Welke Kruiden Helpen Tegen Aderverkalking?

kruiden tegen aderverkalking

Delen op:


Welke kruiden tegen aderverkalking kunnen we allemaal gebruiken?

Plak is een harde substantie die ervoor zorgt dat zich een verharding van de aderen gaat plaatsvinden. Dit wordt ook wel aderverkalking of dichtslibbende aderen genoemd.

Deze plak vormt een hoger risico voor hartziekten en verhoogt daarmee de kans op het krijgen van een hartaanval of een beroerte. Het zal uiteindelijk traag de aanvoer van bloed naar bepaalde vitale organen gaan verminderen. Dat kan op een gegeven moment volledig blokkeren waardoor een beroerte of hartaanval ontstaat.

Bloedklonters die worden gevormd door plakkerige bloedplaatjes kunnen losbreken en daarmee in de bloedsomloop terecht komen. Daar kunnen ze de toegang gaan verhinderen wat dan kan zorgen voor een beroerte.

Het is één van de meest voorkomende doodsoorzaken bij mensen en daarom is het zeer belangrijk dat we dit zo goed mogelijk trachten te verhinderen.

We kunnen daarvoor gebruik maken van kruiden tegen aderverkalking of kruiden tegen dichtslibbende aderen. Die zullen dan bepaalde soorten plak die ontstaan door vet, cholesterol of calcium gaan oplossen en op die manier de aderen weer vrij maken en aderverkalking tegengaan of zelfs volledig omkeren.In dit artikel gaan we de verschillende kruiden tegen aderverkalking bespreken. Deze kruiden tegen dichtslibbende aderen kunnen zeer effectief zijn wanneer ze langdurig gebruikt worden.

Het blijft echter belangrijk dat we andere belangrijke factoren in acht nemen bij het vermijden van aderverkalking.

Enkele belangrijke aspecten om aderverkalking tegen te gaan

Roken

rokenWanneer we roken zullen we het bloed dikker maken. Het bloed wordt meer plakkerig en kan dus makkelijker blijven kleven aan de wanden van de bloedvaten. Daarnaast zal nicotine er ook voor helpen zorgen dat de bloedvaten geïrriteerd raken. Dat zal op zich ook de kans op het harder worden van de aders verhogen.

Verwante Topic:  Kunnen We Met Kurkuma Thee Afvallen?

De eerste stap is dus zeker om te stoppen met roken en verdere verkalking van de aderen tegen te gaan.

Bewegen

Voldoende bewegen is belangrijk om de bloedsomloop gezond te houden. Naarmate we ouder worden, zullen we ook minder actief worden. Langer stilzitten verhoogt het risico op een slechte bloedsomloop.Het is daarom zeker aan te raden om elke dag te zorgen voor minstens 30 minuten beweging. Op die manier zullen we het hart en de organen die de ademhaling verzorgen een duwtje in de rug geven en de werking ervan verbeteren.

Daarnaast is bewegen zeer gunstig voor allerlei problemen die gepaard gaan met aderverkalking.

Denk maar aan een hoge bloeddruk of overgewicht. Wanneer we meer bewegen zal de bloeddruk gaan dalen. Ook de kans op overgewicht wordt een stuk kleiner doordat ons metabolisme of de stofwisseling sneller en vlotter zal verlopen.

Een ander voordeel van extra beweging is dat onze cholesterolwaarden gezond gaan blijven en dat de bloedsuikerwaarden niet zo snel gaan stijgen.

Een gezond dieet volgen

Een laatste belangrijk punt om aderverkalking op een natuurlijke manier te helpen voorkomen is door een gezond dieet te volgen.

Vermijd daarvoor zeker voeding die veel transvetten of verzadigde vetten bevat.

gezond dieet aderverkalkingWe kunnen hierbij stellen dat we transvetten volledig moeten vermijden. En verzadigde vetten op 10% moeten krijgen van onze totale inname aan vet. De resterende 90% zou dan moeten bestaan uit onverzadigde vetzuren. Die zullen de cholesterol binnen de perken houden en hebben een gunstig effect op de bloedsomloop en op de bloeddruk. Ze zijn ook nog eens zeer goed voor het hart.

Waar we ook rekening moeten mee houden is het gebruik van zout. Zout zal er uiteindelijk voor zorgen dat de bloeddruk gaat stijgen. Wanneer we reeds het risico hebben op aderverkalking, of wanneer we reeds beginnende dichtslibbende aderen hebben, is het aangeraden om minder zout te gebruiken bij onze voeding.

Verwante Topic:  Wetenschappelijke Werking Van Kurkuma

Bereide maaltijden en fast food zit boordevol zout en toegevoegde suikers. Die dienen we dus ook te vermijden en kiezen we beter voor het bereiden van onze eigen maaltijden waarbij we gebruik maken van groenten en fruit en andere gezonde voeding zoals omega 3 bronnen.

Het belang van vezels

Bij het maken van een gezond dieet is het van groot belang dat we daar voldoende vezels aan toevoegen. Vezels zullen op alle vlakken helpen om het lichaam gezonder te maken.

Eerst en vooral zullen ze de spijsvertering verbeteren. Waardoor een makkelijkere en vlottere stoelgang zal plaatsvinden.

Daarnaast zal de overtollige cholesterol worden meegenomen door de vezels. En zal die op deze manier het lichaam verlaten.

Vezels toevoegen aan je dieet is een uitstekende manier om de bloedsuikerwaarden onder controle te houden. En om de cholesterol te doen dalen in het lichaam.

Welke kruiden helpen tegen aderverkalking?

We kunnen een aantal kruiden tegen dichtslibbende aderen gaan gebruiken in ons gezond dieet. Dit zal in combinatie met de andere inspanningen die we daarvoor leveren, ervoor gaan zorgen dat we verdere verharding van de aderen kunnen stopzetten.

Knoflook

Een goed voorbeeld is knoflook. Knoflook kan er helpen voor zorgen dat de plak die zich gaat opstapelen in de bloedvaten zal worden opgelost. Het zal ook werken als preventief middel tegen de opstapeling van plak. En kan dus helpen om dichtslibbende aderen te helpen voorkomen.

Probleem verse knoflook te gebruiken. Je kan natuurlijk ook een supplement gebruiken indien je de smaak niet lust.

Knoflook is in staat om bloedklonters tegen te gaan en zal plak verwijderen die zich heeft vast genesteld aan de wanden van de anderen.

Daarnaast heeft knoflook ook een gunstig effect op de werking van het hart en op de totale bloeddruk. Langdurig gebruik van knoflook zal de gezondheid van het hart verbeteren en zal de bloeddruk doen dalen.

Verwante Topic:  Dopamine verhogende Middelen en Kruiden

Ook de totale cholesterol kan ermee verlaagd worden. Waarbij we vooral een daling zien van de slechte LDL cholesterol. Deze cholesterol is ook deels verantwoordelijk voor de opstapeling van plak in de bloedvaten. Knoflook kunnen we ook in capsules gebruiken en online bestellen.

Gember

gember dichtslibbende aderenEen tweede voorbeeld is gember. Gember kan ook zorgen voor het verminderen van plak op de bloedvaatwanden. En zal daarbij ook zorgen voor een gezondere bloedsomloop. Daarvoor zijn zeer kleine doseringen reeds effect.

Een dosis van 10 gram per dag, verse gember zou hiervoor al in staat worden gesteld.

Gember zal het bloed ook dunner maken waardoor de kans op de vorming van bloedklonters voor een groot deel zal afnemen. Daarnaast bevat de plant meer dan 10 antioxidanten die zullen helpen om de weerstand van het lichaam te verbeteren en zal het ongezonde cholesterolwaarden bestrijden. Er kan ook gemberthee gedronken worden. Of een supplement in capsules genomen worden.

Kurkuma

Kurkuma wordt door velen gezien als een tonic voor de lever. Omdat de werkzame stof curcumine een reinigend effect heeft op het lichaam en dus ook de lever zal stimuleren om beter te werken.

Maar kurkuma kan ook worden ingezet om problemen zoals aderverkalking te verhelpen.

Het mag daarom zeker gezien worden als één van de kruiden tegen aderverkalking. Het zal ervoor zorgen dat het bloed dunner wordt en zal daarbij ook zorgen voor een gezonde cholesterol in het lichaam. Waarbij het LDL cholesterol gaat dalen en de gezonde HDL cholesterol gaat stijgen.

We kunnen ofwel een supplement gebruiken met:

Delen op: