Gynaecomastie Mannenborsten: Wat Kunnen We Ertegen Doen?

mannenborsten

Delen op:


Mannenborsten of Gynaecomastie Hoe kunnen we het verhelpen?

Wat zijn Mannenborsten?

Wanneer mannen ouder worden kunnen ze te maken krijgen met mannenborsten. Dat is zeker geen zeldzame aandoening. Ongeveer de helft van de mannen, en bijna alle mannen met overgewicht hebben er last van.

Toch is het iets waar mannen zich zeer sterk voor schamen. Niet alleen omdat het vrouwelijke kenmerken vertoont maar ook omdat men er vaak van uit gaat dat dit iets zeldzaam is.

Niets is minder waar! Door het ouder worden wordt onder andere het mannelijk androgeen hormoon testosteron in minder mate geproduceerd. Daardoor kan er een verhoogde productie van oestrogeen plaatsvinden, die op zijn beurt zal zorgen voor de mannenborsten.

Het is echter niet altijd zo dat mannenborsten worden veroorzaakt door een te hoog aan oestrogeen. Het kan gebeuren dat mannen een normale verhouding hebben tussen het testosteron en oestrogeen. Maar toch last krijgen van mannenborsten.

Dat is dan te verklaren doordat het borstweefsel gevoeliger is geworden voor oestrogeen. Daardoor zal de borstvorming toenemen en zullen mannenborsten ontstaan.

Verwante Topic:  Welke Supplementen Blokkeren Oestrogeen?


Ook kan tijdens het gebruik van anabole steroïden of door hormoontherapie met testosteron, een oestrogeen ontstaan en kunnen mannenborsten zich gaan ontwikkelen.

Wat kunnen we daar nu tegen doen? Hoe kunnen we mannenborsten voorgoed vaarwel zeggen?

Wanneer we naar de dokter gaan krijgen we vaak te horen dat daar niks kan aan gedaan worden, hetzij een operatieve ingreep die het borstweefsel gaat wegsnijden. Iets wat heel veel gebeurd bij professionele bodybuilders.

Die dan door het gebruik van anabole steroïden, hun testosteron met 10 vermenigvuldigen. Maar daarbij ook een enorm hoog oestrogeen gehalte hebben. En dus mannenborsten krijgen.

We kunnen anti-oestrogene supplementen gebruiken. Dat zijn producten die werken als natuurlijke oestrogeen remmers. Zij gaan het overtollig oestrogeen gaan blokkeren zodat er voldoende testosteron kan aangemaakt worden.Maar wat als het probleem niet zozeer te maken heeft met teveel oestrogeen? En eerder met het gevoeliger worden van het borstweefsel aan dat vrouwelijk hormoon?

Wat kunnen we dan nog doen?

Kurkuma blokkeert oestrogeen gevoelig borstweefsel

Kurkuma kan ervoor zorgen dat het borstweefsel minder gevoelig wordt voor oestrogeen. Dit gebeurt door de oestrogeen receptoren te blokkeren die zich bevinden in de cellen.

Dat kan in veel gevallen effectief zijn om de mannenborsten uiteindelijk te doen verdwijnen.

Verwante Topic:  Testosteron Verlagen Bij Vrouwen

De werking van kurkuma is enorm sterk. Zo sterk zelfs dat het de werking van tamoxifen (een anti-oestrogeen medicijn) niet alleen evenaart, maar ook overtreft.

Natuurlijk gaat het om een natuurlijk plantaardig product. Kurkuma, met zijn werkzame stof curcumine, zal dus niet voor het nodige ongemak zorgen zoals medicijnen als tamoxifen wel doen.

Daarnaast zal het de lever ook geen schade toebrengen zoals tamoxifen, integendeel. Kurkuma is een sterk middel om de lever te reinigen of te ontgiften.

Kurkuma zal mannenborsten verhelpen op verschillende manieren

Het blokkeren van oestrogeen in het borstweefsel die daar gevoelig aan is, is niet het enige wat kurkuma zal doen.

Daarnaast staat het gekend als een ontstekingsremmend middel. Dit betekent, wanneer zich problemen voordoen, waardoor testosteron wordt omgezet in oestrogeen.

Het kruid zal de ontsteking die daar aanleiding toe geeft aanpakken. En er op die manier voor zal zorgen dat de omzetting van testosteron naar oestrogeen niet meer zo makkelijk verloopt.

Daarnaast kan het uit balans raken van de hormonen ook te maken hebben met een lichte insulineresistentie. Door het kruid kurkuma te gebruiken kunnen we deze gevoeligheid voor insuline terug verhogen.

Door de insulinegevoeligheid te verbeteren zal dus ook het testosteron toenemen en minder oestrogeen kunnen worden aangemaakt. Dat verlaagt nogmaals de kans op het ontwikkelen van mannenborsten.

Verwante Topic:  6 Voordelen van Tongkat Ali voor Vrouwen

Ook zal kurkuma er helpen voor zorgen dat aderverkalking wordt aangepakt. Aderverkalking is wanneer overtollig cholesterol zich gaat hechten aan de wanden van onze bloedvaten. Dit  zorgt voor een belemmering van de bloedsomloop.

Kurkuma ook door bodybuilders gebruikt

Bodybuilders die door het gebruik van anabole steroïden last krijgen van mannenborsten gaan ook vaak kurkuma gaan gebruiken. Omdat het even sterk als het medicijn tamoxifen is, en de neveneffecten ervan niet bevat.

Tamoxifen brengt schade aan de lever. Schade is reeds aangebracht door het gebruik van steroïden. Dankzij kurkuma kunnen ze dan hun mannenborsten verhelpen en de lever ontgiften.

Een supplement van kurkuma (curcumine) kan worden gebruikt in een hoge dosis of gemiddelde dosis. Aan de hand van de ernst van de mannenborsten kan dan gekozen worden voor een supplement met hoge hoeveelheden curcumine of gemiddelde hoeveelheden curcumine.

 

Delen op: