Hoe Kunnen We Een Te Hoge Bloeddruk Verlagen?

te hoge bloeddruk verlagen

Delen op:


Hoe Kunnen We Een Te Hoge Bloeddruk Verlagen?

bloeddruk verlagenEen te hoge bloeddruk verlagen kan in de meeste gevallen door enkele aanpassingen door te voeren aan ons dieet of aan onze levensstijl. Eerst en vooral is overgewicht de grootste oorzaak voor het stijgen van de druk. Wanneer we dus willen een te hoge bloeddruk verlagen en we hebben overgewicht, is gewicht verliezen de nummer 1 methode.

Dat zal natuurlijk niet meteen kunnen gebeuren. In dat geval kunnen we voorlopig enkele natuurlijke middelen gebruiken die de te hoge bloeddruk verlagen.

Te hoge bloeddruk verlagen via onze voeding

Zout

zout verminderenZout moeten we sowieso gaan verminderen. We dienen het niet volledig te vermijden. Maar toch ernstig verminderen. Een normale hoeveelheid bedraagt 6 gram per dag. We dienen dit te reduceren naar 2 gram per dag.

Daarmee bedoelen we natuurlijk over de ganse dag. En in al onze voedingsmiddelen. Bepaalde soorten ham bijvoorbeeld, bevatten reeds 3 gram natrium of sodium per 100 gram. Ook water bevat zout.

Wanneer we dit kunnen reduceren naar 2 gram zullen we reeds na enkele weken resultaat kunnen zien.

Verwante Topic:  Kunnen We Met Kurkuma Thee Afvallen?


Water

Meer water drinken zorgt voor een daling. Door meer water te drinken kunnen we dus de te hoge bloeddruk verlagen. Dit komt doordat de nieren het bloed meer gaan filteren en daardoor ook minder druk op het hart wordt geplaatst waardoor de bloeddruk gaat dalen.

Omega 3

omega 3 bloeddruk verlagenDoor meer omega 3 in te nemen zullen we onze te hoge bloeddruk verlagen. Deze meervoudig onverzadigde vetzuren zullen ervoor zorgen dat de bloedsuiker onder controle wordt gehouden. Ook zullen de triglycerides en de LDL cholesterol gaan dalen. Terwijl de HDL cholesterol gaat stijgen. De HDL is de goede of gezonde cholesterol.

Daarnaast bieden ze bescherming voor het hart en onze hersenen.

Het is ook een uitstekende manier om te gaan afvallen, doordat ze ook de spijsvertering en de vetverbranding gaan stimuleren.

Omega 3 vinden we terug in grote hoeveelheden in:Met Kruiden

Meidoorn

meidoorn hoge bloeddruk verlagenMeidoorn wordt heel vaak gebruikt om snel te kunnen een te hoge bloeddruk verlagen.

De reden daarvoor zijn de verschillende werkzame stoffen die in de plant aanwezig zijn.

Zo bevat de meidoorn onder andere quercetine en flavonoïden. Deze stoffen zullen onmiddellijk invloed hebben op het hart en het bloedvatenstelsel.

Ze zullen de bloedvaten ontspannen en daarmee ook het risico op hypertensie verkleinen. Door zijn ontspannende werking worden de bloedvaten wijder. Waardoor bloed makkelijker kan getransporteerd worden.

Verwante Topic:  Lage Bloeddruk Behandelen met Kruiden

Daarnaast zal dit kruid ook helpen om de bloedsuikerwaarden binnen de normale waarden te houden.

Meidoorn kan worden gebruikt in een supplement.

Kattenklauw

kattenklauw verlaagt bloeddrukEen ander kruid waarmee we een te hoge bloeddruk verlagen heet kattenklauw. Kattenklauw zal ook onmiddellijk zorgen voor een daling doordat het op dezelfde manier als bij de meidoorn, de bloedvaten gaat ontspannen.

Daardoor worden ze wijder en kan er makkelijk bloed doorgevoerd worden.

Een ander gunstig effect is dat het licht vochtafdrijvend werkt. Waardoor overtollig zout uit het lichaam kan worden gehaald. Dat zal ook het risico op hypertensie verkleinen.

Een kattenklauw supplement biedt ook extra bescherming tegen andere hartziekten.

Wat we verder nog kunnen doen

Naast al deze hulpmiddelen zijn er natuurlijk nog een aantal zaken die we kunnen veranderen. Om op die manier onze problemen nog beter aan te pakken.

Bewegen

bewegenWe vertelden reeds in het begin dat wanneer we overgewicht hebben, afvallen de juiste aanpak voor de lange termijn is.

Hoewel kruiden natuurlijk effectief zijn in het behandelen  van de problemen op de korte termijn. Toch is het niet aangeraden om die te blijven gebruiken voor de rest van het leven.

We kunnen dus ook meer gaan bewegen. Af en toe gaan sporten zal ervoor zorgen dat binnen enkele weken het hart en de bloedvaten gezonder gaan worden. Waardoor we ook minder last gaan krijgen van hypertensie.

Verwante Topic:  Volledige Lijst met Vochtafdrijvende Middelen

Ook al hebben we geen last van overgewicht. Toch zal dit een uitstekende manier zijn om in de toekomst deze problemen als hypertensie te gaan vermijden.

Vermijd alcohol, nicotine en cafeïne

Een te hoge bloeddruk verlagen wordt ook beter gedaan in combinatie met weinig alcohol en weinig nicotine of cafeïne. Hoewel er van cafeïne tegenstrijdige onderzoeken uitgevoerd zijn.

Toch kunnen we stellen dat alcohol en nicotine een negatieve invloed hebben op ons hart en de bloedvaten. Ze zullen met andere woorden het risico op hypertensie gaan verhogen.

Delen op: