Vitamine tegen Haaruitval bij vrouwen

vitamine B tegen haaruitval bij vrouwen

Delen op:


Vitamine B als de beste haaruitval vitamine

Vitamines B zijn de belangrijkste haaruitval vitamine bij vrouwen. Het wordt heel vaak gebruikt in verschillende shampoo’s en conditioners. Het zijn inderdaad belangrijke vitamines voor onze haren en onze huid.

Het probleem is dat het ene tekort vaak kan leiden tot een ander tekort. En daardoor het haarverlies kan stimuleren. De verschillende vitamines B zijn namelijk zeer afhankelijk van elkaar en hebben alle andere vitamines nodig om voldoende te kunnen worden opgenomen door het lichaam.

haaruitval vitamine

In dit artikel gaan we de verschillende soorten bespreken. En ook hoe je ervoor kan zorgen om geen tekorten te hebben en op die manier vitamine B tegen haaruitval bij vrouwen als bescherming te hebben.

Een vitamine B complex tegen haaruitval is de beste manier om te beschermen tegen het verliezen van de haren door een tekort. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, kan het makkelijk voorkomen dat we van de één teveel en van de ander te weinig hebben.Ze hebben ook elk hun afzonderlijke werking. En dienen samen te werken om de opname van andere stoffen en de werking van andere stoffen te verzekeren. Het heeft dus weinig nut om te zorgen voor veel biotine bijvoorbeeld. Wanneer we dan een tekort aan niacine zullen aanmaken. De voordelen van de één zullen de nadelen van het tekort aan het ander niet kunnen compenseren.

De beste haaruitval vitamine is absoluut zeker de vitamines B. Omdat ze zo prominent aanwezig zijn in het behoud van de gezondheid van onze haren. Ze zullen onder andere haaruitval helpen voorkomen. Ze zullen de haren voeden maar ook de groei van nieuwe haren stimuleren. Waarbij ook de leeftijd van elk individueel haartje wordt verlengd. Dit zijn allemaal bijdragen tot gezondere haren waarbij we minder te maken krijgen met haaruitval.

Biotine B7

Biotine behoort tot deze groep vitamines. Ze wordt vaak B7 ofwel Vitamine H genoemd. Biotine wordt heel vaak toegevoegd aan producten die het haar sneller helpen groeien.

Verwante Topic:  Wat zijn de belangrijkste voordelen van de menstruatiecup?

Deze haaruitval vitamine zal ervoor zorgen dat de haren sterker worden. Ze zijn ook van belang voor onze nagels. De stof is in water oplosbaar en een tekort aan biotine komt heel weinig voor. Wanneer we te maken hebben met een gebrek dan komt dat hoofdzakelijk door een aandoening in onze darmen.

Het kan gevonden worden in onze voeding en in heel wat verschillende supplementen. Wanneer een tekort aan deze stof optreedt, zal dat haaruitval gaan veroorzaken. Een supplement gebruiken met Biotine alleen is niet aangeraden. Omdat we alle vitamines B nodig hebben om voldoende bescherming te bieden tegen het haarverlies.De beste bronnen van B7 zijn noten, eieren, sojabonen en vis.

De reden waardoor biotine helpt om de haren te doen groeien is doordat de stof bepaalde eiwitten gaan aanmaken. Eiwitten die we nodig hebben om keratine aan te maken. Deze keratine zorgt er dan voor dat de haren gaan groeien.

Pantotheenzuur B5

Pantotheenzuur of B5 is ook een belangrijke vitamine B tegen haaruitval bij vrouwen.

De manier waarop B5 zal helpen is hoofdzakelijk door de leeftijd van de haren te verlengen. Het zal er dus voor zorgen dat er minder haarverlies optreedt door veroudering van de haren.

Dit is een automatisch proces en gebeurt bij iedereen. Echter zal een tekort aan deze stof, ervoor zorgen dat we sneller en dus meer haren gaan verliezen dan normaal.

Deze stof zou ook in staat zijn om het grijs worden van de haren te vertragen.

Deze B5 vinden we vooral terug in volkoren producten en eieren.

vitamine haaruitval

Inositol B8

Inositol wordt ook als een onderdeel van B8 gerekend. De functie ervan is de cellen helpen ondersteunen. Dit gebeurt vooral in de ogen. Maar ook in de darmen en in de hersenen.

Men kwam ook tot de ontdekking dat door meer inositol in te nemen, er minder haarverlies optreedt.

Dit zou er dus op wijzen dat ook deze vitamine B tegen haaruitval bij vrouwen kan worden ingezet.

Deze stof kan ook door het lichaam zelf worden aangemaakt wanneer voldoende voeding met B8 wordt gegeten.

Verwante Topic:  Kan een Vitamine D Tekort leiden tot Haaruitval?

Vitamine B12

Vitamine B12 wordt heel vaak in verband gebracht met haaruitval. Het is één van de grootste oorzaken voor de problemen die vrouwen ondervinden wanneer hun haren beginnen uit te vallen.

Dit komt doordat de stof van groot belang is voor de groei en voor het voeden van het haar. Voldoende B12 zorgt ervoor dat de haren sterker worden en optimaal kunnen groeien.

De reden waarom dit een grote oorzaak is voor haarverlies bij vrouwen, is omdat ze vaak onvoldoende voeding met B12 innemen.

Vooral vegetariërs en veganisten hebben dit probleem. De meeste bronnen zijn dan ook van dierlijke afkomst. Hoewel er tegenwoordig ook heel wat producten verrijkt zijn met B12 zoals ontbijtgranen en sommige sojaproducten.

Verder zijn het vooral orgaanvlees, eieren en andere vleesproducten die deze B12 vitamine bevatten.

Daarnaast is deze stof ook van belang bij het aanmaken van rode bloedcellen. Bloedarmoede, of een tekort aan rode bloedcellen kan op zijn beurt dan ook weer haarverlies veroorzaken.

Hoewel B12 niet rechtstreeks gezien wordt als een haaruitval vitamine. Ze wordt nergens toegevoegd in cosmetische producten voor de haren of dergelijke. Toch is het zeer belangrijk om een tekort absoluut te vermijden.

Want een tekort aan deze stof zal automatisch zorgen voor haarverlies!

B6

Nog een haaruitval vitamine bij vrouwen. Deze stof zal bescherming bieden door de haargroei te stimuleren via een verbeterde bloedcirculatie en daarmee ook betere bloedtoevoer naar de cellen die de haren moeten produceren.

Het zal daarnaast ook de leeftijd van de haren verlengen. Doordat ze voldoende gevoed worden zullen ze minder snel afsterven. Dus krijgen we minder snel te maken met haarverlies.

Deze vitamine tegen haaruitval is vooral belangrijk bij het stimuleren van de groei alsook bij het behouden van de gezondheid van de haren.

We vinden ze vooral terug in eieren, volkoren producten, groenten en lever.

Niacine B3

Niacine zal op dezelfde manier werken als B6. Het zal de bloedsomloop verbeteren en daardoor bijdragen aan een verbeterde bloedtoevoer naar de haarwortels.

Dat betekent dat de haarwortels meer zuurstof en ook meer gevoed zullen worden. Dit heeft allemaal een zeer gunstige afloop op de gezondheid van de haren en op de levensduur van elk individueel haartje.

Verwante Topic:  Sterk Ruikende Afscheiding Verhelpen

Niacine vitamine tegen haaruitval wordt beter niet afzonderlijk genomen. Omdat een teveel aan niacine de werking van de andere haaruitval vitamines kan tegenwerken. Om die reden kiezen we zeker beter voor een B complex.

Deze stof vinden we vooral in vis, kip en vlees terug.

vitamine tegen haaruitval

Omega 3

Hoewel omega 3 niet meteen tot de haaruitval vitamine behoort. Toch is ze van groot belang als preventie tegen haarverlies.

Dit komt vooral doordat ze bepaalde symptomen zullen tegenwerken.

Waaronder een droge huid en droog haar. Wanneer de haren onvoldoende gehydrateerd worden of wanneer de huid onder de haren broos en droog wordt. Dan zal de kans op haarverlies drastisch toenemen.

Omega 3 zal ervoor zorgen dat de huid voldoende gehydrateerd blijft en dus niet droog en broos wordt. Ook zal het droog en beschadigd haar helpen voorkomen. Op die manier krijgen we dus minder last van haarverlies.

We kunnen hierbij zorgen voor voldoende voeding met omega 3 door vette vis te eten. Of door plantaardige voedingsmiddelen te eten die omega 3 bevatten zoals lijnzaden en chiazaden.

Indien we niet veel van deze voedingsmiddelen eten kunnen we ook een supplement gebruiken om op die manier de adequate inname te verzekeren.

Besluit

Heel wat verschillende vitamines B kunnen worden gebruikt tegen haaruitval. Ze zijn ook vaak afhankelijk van elkaar om voldoende te kunnen worden opgenomen in het lichaam. Het gebruiken van een vitamine B complex is daarom de beste aanpak om een vitamine tegen haaruitval te gebruiken.

Omega 3 speelt dan weer een belangrijke rol in het hydrateren van de huid en de haren. Wanneer de haren broos of droog worden, of wanneer de huid onder de haren broos en droog wordt. Verhoogt natuurlijk de kans op het verliezen van de haren.

Hoewel dit niet meteen behoort tot de haaruitval vitamine. Toch is het zeer belangrijk om te zorgen voor voldoende omega 3.

Bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2294086/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4828511/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8435917

Delen op: