Wat Zijn De Voordelen Van Guldenroede Thee?

guldenroede thee vochtafdrijvend

Delen op:


De vele voordelen van guldenroede thee?

guldenroede theeGuldenroede wordt ook wel solidago genoemd en heeft een aantal belangrijke voordelen voor onze urinewegen. Zo werkt guldenroede thee vochtafdrijvend. Dat biedt een groot aantal voordelen voor onze nieren. Maar eigenlijk voor gans het urinewegen stelsel.

Het zal het urineren doen toenemen door meer water af te laten. Dat heeft gunstige effecten voor de nieren. Maar ook de lever zal hiervan profiteren.

Hoe guldenroede thee vochtafdrijvend werkt is door de nieren te stimuleren. Ze gaan sneller en efficiënter te werk, waardoor meer vocht via de urineblaas kan worden uitgeplast.

Daarnaast zullen mensen met een hoge bloeddruk. Of mensen die last hebben van oedeem of gezwollen voeten en armen hier ook baat bij hebben.

Het wordt ook nog vaak gebruikt tegen diabetes en bij artritis. Het kan ook zwellingen in de mond en in de keel helpen voorkomen. Niet zo zeer door zijn vochtafdrijvend effect. Maar dan eerder door zijn ontstekingsremmend effect.De vele verschillende soorten guldenroede

Er zijn enorm veel verschillende soorten guldenroede thee. Dat komt doordat de plant zich kan vermenigvuldigen met andere planten. Daardoor hebben we een enorm aantal soorten guldenroede thee.

Guldenroede thee bij nierstenen

Dat zorgt er niet alleen voor dat heel wat gifstoffen uit het lichaam kunnen worden gehaald op die manier. Maar dat zorgt er ook voor dat nierstenen minder kans hebben om te vormen.

Let wel, we weten dat guldenroede thee vochtafdrijvend werkt en de nieren stimuleert. Maar het is echter niet meteen een oplossing voor nierstenen. Wanneer ze relatief klein zijn kunnen we hier wel van profiteren, we zullen ze makkelijk uitplassen. Maar grotere nierstenen zullen met dit kruid niet kunnen worden verkleind en opgelost.

Verwante Topic:  Nieren Reinigen Met Natuurlijke Middelen

Wat we wel weten is dat overtollige mineralen sneller worden vrijgegeven. Dat verkleint nogmaals de kans op de vorming van nierstenen.

Oude volksremedie tegen nierstenen

Het wordt in sommige culturen wel gebruikt als alternatief medicijn tegen nierstenen. Maar wij konden daar niet meteen wetenschappelijk bewijs voor vinden. We gaan ervan uit dat bij nierstenen beter andere kruiden gebruikt worden.Effectief bij kleinere nierstenen

Wat we wel kunnen zeggen is dat bij kleine nierstenen dit kruid wel effectief kan zijn. Maar het heeft geen eigenschappen waardoor het de stenen zal afbreken. Daardoor kunnen die, wanneer ze te groot geworden zijn, niet door de urineleiders via de blaas uitgeplast worden. De plant kan echter wel gebruikt worden als preventief middel.

[bctt tweet=”#Guldenroede kan gebruikt worden bij kleine #nierstenen” username=”KruidjeGezond”]

guldenroede plant

Urinewegen reinigen

De grootste voordelen situeren zich dus rond de urinewegen. Bij blaasontstekingen kan dit dus een uitstekend hulpmiddel zijn. Het zal misschien niet krachtig genoeg zijn om de blaasontsteking te genezen. Wanneer dit gaat om een ernstige infectie. Maar zal er wel kunnen helpen voor zorgen dat we in de toekomst niet meer met deze ongemakken te maken krijgen.

Vergrote prostaat

Maar er is meer, oudere mannen die te maken hebben met een vergrote prostaat kunnen hier ook groot voordeel mee doen.

Ook grotendeels doordat guldenroede thee vochtafdrijvend werkt, zal het de prostaat beter reinigen. De plant heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die hierin ook een groot aandeel  hebben.

Vochtafdrijvend

Het zal ook overtollig vocht aflaten. Door zijn vochtafdrijvende werking kunnen we dus profiteren van dit voordeel.

Vooral wanneer we te maken hebben met een hoge bloeddruk of met dikke gezwollen voeten ofwel oedeem. Dan kunnen we zeker van de werking van guldenroede thee veel baat hebben.

Verwante Topic:  Vochtafdrijvende Kruiden: Welke Zijn Er Allemaal?

Mensen die medicatie nemen tegen een hoge bloeddruk dienen guldenroede thee beter te vermijden. Of praten toch zeker beter eerst met een arts vooraleer ze dit gaan gebruiken. Het kan namelijk de bloeddruk te laag doen worden.

Stimuleert de luchtwegen

Zijn ontstekingsremmende werking werd ook gebruikt voor allerlei problemen met de ademhaling. Gaande van een simpele verkoudheid tot bronchitis.

Hooikoorts

Hoewel sommige mensen ervan uitgaan dat de plant net hooikoorts kan doen ontstaan. Is dat uiteindelijk een vergissing. Het kan net gebruikt worden als hulpmiddel tegen hooikoorts. Omdat hooikoorts ook hoort bij de ontstekingen van de luchtwegen.

Eczema of psoriasis

Men gaat er van uit, wanneer de gebruikte guldenroede thee zakjes op de huid worden aangebracht. Men bepaalde vormen van eczema of psoriasis kan helpen bestrijden. Omdat het de ontsteking van de huid zal helpen herstellen.

Andere manieren om van de ontstekingsremmende werking gebruik te maken zijn bij bijvoorbeeld:

  • Reuma
  • Artritis
  • Diabetes
  • Spierpijn
  • Pijnlijke gewrichten

Guldenroede Bijwerkingen

Dat guldenroede thee vochtafdrijvend werkt is meteen ook een reden om aan te nemen dat dit kruid een effect zal hebben op de bloeddruk. Guldenroede bijwerkingen zullen hoofdzakelijk voorkomen wanneer te hoge dosissen genomen worden. Of wanneer ze in combinatie met bepaalde medicatie worden genomen.

Guldenroede bijwerkingen kunnen echter ook ontstaan wanneer er onvoldoende vers vocht wordt opgenomen in de vorm van water.

Om die reden gebruiken mensen die medicatie nemen tegen een hoge bloeddruk beter kleine doseringen. Het best praat je er eerst over met een arts.

Guldenroede bijwerkingen kunnen namelijk het effect van de medicatie versterken. Indien je toch van het vochtafdrijvend effect wilt of moet blijven profiteren. Dan kan een arts misschien een lagere dosis van het geneesmiddel voorschrijven. Op die manier kan je toch nog van de voordelen genieten. En dien je niet te vrezen voor eventuele guldenroede bijwerkingen.

Verwante Topic:  Paardenbloem: De Geneeskrachtige Werking Van Paardenbloem

Het spreekt voor zich dat de guldenroede bijwerkingen bij mensen die last hebben van een lage bloeddruk er ook kunnen voor zorgen dat de bloeddruk te laag wordt.

Het kruid mag ook niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. En mensen met hartproblemen of nierproblemen moeten dit kruid ook vermijden.

Wat we ook moeten in acht nemen is het vochtafdrijvende effect van de plant. Wanneer onvoldoende water wordt gedronken kunnen uitdrogingsverschijnselen optreden. Dat zullen we echter niet zo snel opmerken.

Een manier om dat echter te kunnen controleren is door de urine te bekijken. Wanneer de urine geel of donker wordt. Dan hebben we onvoldoende vocht in het lichaam. Dit kan een omgekeerd effect hebben op de nieren.

De vochtafdrijvende werking zal de nieren gaan stimuleren. Maar dan moeten we natuurlijk voldoende vocht innemen. Aangeraden is bij elk kopje guldenroede thee, een extra glas water te drinken. Op die manier krijgen we terug een ideale balans van water in het lichaam en kunnen de nieren blijvend optimaal functioneren.

Guldenroede thee is ook niet geschikt voor kinderen.

[bctt tweet=”Wanneer we #Guldenroede thee gebruiken dienen we voldoende #water te drinken” username=”KruidjeGezond”]

Gebruik

De vochtafdrijvende guldenroede thee kan gebruikt worden in theezakjes. Hoewel het stukken goedkoper is om de kruiden apart te kopen per 250 gram en daarna de thee zelf te maken.

We dienen dan het water te koken en dan enkele seconden laten afkoelen. Wanneer we het water zo’n 30 seconden laten afkoelen nadat het werd gekookt. Dan bedraagt de temperatuur meteen al een aantal graden minder. Dat is de uitstekende temperatuur om de guldenroede thee klaar te maken.

Meng de thee niet meteen in kokend water. Dat zou de werking kunnen verminderen.

Bronnen:

http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/goldenrod

Delen op: