea Purpurea of Zonnehoed

Met zijn enorm krachtige antibacteriële eigenschappen en antiseptische functie behoort deze plant zeker tot één van de sterkste kruiden tegen amandelontsteking of kruiden tegen ontstoken amandelen.

Het wordt door bijna alle kruidengenezers aangeraden om te gebruiken tegen problemen met de amandelen.

Daarnaast zal het extract van kruid het immuunsysteem gaan stimuleren en infecties bestrijden.

Het zal de afvoer van vocht gaan stimuleren doordat het kruid zwavel bevat. Het zal het optimaal functioneren van de amandelklieren stimuleren en dient 8 weken te worden gebruikt.

Kattenklauw

kattenklauwDit kruid komt oorspronkelijk van Zuid-Amerika maar is dankzij zijn medicinale werking nu bijna overal ter wereld te vinden.

Het kruid heeft sterke antiseptische eigenschappen en zal ook het immuunsysteem stimuleren. Op die manier kan het gebruikt worden als kruiden tegen amandelontsteking, maar ook bij serieuze aandoeningen zoals HIV heeft kattenklauw reeds enorm veel resultaat geboekt.

Verwante Topic:  Wat zijn Adaptogene Kruiden?

Het kruid heeft een antioxidante werking, het gaat ontstekingen bestrijden en kan zelfs bepaalde vormen van kanker helpen voorkomen en bestrijden.

Het zal vechten tegen elk soort bacterie in het lichaam en verlaagt daarmee de ontsteking die is ontstaan.

Het is vooral de stam en wortel die wordt gebruikt in een supplement voor de medicinale eigenschappen. Wanneer iemand gevoelig is voor allergieën kan deze plant echter niet voor jou geschikt zijn.

Kamille

Kamille is vooral bekend om zijn rustgevende werking. Heel veel mensen gaan daarom ook kamille thee drinken om te ontspannen of om beter te kunnen slapen.

Toch heeft deze plant ook antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen, waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn is dat kamille ook ideaal is als kruiden tegen amandelontsteking.

Je dient de thee 3 keer per dag te drinken om te profiteren van zijn reinigende effect in de keel en op de ontstoken amandelen.

Knoflook

knoflookKnoflook bevat van nature een vorm van antibiotica. Daarmee zullen heel wat problemen kunnen worden verholpen.

Vooral dan problemen die te maken hebben met virussen en infecties. Zijn anti-bacteriële functie zal ervoor zorgen dat de pijn wordt verzacht en dat keel terug hersteld.

Sommige mensen kunnen echter niet tegen de geur van verse knoflook. Dan kunnen in dit geval capsules gebruikt worden. Het zal ook minder zorgen voor de onfrisse adem die wel bekendstaat bij het gebruiken van knoflook.

Verwante Topic:  Wetenschappelijke Werking Van Kurkuma

Niettegenstaande behoort knoflook toch tot de sterkere kruiden tegen ontstoken amandelen of amandelontsteking.

Delen op: