Groene Thee Pillen Werking en Voordelen

groene thee pillen

Delen op:


Groene Thee Pillen Werking en Voordelen

Bloeddruk verlagen

We kunnen de bloeddruk verlagen op natuurlijke wijze door deze drank te drinken of door groene thee pillen te gebruiken.

Dit gebeurt vooral door zijn beschermende werking op het hart en de ontspannende werking op de bloedvaten. Daardoor zal de druk gaan dalen doordat het bloed makkelijk door kan stromen.

Daarnaast biedt het ook bescherming tegen de vorming van bloedklonters.

Bloedsuiker verlagen

Extracten in de theeplant kunnen ervoor zorgen dat het risico op diabetes wordt verkleind.

De bloedsuikerwaarden zullen namelijk gaan dalen bij het gebruik ervan. Waarbij insuline gevoeligheid gaat toenemen en dus de kans op diabetes een stuk kleiner wordt.Eén bepaalde studie gaat zelfs uit van 33% minder kans op diabetes.

Cholesterol verlagen

Een studie uit 2011 heeft aangetoond dat bij 1100 deelnemers een duidelijke verlaging van de LDL cholesterol werd opgemeten. Dit effect werd verkregen met het gebruik van groene thee pillen. Om datzelfde effect te krijgen door het drinken van groene thee, moet ongeveer 5 tot 6 kopjes thee per dag gedronken worden.

Dat zorgt dan wel weer voor een hoge hoeveelheid cafeïne.

Verwante Topic:  Damiana Werking en Voordelen

Tandplak

Het regelmatig drinken van thee zal een gunstig effect hebben op onze tanden en op onze mondgezondheid. Dit komt grotendeels door het tanninezuur in de drank.

Een onderzoek uit 2009 toonde aan dat het zuurgehalte in het speeksel wordt verlaagd. En daarmee ook beter bacteriën en tandplak kan helpen reinigen.Oestrogeen regelen

Vrouwen die regelmatig thee drinken of groene thee pillen gebruiken hebben over het algemeen een lager oestrogeen dan zij die dat niet doen.

Dit kon men aantonen in het blad carcinogenesis uit 2005. Daarin werd onder meer aangetoond dat het risico op borstkanker zou verkleinen.

Andere onderzoeken wezen uit dat de effecten te vergelijken zijn met het medicijn tamoxifen. Een medicijn die wordt gebruikt om oestrogeen te blokkeren.

Dit wordt vooral voorgeschreven voor vrouwen met borstkanker. Maar wordt ook gebruikt door bodybuilders en andere mannen, om de vorming van borsten tegen te gaan.

Afvallen

Groene thee pillen worden heel vaak gebruikt in supplementen om af te vallen. Het grootste voordeel hiervoor komt door het antioxidant EGCG. Dit zal er onder meer voor zorgen dat de vetverbranding zal versneld worden.

Ook de cafeïne in de drank zal ervoor zorgen dat het metabolisme iets sneller gaat werken. Men zal ook minder trek hebben in eten doordat het hongergevoel gedeeltelijk wordt onderdrukt.

Verwante Topic:  Symptomen van Een Gebrek aan kalium

Ook de effecten van groene thee pillen tijdens het sporten zijn zeer gunstig voor mensen die willen afvallen.

In een onderzoek kon men aantonen dat mensen 1/5 meer vet konden verbranden tijdens het uitvoeren van cardio training dan de mensen die geen supplement gebruikten.

Ontspannend

Het is al langer bekend dat groene thee pillen of de drank drinken, ervoor kan zorgen dat we minder stress gaan ervaren. Dit zou grotendeels te verklaren zijn door de stof theanine.

Groene thee pillen neveneffecten

Net zoals bij alle producten zijn hier ook neveneffecten aan verbonden. Het is vooral de interactie met medicijnen die de bloeddruk verlagen, het bloed verdunnen, medicijnen tegen kanker die voor deze neveneffecten kan zorgen.

Zo zal het de effecten van bloeddruk verlagende en bloedverdunnende medicatie kunnen verhogen.

Gebruik

Het gebruik van groene thee supplementen is effectiever dan het drinken van de drank. Omdat er meer werkzame stoffen in het concentraat aanwezig zijn en daarmee ook de effecten zal verhogen.

Delen op: