10 Beste Kruiden die het Bloed Verdunnen

kruiden die het bloed verdunnen

Delen op:


10 Beste Kruiden die het Bloed Verdunnen

hart bloedsomloopEr zijn veel manieren waarmee we te dik bloed kunnen te lijf gaan. In deze lijst met kruiden die het bloed verdunnen zul je zien dat er toch enkele verrassende inzitten.

Dik bloed kan ontstaan als een resultaat van verschillende gezondheidsproblemen en ziekten en kan ook verwant zijn aan verschillende factoren van onze levensstijl. Bijvoorbeeld roken, in dit geval zal de viscositeit van het bloed veranderen en wordt het dikker en meer plakkerig. Dat maakt het moeilijker voor het bloed om te circuleren doorheen het lichaam en op die manier zuurstof te brengen naar de verschillende plaatsen in het lichaam.

Levensstijl

Het belangrijkste wanneer we willen het bloed verdunnen is zeker om te stoppen met roken. Indien we roken natuurlijk. Overgewicht kan er ook voor zorgen dat we teveel cholesterol opbouwen. Dat kan er ook voor zorgen dat het bloed moeilijker doorgang vindt. Extra bewegen is hiermee een goede oplossing om verder te kunnen het bloed verdunnen.

Huisarts raadplegen indien nodig

De traditionele therapie houdt in dat we dagelijks medicatie moeten nemen, die gemaakt zijn om het klonteren van het bloed tegen te gaan. Ze zullen daardoor het bloed dunner maken. En dit kan zeer effectief zijn in het voorkomen van de vorming van bloedklonters bij mensen die reeds een hartaanval of beroerte hebben gehad.

Populaire medicatie zoals Plavix of Coumadin worden dan ook heel vaak gebruikt voor dit doel. Hoewel er toch sommige situaties zijn waar we door middel van natuurlijke middelen, of kruiden die het bloed verdunnen, toch ook goed resultaat kunnen boeken.Net zoals voeding die het bloed dunner maakt, zoals druiven en blauwe bessen, kunnen kruiden die het bloed verdunnen effectief zijn in het verdunnen van het bloed. Kruiden zullen dezelfde functie verlenen als de medicatie, toch kan afhankelijk van de ernst van het probleem, geen andere mogelijkheid gebruikt worden dan medicatie.

Verwante Topic:  Belangrijkste Vitamine E Voeding

Vaak geen andere mogelijkheid dan medicatie

bloeddruk opmetenOmdat simpelweg de kruiden die het bloed verdunnen te weinig effectief geworden zijn, of omdat er te hoge dosissen zouden nodig zijn die het dan omwille van andere factoren ongezond zou maken. Hoewel in de meeste gevallen we te maken hebben met een gematigde vorm van dik bloed, kunnen we met kruiden die het bloed verdunnen meestal voldoende resultaat behalen.

Nog even vermelden dat bloedklonters een zeer ernstig probleem kan zijn. Het bloed moet uit zichzelf natuurlijk klonters vormen, anders zouden we wanneer we een open wonde hebben, compleet doodbloeden. Maar wanneer de grenzen worden overschreden dienen we toch op de gevaren te letten.

Loop geen enkel risico

Bij het gebruik van kruiden die het bloed verdunnen gaan we beter 2 weken na het gebruik op bezoek bij de dokter en laten we onze bloedwaarden controleren. Indien de conditie is verbeterd dan zitten we goed. Indien de conditie niet of nauwelijks is verbeterd kunnen we ofwel nog meer voeding en kruiden die het bloed verdunnen gaan eten. Of hebben we geen andere mogelijkheid dan medicatie te gebruiken tegen het probleem.

We gaan verder naar de lijst met kruiden die het bloed verdunnenGember

gember bloed verdunnende kruidenGember wordt gezien als één van de bekendste middelen die het bloed dunner gaan maken. Het wordt vooral gebruikt in de Chinese geneeskunde en kent ook zijn gebruik in de Ayurvedische geneeskunde.

Het wordt daar het meest gebruikt bij problemen met de spijsvertering, vooral bij een luie maag, maagzweren en andere problemen daaromtrent.

Maar gember behoort zeker tot één van de meest krachtige om bloedklonters te voorkomen. En de bloedsomloop te gaan stimuleren. Gemberthee kan ook gedronken worden, al is rauwe gember of een extract een stuk effectiever om het bloed te verdunnen.

Gember kan ook worden gebruikt als specerij of als supplement.

Verwante Topic:  Kruiden Tijdens de Overgang voor Mannen

Curry poeder

Curry poeder wordt meestal gebruikt in Indië en hier kennen we het vooral van de gele kleur in kip curry. Curry bevat salicylaten, die zullen de vorming van bloedklonters door vitamine K tegenwerken.

Kaneel

Kaneel kan één van de meest versatile kruiden zijn, het kan gebruikt worden in dranken zoals koffie en thee, we kunnen het strooien op een dessertje of er op andere manieren van gaan genieten.

Het wordt gezien als een verwarmend kruid, kaneel biedt ook vele gezondheidsaspecten als toevoeging op de smaak die het met zich meebrengt, waaronder dus ook het bloed dunner maken.

Kaneel kan worden gebruikt als specerij of als supplement.

Kurkuma

kurkuma bloed verdunnenMisschien wel naast gember één van de krachtigste kruiden die het bloed verdunnen. Kurkuma is bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Maar dus ook een bloedverdunnende werking.

Gebruikt vooral in de Indiase keuken als een specerij, maar ook in de Ayurvedische geneeskunde om vooral de lever te herstellen, het lichaam te ontgiften en dus ook het bloed dunner te maken.

Het hoofdbestandsdeel die deze bloedverdunnende werking realiseert is curcumine. Wanneer we kurkuma gebruiken in de keuken kan dit effect onvoldoende sterk zijn. Een supplement bevat hogere hoeveelheden curcumine.

Munt

Gebruikt in bijna alle voedingsmiddelen die we maar kunnen bedenken. Munt helpt om de slechte adem te bestrijden en speelt een belangrijke rol in het oplossen van problemen met de spijsvertering.

Pepermunt zal ook vitamine K gaan blokkeren, en zal dit doen op een zeer effectieve manier. Daardoor voorkomt munt dat het bloed gaat klonteren.

Oregano

oregano bloedverdunnerOregano kennen we vooral van bij de pizza. Oregano kruid wordt daarom ook hoofdzakelijk in de keuken gebruikt.

Niet veel mensen zijn op de hoogte van de medicinale werking van dit kruid. Zo behoort het ook tot de kruiden die het bloed verdunnen. Maar daarnaast heeft oregano nog tal van andere medicinale functies.

Paprika

Deze booster voor het metabolisme, en verwarmend kruid zal er voor zorgen dat vitamine K voor een groot deel wordt tegengehouden waardoor de vorming van bloedklonters minder goed mogelijk wordt.

Verwante Topic:  Omega 3 Tegen Depressie: Hoe het Werkt

Paprikapoeder kan in heel veel gerechten gebruikt worden.

Cayenne peper

cayenne peperHeel veel natuurlijke supplementen die de bloedsomloop verbeteren bevatten extracten van cayenne pepers. Het kruid zal het lichaam opwarmen maar zal daarnaast ook het cardiovasculaire systeem in het lichaam een extra boost geven waardoor het bloed dunner wordt.

Zoethout

Zoethout is één van de oudste kruiden die het bloed verdunnen. Vooral gebruikt om problemen met artritis en maagproblemen te behandelen. Zoethout supplement bevat ook salicylaten die de vitamine K in het bloed zullen blokkeren.

Knoflook

Knoflook kan gebruikt worden om de bloeddruk te verlagen. Dat weten heel wat mensen. Daardoor is het ook een uitstekend middel om het hart en de bloedvaten daar rond te ondersteunen.

Maar naast het verlagen van de bloeddruk en de bescherming van het hart en de bloedvaten zal knoflook ook werken als een van de kruiden die het bloed verdunnen. Wanneer we een slechte adem willen vermijden kunnen we knoflook ook gebruiken in capsules.

Vitamine E

amandelen vitamine EVitamine E behoort misschien niet tot de kruiden, maar behoort wel tot de belangrijkste stoffen die het bloed verdunnen. Vitamine E zal de effecten van vitamine K tegenwerken. De effecten van vitamine K zijn het stollen van het bloed versnellen. Door deze tegenwerkende effecten zal het bloed verdunnen.

Amandelen bevatten een hoge hoeveelheid vitamine E. Ook zonnebloempitten en avocado kunnen onze hoeveelheid vitamine E verhogen.

Daarnaast is het een zeer belangrijk antioxidant en zal het bijdragen aan de gezondheid van de huid en onze haren. Het zal de veroudering tegengaan door vrije radicalen die ervoor zorgen dat de huid veroudert, te gaan neutraliseren.

Bij het gebruik van vitamine E supplementen dienen we voorzichtig te zijn. We mogen hier echter geen te hoge dosis van nemen omdat het risico op bloedingen verhoogt wordt. De aanbevolen dosis bedraagt 20 mg. Het is niet aangeraden om meer dan 100 mg te gebruiken voor een lange periode.

Delen op: