Hoge Bloeddruk door Stress Vermijden met deze Tips

hoge bloeddruk door stress

Delen op:


Hoge Bloeddruk door Stress Vermijden met deze Tips

Hoge bloeddruk heeft een aantal oorzaken. Daarvan zijn de belangrijkste eigenlijk makkelijk te vermijden. Hoge bloeddruk door stress vermijden kunnen we bijvoorbeeld door meer te ontspannen, meer te bewegen of kruiden te gebruiken die daar een gunstig effect op hebben.

stress

Een andere belangrijke oorzaak is overgewicht en dieet. Wanneer mensen overgewicht hebben, dan moet het hart harder gaan pompen om het bloed overal naartoe te sturen. Dat veroorzaakt een hogere druk op de bloedvaten. Waardoor de algemene druk gaat stijgen.

Daarnaast kunnen we ook bepaalde voeding gaan vermijden. Dit zijn dan vooral voorbereide maaltijden en voedingsproducten die relatief hoge hoeveelheden sodium bevatten. Een andere belangrijke tip is om meer water te drinken.

Wanneer we hoge bloeddruk door stress ervaren dan kunnen we deze tips even doornemen.Ontspannen

massageHoge bloeddruk door stress vermijden gaat gepaard met ontspannen. We moeten meer ontspannen om op die manier minder druk te ervaren. Dat kan op verschillende manieren. Mensen hebben tegenwoordig een druk leven. Ze nemen de tijd niet om even alles achter zich te laten en alles te laten rusten. Toch wordt stress gezien als de stille moordenaar. Omdat een groot deel van de chronische aandoeningen en van de plotse sterfgevallen, sterk in verband worden gebracht met de stresserende levensstijl.

Verwante Topic:  Wetenschappelijke Werking Van Ashwagandha Plus Bijwerkingen

Ontspannende muziek beluisteren is één mogelijkheid. Door te luisteren naar rustgevende muziek kunnen we even ontspannen en laten we de zorgen achter ons. Het type muziek is voor iedereen verschillend. Mensen zullen ontspannen van klassieke muziek, andere zullen ontspannen van natuurgeluiden, nog andere hebben een specifieke muziekgroep die hen na het beluisteren van de muziek even doet relaxen.

Yoga en meditatie is een andere manier. Meditatie heeft aangetoond dat het gunstige effecten heeft op de bloeddruk (1).

Sporten zal er ook voor zorgen dat de hoge bloeddruk door stress zal dalen. Dit komt grotendeels doordat er meer neurotransmitters vrijkomen in de hersenen. Dit helpt om ons een goed gevoel te geven en ons daardoor een stuk minder zorgen maken over alles om ons heen.

Dieet

Voeding kan heel wat verandering teweegbrengen aan onze gezondheid. En zeker ook wanneer het gaat om hypertensie. Voeding die we dienen te vermijden is absoluut sodium of zout. Dat wil niet zeggen dat we geen zout meer mogen eten, maar toch zeker zo weinig mogelijk.Daarnaast bereiden we beter onze voeding zelf en kiezen we dus best niet voor een klaargemaakte maaltijd. Zeker de zogezegde gezonde maaltijden zitten vol met extra suikers en sodium om de smaak te verbeteren.

Bepaalde vleessoorten die veel zout bevatten dienen we dus ook beter te vermijden.

Voldoende groenten eten, en dan vooral bladgroenten zullen meer kalium in het lichaam brengen. Dit heeft ook weer een invloed op ons zoutgehalte. Extra kalium zal helpen om meer zout uit te plassen via onze urine.

Verwante Topic:  Valeriaan Voordelen En Eigenschappen Voor Onze Gezondheid

Bessen zijn zeer goed omdat ze flavonoïden bevatten. Deze stoffen hebben reeds aangetoond dat ze hoge bloeddruk door stress kunnen vermijden. Blauwe bessen scoren het best. Maar alle andere bessen kunnen zeker gebruikt worden als alternatief.

Bieten hebben ook hun gunstige effecten op hypertensie reeds aangetoond. Er is een onderzoek die aantoont dat na enkele uren bieten de bloeddruk kan normaliseren.

Kruiden

Gember

gemberGember kan helpen om de bloeddruk te doen dalen. Dit komt vooral doordat het een bloedverdunnende werking heeft. Doordat het bloed dunner wordt, kan het makkelijker zijn doorgang vinden doorheen de bloedvaten en zal de druk dalen.

Daarnaast heeft gember een gunstig effect op de bloedsuikerwaarden. Het zal helpen om de bloedsuiker onder controle te houden en zal bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Wanneer je gember gebruikt als specerij in de keuken, zullen de effecten subtiel zijn. Met een supplement krijg je een hogere concentratie van de werkzame stoffen. Een supplement wordt beter niet gebruikt in combinatie met medicatie om het bloed te verdunnen of bloeddrukverlagende medicatie. We kunnen ook gemberthee gebruiken.

Ashwagandha

ashwagandhaNiet meteen een kruid om aan te bevelen voor mensen met hypertensie als gevolg van overgewicht. Maar wel uitstekende te gebruiken bij hoge bloeddruk door stress.

Verwante Topic:  Kruiden tegen Slaapstoornissen

Dit komt doordat Ashwagandha, of Withania Somnifera de stressfactoren zal aanpakken. Het zal onder andere het hormoon cortisol verlagen. En het hormoon prolactine verlagen. Vooral cortisol is een stresshormoon.

Wanneer we onder stress staan wordt het hormoon in grote hoeveelheden aangemaakt. Dit heeft een invloed op onze bloedsuikerwaarden, cholesterolwaarden, bloeddruk en versnelt ook de opslag van vet. Waardoor we heel makkelijk overgewicht krijgen.

Ashwagandha supplement heeft ook reeds aangetoond even effectief te werken tegen angst en stresserende situaties zoals het medicijn lorazepam. (2)

Passiebloem

passiebloemWordt reeds duizenden jaren gebruikt door de Indianen in Amerika. Zijn voornaamste werking is het verlagen van angst, zorgen stress. Het wordt ook gebruikt als alternatief medicijn voor mensen met depressie, wanneer die voortkomt uit angst en zorgen.

Het zal ervoor zorgen dat we met een supplement makkelijker kunnen slapen en ons minder zorgen maken. Zonder het gevoel te geven dat we moe worden en zonder echt een verdovende werking te hebben op het lichaam.

Valeriaan

valeriaanStaat bekend als een sterk alternatief tegen slaapmedicatie. Maar heeft eigenlijk als voornaamste werking het geven van een ontspannend effect op het lichaam. Het zal de spieren ontspannen en ook het zenuwstelsel tot rust brengen. Ideaal om te gebruiken bij hoge bloeddruk door stress.

Men zal ook niet moe worden wanneer dit supplement gebruikt wordt in normale hoeveelheden, maar zal toch de slaap bevorderen wanneer we gaan slapen.

Delen op: