Werking van Krill olie | Waar is Krill olie Goed voor?

krill olie werking

Delen op:


Krill olie is niet nieuw, maar is eerder onbekend in onze landen. Het kent tegenwoordig wel een opmars en wordt regelmatig geprezen in plaats van visolie. Krill olie is uiteindelijk gewoon een vorm van visolie. Afkomstig van de krill garnaal. Ze bevat omega 3 vetzuren net zoals we terugvinden in visolie.

Krill olie komt van een garnaalachtige. Ze wordt vooral door grote roofvissen gegeten zoals haaien, zwaardwalvissen en andere walvissen. Het wordt gebruikt als geneesmiddel een heeft dezelfde werking als visolie. Al is de werking van krill olie een stuk krachtiger en is de prijs ook een stuk hoger.

krill olie garnaal

Dit heeft te maken met een aantal fundamentele verschillen in de samenstelling en in de verwerking van dit voedingsmiddel.

Gebruik

goed voor het hart Het gebruik ervan is vooral van toepassing bij hartproblemen, hoog cholesterool of bij hoge triglyceriden.De bloeddruk gaat dalen als gevolg van de bloedverdunnende werking. De bloedsomloop wordt verbeterd en we hebben een lager risico op het krijgen van hartproblemen of door bijvoorbeeld te sterven aan een hartaanval of beroerte. De bloedverdunnende werking komt vooral tot stand door de bloedplaatjes minder kleverig te maken. Dit zorgt voor een duidelijk verbeterde bloedsomloop.

Een andere belangrijke toepassing is door de ontstekingsremmende werking van de krill olie te gebruiken bij aandoeningen zoals fibromyalgie, artrose, reuma en diabetes.

Wanneer we de voordelen van visolie kennen, dan zullen we denken, wel dat zijn nu net dezelfde voordelen van visolie. Dat klopt. Toch is de werking een stuk krachtiger en is daarom ook de prijs een stuk hoger.

Verwante Topic:  Meest Krachtige Ontstekingsremmende middelen

Aanmaak van krill olie tabletten

De tabletten worden gemaakt van zodra de garnaaltjes worden gevangen. Dit komt doordat de oliën in de garnalen reeds na enkele minuten kunnen bederven. Dat kan binnen de 45 a 60 minuten reeds het geval zijn.

krill olie tablettenEr is dus een enorme mankracht nodig om zo snel mogelijk na het vangen meteen te starten met de verwerking van de oliën en met het vervaardigen van de krill olie tabletten.

Dat is één van de redenen waarom de prijs hoger ligt. Verder is de kleur rood. Deze rode kleur ontstaat door een belangrijk antioxidant die we terugvinden in de oliën. Dit antioxidant zou ook kunnen bijdragen aan zijn krachtigere werking. Alsook de versheid van de supplementen.

Werking

Cholesterol verlagen

De daling van het risico op hartziekten is voor een groot deel te wijten aan de daling van de triglyceriden en de daling van het LDL cholesterol. De daling van het LDL cholesterol is niet zo significant als de daling van de triglyceriden.

Maar toch relevant genoeg om te melden. Ook het HDL ofwel het goede cholesterol zien we licht de hoogte in gaan. Wat dus de totale verhouding van het cholesterol gunstiger maakt voor onze gezondheid.

In het volgende wetenschappelijk onderzoek werd duidelijk dat de werking van krill olie om het cholesterol te verlagen een stuk krachtiger was dan visolie. (bron)

Artrose Reuma en Fibromyalgie

Mensen die lijden aan chronische ontstekingen zijn ook gebaat met het gebruik van krill olie tabletten. Onderzoeken hebben aangetoond dat deze patiënten minder afhankelijk worden van pijnstillers wanneer een supplement gebruikt wordt.

krill olie gebruik artrose

Dit kan dus zowel van toepassing zijn bij mensen met artrose, reuma of fibromyalgie. Alsook voor andere aandoeningen die pijnlijke gewrichten veroorzaken.

Verwante Topic:  Enkele voordelen van Omega 3 Tijdens de Zwangerschap

Wat krill olie vooral zal doen is de aanwezigheid van een bepaald eiwit verlagen. Dit eiwit is verantwoordelijk voor het toelaten of helpen ontstaan van ontstekingen. Wanneer de hoeveelheid van dit eiwit gaat afnemen zijn er minder symptomen van ontstekingen. (bron)

Hersenfunctie verbeteren

Net als bij visolie zien we dus ook een positief effect op de hersenen. Onze hersenen zijn vooral opgebouwd uit omega 3 vetzuren. Uit DHA vetzuren om meer specifiek te zijn. De hoeveelheid DHA die we terugvinden in krill olie zal dus helpen de hersenfunctie stimuleren.

krill olie goed voor hersenen

We zien dit vooral bij ouderen, waarbij een verbeterd geheugen werd vastgesteld. Maar ook bij kinderen met leerproblemen. Kinderen die lijden aan ADHD of autisme bijvoorbeeld. Zij zien een duidelijke verbetering van de schoolresultaten.

Werking van de lever ondersteunen

Veel alcohol drinken, medicatie gebruiken, of vetten eten hebben allemaal een ongunstig effect op onze lever. Soms hebben we geen andere keuze. Wanneer we een bepaalde aandoening hebben waarvoor medicatie moet gebruikt worden. Dan is het een kwestie van overleven. En hebben we deze medicijnen hard nodig.

Vetten zoals transvetten en in een kleinere mate verzadigde vetten kunnen bijdragen tot de vervetting van de lever. Terwijl onverzadigde net het tegenovergestelde effect hebben. Zij hebben een gunstig effect op onze lever en op de aanmaak van gal.

Bij het gebruik van krill olie tabletten zien we bijvoorbeeld een daling van de bloedsuiker. De bloedsuiker wordt in balans gebracht. Iets waar mensen met een ongezonde lever vaak problemen mee hebben.

Een wetenschappelijk onderzoek kon aantonen dat krill olie kan helpen bij het blokkeren van de negatieve effecten die vetten met zich meebrengen. Ratten kregen een vetrijk dieet voorgeschoteld. En dit gedurende 4 weken. Ze kregen echter ook een supplement waarbij krill olie gebruikt werd.

Verwante Topic:  Testosteron Verlagen Bij Vrouwen

Het resultaat was dat ze meer vet gingen verbranden en geen problemen ondervonden door de hoge hoeveelheid vetten. (bron)

Menstruatie en Menopauze

Vrouwen die last hebben van PMS of pijn ervaren tijdens de menstruatie kunnen ook geholpen worden door krill olie te gebruiken. De remmende werking op ontstekingen in het lichaam zullen helpen de pijn verzachten tijdens de menstruatie.

krill olie menopauze

Ook tijdens de menopauze kunnen vrouwen hier baat bij hebben. Dit zal dan niet meteen de pijn tijdens de niet-bestaande menstruatie verzachten. Maar heeft eerder op mentaal vlak een geruststellend effect. Vrouwen tijdens de menopauze maken zich minder zorgen of voelen zich minder depressief wanneer krill olie tabletten gebruikt worden via een supplement.

Kunnen we krill olie gebruiken tijdens de zwangerschap?

Krill olie tijdens de zwangerschap is geen enkel probleem. Het biedt zelfs tal van voordelen voor onze ongeboren baby en voor onszelf. We weten dat vis veel omega 3 vetzuren bevat.

krill olie tijdens de zwangerschap

Deze omega 3 vetzuren zijn van groot belang voor de vorming van de hersenen en voor de intellectuele en mentale ontwikkeling. Tijdens de zwangerschap, borstvoeding en in de kinderjaren hebben kinderen deze vetten hard nodig.

Terwijl sommige vissen zoals de makreel en tonijn volledig worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Omwille van hun hoge kwikgehalte. Is het nemen van krill olie tabletten tijdens de zwangerschap een goed alternatief. Op die manier kunnen we er toch voor zorgen dat we voldoende omega 3 doorgeven aan onze baby.

Krill olie kopen

Krill olie tabletten kopen is niet zo makkelijk als bij visolie of omega 3. Visolie en omega 3 kunnen we pakweg overal terugvinden. Terwijl krill olie nog niet overal verkrijgbaar is. Een supplement kunnen we echter wel online bestellen.

 

Delen op: