Hoog Cortisol Door Stress Aanpakken!

Hoog cortisol door stress

Delen op:


Hoog Cortisol Door Stress Aanpakken!

Hoog cortisol door stress de hoofdoorzaak van een te hoog cortisol. We hebben een alsmaar drukkere agenda en kunnen moeilijk tijd vrijmaken om te ontspannen. Dit kan er dus voor zorgen dat we onder spanning komen te staan en dus een te hoog cortisol door stress gaan ervaren.

Gelukkig zijn er heel wat dingen die we kunnen doen. We dienen dit onmiddellijk aan te pakken want dit is zeker nergens goed voor. Op termijn krijgen we problemen met ons natuurlijk slaappatroon, we bouwen overgewicht op en uiteindelijk leidt dit tot chronische problemen zoals diabetes type 2 en hartproblemen.

We kunnen het beste hoog cortisol door stress meteen verlagen met kruiden te gebruiken. Natuurlijk dienen we op termijn de echte oorzaak gaan aanpakken en dienen we toch momenten van ontspanning in te lassen. Toch zeker wanneer we niet voor de rest van ons leven willen afhangen van kruiden.

Hoog cortisol door stress verlagen met kruiden

Het meest potente kruid is natuurlijk ashwagandha. Onderzoeken hebben aangetoond dat de gestegen cortisol na een stressvolle situatie, volledig kan worden geneutraliseerd na 20 minuten door het supplement te gebruiken.

Verwante Topic:  De Oplossing bij Slecht Slapen Door Stress!

Daarnaast heeft ashwagandha sterke angstverlagende, stressverlagende en ontspannende eigenschappen. Die zijn zowel voor mannen als voor vrouwen zeer gunstig en kunnen onder meer helpen om hormonen terug in balans te brengen, het libido te herstellen en de erectie bij mannen te verbeteren.Ook heeft ashwagandha een positief effect op de kwaliteit van het sperma. Onderzoeken tonen onder meer een vruchtbaar sperma, meer sperma en 40% meer testosteron bij het gebruik van dit kruid. Dit is natuurlijk bij mannen en niet bij vrouwen. Bij vrouwen zal het vooral helpen ontspannen, de cortisol verlagen en het libido herstellen.

Een ander goed voorbeeld is Rhodiola. Rhodiola supplement wordt vaak gebruikt in de alternatieve geneeskunde als een medicijn tegen depressie. Men heeft ook kunnen aantonen dat rhodiola serotonine gaat doen stijgen, cortisone gaat blokkeren voor een groot deel en daarmee ook bescherming zal bieden tegen stressvolle situaties.

Het heeft praktisch dezelfde werking als Ashwagandha wanneer het neerkomt op stressproblemen. Maar heeft geen echte directe effecten op het libido.

Voeding

Naast de kruiden die we kunnen gebruiken bij een hoog cortisol door stress is er ook vitamine C. Vitamine C is, wanneer het op voeding aankomt, een uitstekende manier om bescherming te bieden tegen stressvolle momenten. In een onderzoek konden we zien dat een dosis van 1.000 mg het cortisolgehalte met 20% deed dalen. Deze dosissen zijn moeilijk elke dag te halen uit voeding dus werd daarvoor wel een supplement gebruikt.

Verwante Topic:  Kruiden tegen stress: Snel en Effectief!

Ontspan jezelf

Andere factoren die een rol spelen is natuurlijk de ontspanning. Het is belangrijk dat we ons leren ontspannen. Dat we daar tijd voor nemen. Ook al vinden we dat we daar geen tijd voor hebben. Wat is nu belangrijker, een gezond lang leven met een verbeterd algemeen welzijn. Of blijven verder stressen op de manier dat we bezig zijn en dan alle problemen die er later bijkomen daarbij nemen? De keuze is snel gemaakt dan.Ontspannen kunnen we op heel wat manieren. We kunnen een ontspannend bad nemen, we kunnen bepaalde muziek beluisteren, een boek lezen of met de kinderen spelen. Voor sommigen is kijken naar een film ook een vorm van ontspanning.

Verder kunnen we natuurlijk ook yoga, meditatie of sport gaan doen. Meditatie en yoga hebben de gunstige effecten reeds meermaals bewezen. En van sporten weten we dat we onze neurotransmitters gaan stimuleren in de hersenen en daarmee ook minder stress zullen ervaren. Dat resulteert ook onmiddellijk in een daling van het cortisol.

Besluit

Hoog cortisol door stress kunnen we aanpakken door kruiden te gebruiken. Daarbij zijn ashwagandha supplementen en rhodiola supplementen de meest krachtige. Verder kan vitamine C als voedingssupplement ook helpen bij het verlagen van dit hormoon.

Verwante Topic:  Valeriaan Voordelen En Eigenschappen Voor Onze Gezondheid

En ontspanning zal op termijn meer bescherming bieden tegen stressvolle situaties en er op die manier voor zorgen dat het cortisolgehalte binnen de normale hoeveelheden blijft.

Delen op: